URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 August 2015, 12:49

FC Bihor ar urma să debuteze în noua ediţie de campionat pe teren propriu, cu CS Mioveni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

 Federaţia Română de Fotbal a stabilit programul sezonului regulat din cadrul campionatului Ligii a II-a de fotbal. Astfel, în Seria a II-a, FC Bihor va juca în prima etapă pe teren propriu, în compania argeşenilor de la CS Mioveni.

În etapa a II-a, orădenii vor evolua la Satu Mare, cu Olimpia, iar în runda cu numărul 3 vor juca din nou pe teren propriu, în compania celor de la CSM Rm. Vâlcea. Apoi, în runda cu numărul 4, FC Bihor va juca pe terenul formaţiei FC Braşov (retrogradată din Liga I), iar în etapa a 5-a, acasă cu FCM Baia Mare (promovată din Liga a III-a).

Prima etapă a noului sezon din Liga a II-a este programată pentru data de 29 august.


Iată însă programul primei runde din noul sezon a Ligii a II-a, Seria a II-a:

Unirea Tărlungeni    -    Şoimii Pâncota
UTA Bătrâna Doamnă    -    Gaz Metan Mediaş
Chindia Târgovişte    -    Universitatea Cluj
FC Bihor    -    CS Mioveni
Metalul Reşiţa    -    Olimpia Satu Mare
FC Caransebeş    -    CSM Râmnicu Vâlcea
FCM Baia Mare    -    FC Braşov


De precizat faptul că din ediţia 2016-2017, eşalonul secund va rămâne cu o singură serie, de 22 de echipe. Astfel, la finalul actualei ediţii de campionat, vor retrograda 11 echipe. În acest sens, sistemul competiţional va păstra, în linii mari, formatul care a fost folosit şi în campionatul precedent, adică un sezon regulat, urmat de play-off şi play-out.

Primele echipe care vor retrograda în eşalonul al treilea vor fi ocupantele locurilor 13 şi 14 de la finalul sezonului regulat. Apoi, primele şase echipe din clasament vor evolua în play-off, în timp ce ocupantele locurilor 7-12 se vor duela în play-out. La finalul play-out-ului, ultimele trei clasate (echivalentul poziţiilor 10-12) vor retrograda direct. În plus, ocupantele locului al treilea în play-out-ul celor două serii (echivalentul locului 9) vor disputa un meci de baraj, în urma căruia învinsa va retrograda în Liga 3.

În ceea ce priveşte promovarea, ca şi în sezonul precedent, câştigătoarele play-off-ului vor urca în Liga 1 direct. Principala modificare apare în ceea ce priveşte echipele care vor termina pe locul al doilea în cele două serii. Acestea vor disputa mai întâi un baraj în două manşe, tur şi retur, învingătoarea urmând a se duela cu ocupanta locului 12 din Liga 1, pentru a se stabili ultima echipă care va evolua în ediţia 2016-2017 a primului eşalon.

După cum notează site-ul liga 2.ro, o altă schimbare importantă a avut loc în ceea ce priveşte punctajul cu care se va începe faza a doua a campionatului. Astfel, toate echipele calificate în play-off şi play-out vor continua doar cu jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat, în meciurile disputate cu grupările clasate pe locurile 1-12. În cazul în care există echipe cu un număr de puncte impar, se va face rotunjirea în plus.

Deşi s-a stabilit adversarii şi sistemul competiţional pentru FC Bihor în noua ediţie de campionat, din păcate însă situaţia la clubul orădean continuă să fie incertă. Totuşi, în această săptămână se aşteaptă lămurirea situaţiei. În acest sens, este foarte probabil ca cei din cadrul Consiliului Judeţean Bihor să aibă o şedinţă extraordinară pentru intrarea în acţionariatul clubului orădean de fotbal a omului de afaceri clujean Mihai Giurgiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
bolovan
oradea trezeste jos mafia politica
Postat 17 August 2015, 13:01 de pop2
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON