URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2020, 21:50

Fără entuziasm la PNL Bihor. Ilie Bolojan: Vom face "declaraţii la obiect" după numărarea voturilor (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spre deosebire de seara alegerilor locale, duminică n-a fost prea mult entuziasm în sediul PNL Bihor din Bulevardul Magheru. 

Mai mulţi lideri şi membri de partid au urmărit cu îngrijorare anunţarea exit poll-urilor naţionale, care, raportate pentru ora 19.30, au arătat că PSD ar conduce în opţiunile românilor cu 30,50% dintre voturi, PNL fiind pe locul al doilea cu 29% dintre voturi. 

Carp: "Ne vom face datoria cu prisosinţă"

În jurul orei 21.30, liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, alături de candidaţii care au deschis listele pentru Senatul României şi Camera Deputaţilor, Gheorghe Carp şi Aurel Căuş, au făcut scurte declaraţii reprezentanţilor presei, în principal axate pe mulţumiri către alegători. 

"Mulţumim bihorenilor şi orădenilor care au ieşit în această duminică la vot. Sperăm ca PNL să nu se dezică de rezultatele bune din ultima vreme. Cei care vom intra în Parlament vă asigurăm că ne vom face datoria cu prisosinţă şi toate angajamentele noastre pentru creşterea judeţului Bihor rămân valabile", a spus dr. Carp. 

La rândul său, Aurel Căuş a spus: "Mulţumim colegilor noştri care s-au implicat şi au depus eforturi ca rezultatele din judeţul nostru să fie cunoscute. Sperăm să putem face mai multe decât până acum, să fim un exemplu în Parlamentul României". 

Vorbind ultimul, Ilie Bolojan nu a comentat în vreun fel rezultatele estimate la nivel naţional. Acesta a spus că va putea face "declaraţii la obiect" legate de rezultatele PNL Bihor abia după numărarea, măcar parţială, a voturilor. "Le mulţumim electorilor şi în principal celor care au votat cu echipa de candidaţi a PNL", a spus, scurt, Bolojan. 

O aşteptare tensionată

Liberalii s-au adunat la sediul din Bulevardul General Magheru încă înainte de ora 21 pentru a urmări împreună primele exit pool-uri. Printre cei prezenţi s-au numărat liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, preşedintele organizaţiei municipale, Florin Birta, candidaţi ai partidului printre care deputatul Florica Cherecheş, managerul Spitalului Clinic Judeţean, Gheorghe Carp, directorul Agenţiei Judeţene pentru Finanţarea Investiţiilor în Agricultură Bihor, Cristian Buzlea, şi universitarii Aurel Căuş şi Adrian Hatos, consilieri judeţeni şi locali sau simpli membri de partid.

Liberalii adunaţi în sala mare a sediului vociferau emoţionaţi cu ochii pe televizorul pus pe o masă şi în ecranele telefoanelor mobile. Conştient că prezenţa mică la vot avantajează PSD, activul de partid privea rezultatele emoţionat. "O să îi batem, la 2-3 procente, dar îi batem", a spus cineva din mulţime, detensionând puţin atmosfera.

Asistenţa şi-a mai tras sufletul în momentul în care premierul Ludovic Orban a declarat pe unul dintre posturile de televiziune: "PNL este câştigătorul acestora alegeri". Aplauzele care au urmat nu au ajuns să formeze însă ropote, date fiind estimările exit poll-ului. 

Prima veste bună

În ciuda prezenţei mici la vot, liderul liberalilor bihoreni, Ilie Bolojan, este de părere că activul de partid şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte mobilizarea la vot.

"În judeţul Bihor s-a înregistrat o prezenţă la vot peste media pe ţară, ocupând locul patru în România. În Oradea s-a înregistrat o prezenţă de 32,88%, iar în judeţ una de peste 37%, faţă de numai 31% la nivel naţional", a spus Bolojan.

Pentru liberali, primele veşti sunt îmbucurătoare. "Rezultatele primite de la o secţie din zona Muntele Găina, prima care a trimis raportarea, arată că PNL a primit 50% din voturi, ceea ce sună bine", a anunţat Florin Birta, spre bucuria asistenţei.

"Cine este acest AUR?"

Liberalii au comentat minute în şir, adunaţi în grupuri, prezenţa redusă la vot, primele rezultate potrivit cărora PNL şi PSD aleargă umăr la umăr şi vestea că Alianţa pentru Unirea Românilor, apărută de nicăieri, va intra în viitorul Parlament. "Cine este acest AUR?", a întrebat intrigată deputata Florica Cherecheş. "Un partid mai naţionalist. Un fel de PUNR", a explicat Bolojan.

Sediul PNL a început să se golească treptat după ora 22:30. Semnalul a fost dat de liderul formaţiunii judeţene. "Colegii, vreau să vă mulţumesc pentru efortul depus în ultima perioadă, pentru modul în care v-aţi implicat în campanie şi în supravegherea alegerilor. Rezultatul nostru va fi unul de echipă. Să vedem cum va arăta...", a spus Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Fraierilor
PSD ati vrut, PSD aveti, tara va sta pe loc, DNA se va desfinta, procurorii la mana lui Dragnea. Doar Oradea si Bihor vor merge inainte.
Postat 07 Decembrie 2020, 11:50 de Sandu2100
@ sandu
Fraiere as fi votat si cu psd daca nu exista alternativa doar sa nu mai vad pnl. Din pacate cei pe care i-am votat nu pot face alianta decat cu pnl si vice versa.. exact ca la presidentiale: am votat Johanis, adica raul cel mai mic, asta nu inseamna ca a fost mai breaz decat concurenta. Dimpotriva..
Postat 07 Decembrie 2020, 07:32 de oradeanbihor
Bravo, ilie, l-ai intrecut pe Șică, premier te vrem!
Birtinezul a intrat in clubul select din care mai fac parte presedintele pt. o noapte, zis si prostanacul, dottore, presedintele dintre turul intai si turul al doilea, Șică.... Șică si birtinezul au pierdut in nici trei luni (!!!) cat au adunat altii in trei ani!
Postat 07 Decembrie 2020, 07:02 de pinonel
Szandu2100
Ai luat tzeapa, fraierule lingau, asistat social! Gata cu cersitul, cu intinsul labei dupa bani publici. Nu o sa mergi la munca, ai sa crapi de foame.
Postat 07 Decembrie 2020, 02:20 de B90
Oradeanbihor
Ai votat ca un PROST cu HAUR care nu a făcut nimic, doar sa abuzat singur, și proștii ca tine au înțeles că el e bun. Hai să lăsăm tara pe mana lui, sa ne întoarcem spre Somalia.
Postat 07 Decembrie 2020, 01:28 de Sandu2100
Condoleante tuturor PeNaLilor :)))
Atmosfera de inmormantare, cu birtinezul paranoic in prim-plan. Aduceti medicamenteeeee !!! :)))
Postat 07 Decembrie 2020, 00:43 de Silver_Cat
super bolo
Esecul din Bihor este si din vina lui Bolojan. Multi l-au votat care apoi s-au suparat pe el. A vrut sa arate ca este cel mai tare din ograda (sa impersioneze), insa a depasit limitele normalitatii. Poate revine pana la anu, insa atitudinea lui a avut efecte negative.
Postat 06 Decembrie 2020, 23:27 de sasi
Un citat.
"Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm." Mark Twain
Postat 06 Decembrie 2020, 23:02 de mario17
Sanduuuullllleeeeeeee
Urasc psd dar ma bucur incomparabil mai mult de pierderea suferita de penele. Ca mine sunt multi. Asta ar trebui sa le dea de gandit idiotilor din pnl. Si da, am votat azi. Nu cu psd si nici cu pnl.
Postat 06 Decembrie 2020, 23:01 de oradeanbihor
32%
32% rata de participare la vot? Bai romanilor ati baut pesedeala? Voi nu ati iesit la vot din cauza Covid? Sunteti breji la cap? Ce credeti ca ar fi facut psd la guvernare? Va dadea tuturor o portie de covid sa aveti toti! Suntem o natie autocondamnata la intuneric, subdezvoltare, lipsa de viziune, incultura,..... tiganeala; pacat de sansa pe care am avut-o, pacat!
Postat 06 Decembrie 2020, 22:20 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON