URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2022, 08:51

FC Bihor a remizat cu Gloria Bistriţa Năsăud, dar rămâne pe locul 2 (FOTO)

FC Bihor a remizat cu Gloria Bistriţa Năsăud, dar rămâne pe locul 2 (FOTO) sursa foto: FC Bihor / Facebook
FC Bihor a remizat cu Gloria Bistriţa Năsăud, dar rămâne pe locul 2 (FOTO) sursa foto: FC Bihor / Facebook
FC Bihor a remizat cu Gloria Bistriţa Năsăud, dar rămâne pe locul 2 (FOTO) sursa foto: FC Bihor / Facebook
FC Bihor a remizat cu Gloria Bistriţa Năsăud, dar rămâne pe locul 2 (FOTO) sursa foto: FC Bihor / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După Lotus Băile Felix, şi FC Bihor a obţinut un singur punct în etapa din acest weekend a Ligii a III-a. Totuşi, fotbaliştii orădeni au avut în faţă un adversar din prima parte a clasamentului, o echipă cu pretenţii, care aspiră la promovare, Gloria Bistriţa Năsăud.

La Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, sâmbătă, trupa bihoreană pregătită de Florin Farcaş a remizat cu scorul de 1-1 în faţa bistriţenilor, după ce însă la scorul de 0-0 a ratat o lovitură de la 11 metri.

Meciul a fost foarte echilibrat în prima repriză, în care s-au consemnat şi foarte puţine ocazii de poartă. Oaspeţii au avut un şut pe jos în minutul 13, a lui Alex Georgescu, reţinut fără probleme de portarul Nergheş. FC Bihor a replicat în minutul 38, cu un şut, tot pe jos, din lateral stânga, a lui Gunie, reţinut de portarul Bodea.

Pe final de primă repriză, în minutul 43, Ionuţ Ban a avut însă o incursiune spectaculoasă pe partea dreaptă. A intrat în careu, i-a trimis în centrul acestuia lui Andrei Gheorghiţă, care după un duel cu un adversar a căzut, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

S-a intrat în pauză cu 0-0, dar repriza a doua a fost mult mai animată. De altfel, partea a doua a jocului a debutat chiar în momentul în care a pornit o ploaie puternică, fapt care, pare-se i-a animat pe jucătorii celor două formaţii, care au început să atace periculos. În minutul 47, Alex Stoica, de la bistriţeni, a trimis un şut centrare la colţul lung, dar mingea a trecut şi pe lângă bară, apoi, în acelaşi minut, Ionuţ Ban, cel care a purtat şi banderola de căpitan la FC Bihor, a expediat un şut bun, dar acesta a fost deviat de un fundaş în corner.


Ocaziile se răzbună

Cea mai periculoasă ocazie a venit în minutul 55 şi a purtat semănătura aceluiaşi jucător bistriţean Alex Stoica. Acesta a trimis un şut bun, pe jos, din unghi de 45 de grade, la colţul lung, dar portarul Nergheş s-a întins şi a respins spectaculos.

În minutul 67, FC Bihor putea deschide scorul. Andrei Gheorghiţă a fost faultat în careu, arbitrul timişorean Claudiu Gaitin a dictat fără echivoc punctul de la 11 metri. Penalty-ul a fost executat de Marius Hosu, dar mingea trimisă de el a lovit bara transversală şi echipa bistriţeană a scăpat cu faţa curată.

Cum ocaziile se răzbună, după o lovitură de colţ executată de bistriţeni direct pe poartă, Nergheş a boxat de sub transversală, la prima bară, mingea s-a dus spre bara a doua, de unde, din faţa porţii, Antoniu Manolache a trimis cu capul în poarta orădeană.

După golul primit, orădenii au încercat să atace şi mai mult. În minutul 85 bistriţeanul Darius Buia a intervenit periculos la un adversar, iar arbitrul i-a arătat direct cartonaşul roşu. După eliminarea acestuia, FC Bihor s-a năpustit practic spre poarta adversă, iar în minutul 87 a reuşit egalarea. Gunie a centrat de pe dreapta, iar fundaşul central Daniel Stan, urcat în atac a înscris cu capul de pe linia careului mic.

Deşi au crezut că mai pot înscrie un gol, orădenii nu au mai avut timpul necesar, iar jocul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, până la urmă un rezultat care aduce un punct „roş-albaştrilor” şi care îi menţin pe locul 2 al clasamentului.


(sursa foto: Facebook / FC Bihor Oradea)

Menţine echipa pe locul 2

„A fost un joc destul de greu, ţinând cont de adversarul pe care l-am avut astăzi. Am întâlnit o echipă foarte experimentată, cu jucători cu o calitate bună, care au evoluat şi în primele două ligi, dar eu zic că ne-am îndeplinit un obiectiv clar, acela de a nu pierde, pentru că ţinând cont ce adversar am avut, acesta era primul obiectiv. Sigur, dorinţa mare a fost să câştigăm. Am trecut şi peste momentul în care puteam să avem jocul de partea noastră, la acea ratare a penalty-ului. Poate dacă înscriam şi aveam 1-0, alta era soarta jocului, dar eu zic, per ansamblu, că e un punct meritat şi nu ţin decât să-i felicit pe băieţi”, a declarat, după meci, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

Acest punct obţinut, coroborat şi cu celelalte rezultate ale etapei, îi menţin pe orădeni pe locul 2, la egalitate cu prima clasată.

Ca de obicei la jocurile de acasă ale echipei FC Bihor, şi de această dată lovitura de începere a meciului a fost dată de un fost mare jucător al echipei FC Bihor. De această dată a fost rândul lui Alexandru Terheş, cel care în cariera sa a adunat 346 de meciuri în Divizia A, unde a înscris şi 86 de goluri. De altfel, Terheş a jucat şi de trei ori pentru prima reprezentativă a ţării, un meci pentru naţională rămânând în memoria colectivă, după ce în 1980 România a învins Anglia, la Ploieşti, cu scorul de 4-0, iar Terheş a înscris trei goluri.

Terheş a intrat pe tern pentru acest gest tocmai cu tricoul echipei Angliei, pe care l-a primit de la un adversar după acel joc. Sandu Terheş a evoluat pentru FC Bihor în perioada de glorie a echipei orădene, la sfârşitul anilor 80 şi începutul anilor 90.


(sursa foto: Facebook / FC Bihor Oradea)


FC Bihor Oradea – Gloria Bistriţa Năsăud 1-1 (0-0)

Au marcat: Daniel Stan (min. 87) / Antoniu Manolache (min. 72)
FC Bihor: E. Nergheș – Fl. Drăgan (min. 46 Ad. Popa), D. Stan, L. Ioviță, D. Lupșe (min. 80 Al. Popa) -  R. Ardelean (min. 76 A. Chindlea), Cl. Petruș - I. Ban – ctp., R. Gunie, A. Gheorghiță (min. 76 A. Hosu) - M. Hosu. Antrenor: Florin Farcaș.
Gloria: F. Bodea – Sg. Bactăr, A. Manolache, P. Copaci - Al. Georgescu (min. 54 Al. Trifan), A. Wahab (min. 82 Ov. Covaciu), B. Vasile, A. Țica -  Al. Stoica (min. 71 D. Buia, min. 85 eliminat), R. Tănasă (min. 82 R. Hăsnaș), C. Davordzie (min. 46 M. Curtuiuș). Antrenor: Adrian Falub
Au arbitrat: Claudiu Gaitin (Timișoara) – Robert Mereș (Cluj-Napoca) şi Cristian Cășuț (Arad)


Rezultatele complete şi marcatorii etapei a VI-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a:

Vineri

Lotus Băile Felix – Sportul Șimleu Silvaniei 1-1 (0-1)
Claudiu Codoban (min. 83) / Darius Marina (min. 45 - penalty)

Sâmbătă

FC Bihor Oradea – Gloria Bistrița 1-1 (0-0)
Daniel Stan (min. 87) / Antoniu Manolache (min. 72)

CSM Sighetu Marmației – CSM Satu Mare 1-1 (0-1)
Leonardo Mitruscsak (min. 70) / Denis Baior (min. 28)

SCM Zalău – CFR Cluj II 2-0 (1-0)
Sergiu Pop (min. 15 - penalty), Cristian Jalbă (min. 60)

Victoria Carei – Minerul Ocna Dej 1-3 (0-3)
Ervin Kinczel (min. 85) / Ionuț Rus (min. 22), Raul Vitan (min. 29), George Gligor (min. 40)


Clasament

1. CSM Satu Mare                  6          4          1          1          11 – 4     13 p
2. FC Bihor Oradea              6          4          1          1          12 – 9     13 p
3. Lotus Băile Felix               6          4          1          1          10 – 7     13 p
4. SCM Zalău                         6          4          0          2          10 – 4      12 p
5. Gloria Bistrița                     6          3          1          2            9 – 4      10 p
6. Minerul Ocna Dej               6          3          0          3           10 – 8        9 p
7. CFR Cluj II                         6          1          2          3             4 – 8        5 p
8. CSM Sighet                        6          1          2          3             6 – 11      5 p
9. Victoria Carei                     6          1          0          5             5 – 12      3 p
10. Sportul Șimleu                  6          0          2          4             1 – 11       0 p

Echipa Sportul Șimleu Silvaniei a fost penalizată cu 2 puncte.

Etapa viitoare este programată sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 15, după următorul program: Minerul Ocna Dej – CSM Sighetu Marmației, Sportul Șimleu Silvaniei – Victoria Carei, CFR Cluj II – Lotus Băile Felix, Gloria Bistrița – SCM Zalău şi CSM Satu Mare – FC Bihor Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON