URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2023, 09:45

FC Bihor a câştigat din nou derby-ul judeţului, cu 4-3, pe terenul celor de la Lotus Băile Felix (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor au făcut din nou un meci bun şi au obţinut o nouă victorie în play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a. Vineri, la Sânmartin, pe stadionul comunal, echipa orădeană s-a impus cu scorul de 4-3 în derby-ul judeţean cu formaţia gazdă Lotus Băile Felix şi, cel puţin pentru o zi, s-a distanţat din nou în fruntea clasamentului la 6 puncte.

Aşa cum s-a întâmplat şi până acum în meciurile dintre cele două formaţii, şi de această dată a rezultat un meci frumos, cu multe goluri. Interesant este însă cum FC Bihor a câştigat partida de vineri seara exact cu acelaşi scor cu care se impunea, tot la Sânmartin, pe 26 august, în etapa inaugurală a actualei ediţii de campionat din Liga a III-a. 

Gol după gol

Primii care au marcat au fost jucătorii echipei gazdă, Lotus, care a deschis scorul în minutul 3, după ce Alexandru Sorian l-a deschis bine la marginea careului pe Vlad Costea, care, nemarcat, a preluat s-a întors şi a şutat în dreapta portarului Radu Bob.

Replica elevilor antrenorului Florin Farcaş nu s-a lăsat mult aşteptată şi în minutul 7, după o lovitură de colţ executată de căpitanul Ionuţ Ban, Loren Ioviţă a reluat cu capul spre poartă, iar din faţa liniei porţii Claudiu Petruş a trimis mingea în plasă, scor 1-1.

Impulsionaţi de golul marcat, jucătorii formaţiei FC Bihor au început să controleze disputa, au atacat mai mult poarta adversă, iar în minutul 36, după o lovitură liberă executată de pe stânga de Tiberiu Serediuc, acelaşi Claudiu Petruş s-a înălţat la marginea careului mic şi a reluat cu capul, învingându-l pentru a doua oară pe portarul Barabaş, scor 2-1 pentru FC Bihor.

Au trecut doar două minute şi orădenii au obţinut un penalty. Răzvan Gunie a fost faultat în careu de fundaşul central al gazdelor Tamas Paubluszting, iar arbitrul Adelin Pavel a dictat lovitură de la 11 metri. A executat impecabil fundaşul stânga Loren Ioviţă şi scorul a devenit 3-1 pentru FC Bihor. 

Până la pauză orădenii mai puteau înscrie o dată, dar Marius Hosu, după ce a scăpat singur cu portarul a intrat în unghi, iar apoi jucătorii gazdelor s-au repliat.

La pauză s-a intrat cu 3-1 pentru oaspeţi, dar în partea a doua cei de la Lotus au revenit mai determinaţi de la vestiare, iar în minutul 61 Vlad Costea a reuşit dubla, după o incursiune pe dreapta pe jos a gazdelor. Hora i-a trimis în centru lui Mădălin Popa, care a deviat până la Vlad Costea, care singur din 6 metri a îndeplinit o simplă formalitate, scor 2-3.

Nu au trecut foarte multe minute şi, în minutul 69, FC Bihor a reacţionat cu succes din nou, reuşind să înscrie pentru a se desprinde iar la două goluri. A fost atunci o lovitură liberă de la 30 de metri. Tiberiu Serediuc a trimis în faţa porţii, fundaşii echipei Lotus nu au reuşit să respingă, nici portarul nu a putut ieşi, iar Ricardo Farcaş, urcat în careu, a profitat şi din şase metri a înscris pentru 4-2 în favoarea echipei FC Bihor.

Gol din corner

Totuşi, scorul final aveau să-l stabilească gazdele, în minutul 75. A fost un gol foarte frumos, marcat direct din lovitură de colţ de Alexandru Sorian. Acesta a trimis pe poartă, Marius Hosu, aflat la prima bară, a deviat uşor, iar portarul Radu Bob a fost surprins. 

După ce scorul a devenit 3-4, jocul a devenit foarte interesant pe final, cu gazdele alergând după egalare, dar cu un FC Bihor stăpân pe situaţie. Nu s-a mai marcat, deşi ocazii au mai fost, iar partida s-a încheiat cu victoria orădenilor cu 4-3.

Ca urmare a acestui succes, FC Bihor a ajuns la un total de 49 de puncte şi a făcut un pas important către calificarea la barajul de promovare.

Declaraţii la final de meci

„A fost un joc greu, cu un adversar care are nu mai puţin de cinci jucători care au evoluat la nivel de Liga I. Am întâlnit o echipă bună, cu jucători de calitate. Sigur, ca de obicei când avem un joc de deplasare, ne-am pregătit destul de bine, să punem presiune pe adversar. Am marcat destul de multe goluri, dar am şi primit uşor golurile şi asta mă nemulţumeşte, pentru că noi credem că avem o apărare destul de solidă şi nu aveam voie să luăm aşa uşor golurile, dar, una peste alta, băieţii merită felicitaţi pentru că au făcut un meci mare, cu patru goluri şi alte ocazii mari”, a declarat, la finalul partidei antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

De partea cealaltă, tehnicianul gazdelor, Cosmin Bodea, a remarcat în special greşelile de la goluri, atât ale elevilor săi, cât şi ale adversarilor.

„Deşi am pierdut, a fost un joc frumos, cu goluri multe, dar, din păcate, şi de-o parte şi de cealaltă, au fost greşeli foarte mari la goluri. Noi nu avem ce pierde, încercăm să jucăm toate meciurile aşa încât să adunăm puncte. Dacă am elimina greşelile de la goluri, cred că şi astăzi putem spune că am încercat să jucăm şi să facem un meci bun”, a declarat, la finalul disputei, Bodea.

El a revenit la cârma echipei din Sânmartin după ce antrenorul Gheorghe Ghiţ a fost înlocuit după egalul de acasă cu Gloria Bistriţa. Jucătorii de la Lotus nu l-au uitat, iar la finalul partidei de vineri seara, fostul căpitan al echipei, Mădălin Popa, a ţinut să-i mulţumească.

„Când iei 4 goluri acasă nu prea ai multe de zis. Noi am sperat până la capăt şi, cu puţină şansă, cred că puteam scoate un egal. Eu aş vrea să-i mulţumesc şi fostului antrenor, Gheorghe Ghiţ, pentru că a fost cu noi doi ani de zile la rând, când ne-am calificat în play-off, luptându-ne cu echipe cu buget mult mai mare şi cu obiective clare la promovare. Ţin să-i mulţumesc, atât eu, cât şi băieţii, pentru că toată lumea ştie că e un antrenor bun şi un caracter bun”, a spus Mădălin Popa.


Lotus Băile Felix – FC Bihor  3-4 (1-3)

Au marcat: Vlad Costea (min. 3 şi 61) şi Alexandru Sorian (min. 75) / Claudiu Petruş (min. 8 şi 36), Loren Ioviţă (min. 39 din penalty) şi Ricardo Farcaş (min. 69)

Lotus: Barabaş – Fl. Pop – ctp, Sg. Oltean, T. Paubluszting (min. 46 Al. Pintea), M. Aresene (min. 71 R. Creţ) – S. Cucu (min. 78 P. Blăgea), M. Popa, D. Gheban (min. 46 G. Gitye) – Vl. Costea, I. Hora şi Al. Sorian. Antrenor: Cosmin Bodea.

FC Bihor: R. Bob – C. Jurj, A. Gal, R. Farcaş, L. Ioviţă – G. Cherman, Cl. Peutruş (min. 65 Ad. Popa) – T. Serediuc (min. 69 D. Stan), R. Gunie, I. Ban – ctp (min. 69 A. Gheorghiţă) – M. Hosu (min. 90 Sg. Jurj). Antrenor: Florin FarcaşAu arbitrat: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt) – Marius Bărbulescu şi Vasilică Viorel Dobre (ambii din Bucureşti)

În etapa viitoare ambele echipe bihorene vor evolua în deplasare: FC Bihor la Satu Mare, cu echipa locală CSM, iar Lotus Băile Felix la Bistriţa, cu Gloria. Partidele vor avea loc sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 17.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON