URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2023, 18:52

FC Bihor s-a calificat în play-off de pe primul loc! A ajutat și o altă formație din județ să intre în această fază a campionatului  

FC Bihor s-a calificat în play-off de pe primul loc! A ajutat și o altă formație din județ să intre în această fază a campionatului   (sursa foto: F.C. Bihor Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la FC Bihor s-au impus cu scorul de 1-0 sâmbătă la Zalău, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii a III-a la fotbal și, astfel, și-au asigurat calificarea de pe primul loc în faza play-off a Seriei a III-a. Unicul gol al întâlnirii l-a marcat Sergiu Jurj în minutul 86.

Cu această victorie, FC Bihor a adus și calificarea echipei Lotus Băile Felix în faza play-off a competiției. 

Lotus Băile Felix a pierdut cu 1-2 partida pe care a susținut-o la Sânmartin cu CSM Satu Mare. La pauză, bihorenii conduceau cu 1-0 prin golul marcat de Ioan Hora, însă în repriza a doua cei de la Satu Mare au întors situația. 

Fiind la egalitate de puncte în clasament cu CSM Zalău (echipa învinsă de FC Bihor), formația bihoreană Lotus Băile Felix este avantajată de rezultatele din meciurile directe. 

Astfel, pentru play-off s-au calificat FC Bihor, de pe primul loc, CSM Satu Mare, Gloria Bistrița și Lotus Băile Felix, de pe poziția a patra.

Play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a va debuta la sfârșitul săptămânii viitoare. După disputarea meciurilor din această fază, primele două echipe vor merge la barajul de promovare în Liga a II-a. 

Victorie în ultimele minute

La Zalău, jocul a fost destul de închis până în minutul 28, când gazdele au rămas în inferioritate numerică, după ce fundaşul Maxim Focșa a fost eliminat pentru fault în postura de ultim apărător la Marius Hosu, la marginea careului de 16 metri. Lovitura liberă ce a urmat a fost apărată însă de portarul zălăuanilor, Bogdan Miron.

Orădenii au mai trecut pe lângă deschiderea scorului, în minutul 34, dar șutul lui Tiberiu Serediuc a trecut peste poartă. La pauză s-a intrat la egalitate, 0-0.

În debutul reprizei secunde, elevii antrenorului Florin Farcaş au avut prima oportunitate, dar au apărut la finalizare şi gazdele, în pofida faptului că au evoluat în inferioritate numerică. Totuşi, pe final de joc, „roş-albaştrii” au dat lovitura, în minutul 86, când, după o acțiune pe partea dreaptă, Hosu a deviat în careu pentru Sergiu Jurj, care a marcat din 2 metri. 

Până la ultimul fluier al arbitrului nu s-a mai întâmplat nimic, iar FC Bihor a obţinut o victorie importantă care o menţine pe prima poziţie a clasamentului, la final de sezon regular, cu 40 de puncte.

SCM Zalău – FC Bihor 0–1 (0–0)
A marcat: Sergiu Jurj (min. 86)
SCM Zalău: Bogdan Miron – Florin Pop, Maxim Focșa, Cristin Jalbă, Alex Mare (min. 65 Luigi Pop), Cosmin Meșter (min. 72 Bogdan Minteuan), Vadim Calugher, Tudor Man (min. 72 Sebastian Nicoraș), Sebastian Culda (min. 65 Sergiu Pop), Alex Negrean (min. 28 Andrei Bobaru) și Ștefan Nikolic. Antrenor: Cristian Luput 
FC Bihor: Radu Bob – Călin Jurj, Andrei Gal, Ricardo Fărcaş, Ionuţ Ban - Claudiu Petruş (min. 80 Adrian Popa), George Cherman - Răzvan Gunie, Tiberiu Serediuc (min. 51 Sergiu Jurj), Andrei Gheorghiţă (min. 69 Loren Ioviţă) - Marius Hosu. Antrenor: Florin Fărcaş

Învinși, dar calificați

La Sânmartin, pe Stadionul Comunal, Lotus Băile Felix a deschis scorul în prima repriză, în minutul  35, când a marcat Ioan Hora din penalty, dar în partea a doua cei de la CSM Satu Mare au întors situaţia când au marcat prin Alex Mărieş, în minutul 59, şi Ionuţ Gorba, în minutul 77.

Astfel, echipa din Satu Mare a obţinut prima victorie din deplasare în această stagiune şi intră în play-off de pe locul 2. În schimb, trupa bihoreană pregătită de antrenorul Gheorghe Ghiţ profită de înfrângerea Zalăului acasă şi face şi ea pasul în faza play-off a Seriei a 10-a a Ligii a III-a.

În partida de sâmbătă cu CSM Satu Mare, tehnicianul Gheorghe Ghiţ a început jocul cu: Adrian Barabaş – Sebastian Cucu, Sergiu Oltean, Alex Pintea, Răzvan Creţ – Gelu Gitye, Mădălin Popa (căpitan), Alexandru Sorian – Vlad Costea, Ioan Hora şi Florin Pop.

Rezultatele ultimei etape din Seria a 10-a a Ligii a III-a:
CSM Sighetu Marmaţiei – Sportul Şimleu Silvaniei 4-2
Minerul Ocna Dej – CFR Cluj II 0-3
Victoria Carei – Gloria Bistriţa Năsăud 0-1
Lotus Băile Felix – CSM Satu Mare 1-2
SCM Zalău – FC Bihor Oradea 0-1

Play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a va debuta la sfârșitul săptămânii viitoare. Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 17, în prima etapă, FC Bihor va juca acasă în compania celor de la Lotus Băile Felix, iar CSM Satu Mare va primi replica bistriţenilor de la Gloria.

După disputarea meciurilor din faza play-off, primele două clasate vor merge la barajul de promovare în Liga a II-a.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON