URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2018, 08:09

Fani de Oradea: Pentru o familie româno-slovacă din Bruxelles, oraşul de pe Crişul Repede este destinaţia preferată de vacanţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu sunt născuţi în Oradea, nu au rude sau prieteni aici şi locuiesc la aproape două mii de kilometri distanţă. Totuşi, vin în oraşul de pe Crişul Repede cât pot de des!

Tudor Ion şi soţia lui, Ester, au devenit turişti "fideli" în Oradea, unde au revenit în această vară pentru a treia oară. "De fiecare dată când venim, oraşul este schimbat. În bine!", spune Tudor. Convins că vizitează unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, bărbatul recunoaşte că a făcut o adevărată pasiune pentru Oradea şi urmăreşte cu interes ce clădiri se mai renovează ori ce străzi îşi schimbă aspectul...

Oradea la pas

Tudor Ion (35 de ani) este bucureştean get-beget, dar de zece ani locuieşte în Bruxelles. La fel ca soţia lui, Ester (41 de ani), originară din Slovacia, lucrează la Comisia Europeană. "Eu sunt policy officer şi răspund de implementarea inteligenţei artificiale în procedurile de achiziţii publice. Ester este jurist", spune bărbatul.

În vara anului 2014, cei doi soţi au pornit spre Orşova, în judeţul Mehedinţi, pentru o vacanţă românească. "Veneam din Slovacia şi drumul era prea lung, aşa că am decis să ne oprim pentru o noapte la Oradea, oraş despre care atunci ştiam doar că este la jumătatea traseului nostru", povesteşte Tudor.

Au venit cu trenul şi, de la gară, au pornit pe jos spre apartamentul închiriat prin reţeaua AirBnb în centrul Oradiei. "Am venit pe strada pietonală şi ne miram de cât de frumoase sunt clădirile", îşi aminteşte Ester. În cele două zile petrecute în oraş, s-au convins că este o destinaţie care merită savurată. Aşa că au revenit!

Oraş-surpriză

De regulă, Ester şi Tudor vin în România iarna, pentru a petrece sărbătorile cu părinţii lui Tudor, în Capitală, însă de când au descoperit Oradea, vara îşi petrec adesea concediile aici. Aşa se face că, în ultimii patru ani, au fost de trei ori în oraşul de pe Crişul Repede. Cel mai recent, săptămâna trecută, când au venit cu ambii lor băieţi: Marcel (3 ani) şi Daniel (1 an şi două luni).

Şi-au dorit mult să revină pentru că ştiau că vor fi din nou surprinşi. "De fiecare dată când am venit, în Oradea era ceva nou: Cetatea, clădiri reabilitate pe Corso, Piaţa Unirii... Este un oraş extrem de şarmant", zice Tudor. Pasionat fiind de arhitectura Art Nouveau, e lesne de înţeles de ce iubeşte Oradea. "Puţine oraşe au atât de multe clădiri Art Nouveau şi atât de mari".

"S-a redeschis Alecsandri!"

Atât de mult îi place urbea încât a citit cărţi despre istoria ei şi nu trece săptămână fără să intre măcar o dată pe site-urile locale de ştiri ori pe forumul SkyScraper City, dedicat proiectelor de investiţii din oraş. "Îmi place să ştiu unde se deschid şantiere, ce se mai modernizează. Nicăieri în România nu se mai întâmplă asta", zice Tudor.

Mai în glumă, mai în serios, Ester spune că soţul ei a făcut o adevărată pasiune pentru Oradea. "Este un fanatic, nu doar un fan. O întâmplare recentă: eram acasă, la Bruxelles, când dintr-o dată a venit să-mi spună, foarte bucuros, că s-a redeschis strada Alecsandri", zice femeia.

Plusuri...

Spre deosebire de mulţi turişti, care întâi se opresc la Băile Felix ori 1 Mai, Tudor şi Ester îşi petrec sejurul exclusiv în oraş. "Ne relaxăm plimbându-ne. Oraşul nu este poluat şi este o desfătare să iei străzile la pas", spune Tudor.

Cei doi spun răspicat că în continuare Oradea va fi pentru ei o destinaţie de vacanţă. "Sper într-o zi să pot urca în balconul Palatului Moskovits", spune Ester, în timp ce soţul ei aşteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor la Casa Darvas-La Roche, preferata lui. Sunt încântaţi că Oradea este un oraş liniştit, ieftin şi, în acelaşi timp, unul în care nu te plictiseşti.

"Este mare lucru să poţi participa la evenimente culturale gratuit, în centru", zice Ester, cu gândul la concertul Orchestrei Simfonice Ţigăneşti din Budapesta, de marţea trecută, la care şi ei au fost spectatori. Le-au plăcut la nebunie atmosfera şi concertul, mai ales că ea este, după mamă, pe jumătate unguroaică.

... şi minusuri

De asemenea, cei doi soţi sunt mulţumiţi de serviciile din restaurante, dar au şi o sugestie pentru autorităţi: să îmbunătăţească materialele turistice. "Am vrut să cumpărăm un album despre patrimoniul Art Nouveau, să-l ducem prietenilor noştri din Bruxelles. Dar nu sunt decât în limba română, din păcate", spune Ester.

Ea şi soţul său sunt convinşi că Oradea va deveni, în câţiva ani, o mare atracţie turistică. "Mi se pare incredibil că acum nu este mai cunoscut oraşul. Sper, însă, că orădenii îşi dau seama ce oraş frumos au", zice bărbatul. Îşi aminteşte de o tânără pe care a cunoscut-o în tren, când a plecat dintr-o vacanţă din Oradea, şi care i-a spus că se mută din oraş, pentru că nu mai suportă şantierele. "I-am spus că lucrările sunt un rău necesar, că e bine că se fac şi că, din punctul meu de vedere, să pleci din acest oraş este mare păcat". El şi soţia lui sunt, dimpotrivă, decişi să revină...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
Soricel
Identitatea mea e publica, vrei sa stii cine sunt? Jackarrow@protonmail.com si o sa afli. Ca nu imi fac reclama aici...partea a doua. Ce ai enumerat acolo nu toti le considera greseli. E dreptul fiecaruia la o opinie, nu? De aia nu o sa iti spun ca nu ai dreptate ci doar ca nu sunt de acord cu tine. Libertate de exprimare pe care o sustinchiar daca imi permit sa nu fiu de acord cu opiniile tale sau ale altora.
Postat 02 Septembrie 2018, 20:02 de poiu
Soricel
Meditații?? Ai platit taxe??
Postat 02 Septembrie 2018, 00:22 de Sandu1206
@poiu: libertatea de a critica
O societatea de dreapta cere să fii tot timpul competitiv, iar atunci când faci erori sau greșeli trebuie să te aștepți la critici, mai mult sau mai puțin cârcotașe. Cui nu îi place critica să se mute la PSD. La stânga, asistatul social te votează indiferent că faci sau nu faci treabă. In comunism e interzisă orice critica, iar neocomunistii o numesc mai nou defăimare. Asadar, cei ce se declară de stânga să se conformeze propriului statut, mucles!
Postat 01 Septembrie 2018, 13:18 de User anonimizat
ZECE
@poiu: Dezvăluie-ți primul identitatea și în secunda 2 o fac si eu! In privinta mașinilor el a dat-o din prostie în prostie! Cu dreaq' în epoca să schimbi așa mașinile când așteptați ani de zile după o Dacie! Esecuri: 1. Piata Unirii/ dale/; chiar și Adrian Abrudan si-a ilustrat un articol cu o Piața a Unirii inundată de flori! 2. Dealul Ciuperca 3. Circulația strangulata 4. Pietonale în exces pentru un oraș cu străzi super înguste! 5. Parcarea din spatele Palatului de justiție! 6. Parcarea din str. Independenței! 7.Faleza oribilă de pe Criș/zona PMO/8.Incapacitatea primarului de a asigura autobuz până în față Cimitirului, așa cum singur a promis/pe perioada execuției marelui pod peste "fluviul" Peța-chinezii îl făceau intr-o săptămână! /9.Incapacitatea primarului de a tine audiențe! 10. Linie de tramvai inutilă
Postat 01 Septembrie 2018, 12:22 de soricel
@sandu
Gândirea comunista e si azi peste tot. Adica vezi unu mai jos zicea de minciuni la articol, familia ar fi oarba. Sau ca sunt imbracati nu știu cum. La fel si cazul cu masina si cu conceptia "daca eu nu am sa nu aiba nici altu" a vecinului tau din trecut. Si ne mai miram atunci ca merge tara unde merge. Oradea e si va fi etalon pe tru alte orase ale tarii. Cu un pas accelerat de dezvoltare, la numarul succeselor esecurile sunt insesizabile. Dar desigur, unii or sa se agate de nimicuri la comanda "guritei" ca asa e legea la ei. Altii vin cu porecle si tot felul de denumiri fara a zice nimic concret de teama.... Nu stiu a cui, doar e libertate de exprimare si atata timo cat nu e semnat un contract de confidențialitate, scuipam ce avem de zis, nu? Pana atunci Vivat Oradea si Vivat Oradeni. Dam peste nas altor orase din tara, competitia s-a deschis de mult, prea am stat la umbra altora.
Postat 01 Septembrie 2018, 12:01 de poiu
A da în gropi
@Sandu1206: Ca W. Am dat meditații, am strâns, am mai cumpărat o casă! La viteza cu care le-a schimbat o fi fost demnitar comunist ceva! Iar vecinul a procedat aproape corect, doar că trebuia să se adreseze Miliției! Dacă există suspiciuni rezonabile, de ce nu? Pe principiul ăsta ce ne....grija de nunta lui Dragnea? A fost pe banii mei sau ai tăi? PS: totusi cum l-a amendat Securitatea pe vecin? I-a emis factură? I-a tăiat chitanță?
Postat 01 Septembrie 2018, 11:30 de soricel
Soricel
Și-a cumpărat o mașină în '71 una in '78 și una în '87, când sa învechit o mașină a vandut- o și și-a cumpărat alta. Ai înțeles?? Așa că nu te uita in curtea altuia , fă ceva sa ai tu, acel vecin și acuma a rămas tot așa, a îmbătrânit și nu își dă seama de ce e prost.
Postat 01 Septembrie 2018, 10:54 de Sandu1206
Secretul lui Bachus
@Sandu1206: Vorbeai despre Securitate! Implicit ai plasat totul în epoca dinainte de 1990! Atunci funcționa Legea 18! Iar înainte de 1990 să-ți cumperi "mașini "/Nu una, mai multe/era cam ciudat....
Postat 01 Septembrie 2018, 06:57 de soricel
Oameni si oameni
Personal, n-as dori sa am prieteni de genul carcotasilor de pe aici din simplul motiv ca acest gen de oameni emit o anumita frecventa negativa in jurul lor, o energie negativa. Daca stai mult in jurul lor, ori esti puternic si neinfluentabil si le rezisti, ori te coplesesc cu negativismul lor si iti “intuneca” si tie un puc lumea pe care poate tu o vedeai mai roza. Prefer optimismul, bunadispozitie, aprecierea samd. Daca ce scot scesti oameni din ei este de r...t, ganditi-va ce su inauntrul lor, in sufletul lor, pentru aceea ii compatimesc gandindu-ma la asta.
Postat 01 Septembrie 2018, 00:43 de cetateanbihorean
Corecție !!!
Undeva trebuiau să pun ? Scuze :::::)))))
Postat 01 Septembrie 2018, 00:24 de Sandu1206
Soricel
Da ce treabă are legea 18 cu ce îmi cumpăr eu ???? Aici e problema TA, te f**e pe tine grija de mine ?? Beau pe banii tai, mănânc pe banii tai, f*t pe banii tăi. Fa tu ceva pt tine sa ai și tu, nu să-mi iei din ce muncesc eu.
Postat 31 August 2018, 23:42 de Sandu1206
Poiu
Ce-i care comentează aiurea nu au fost mai departe de Tileagd și TOBOLIU ( acolo la PAVELE sau Pavelea ), eu am convins mulți străini să vină în Oradea , in defavoarea altor orașe și au fost mulțumiți ( au zis că e un oraș plin de culoare , fiecare clădire altă culoare , alta arhitectură ). Nemulțumiții se vor uita ce ai tu in grădină și ei nu au, dar ei nu fac nimic pt binele lor, așteaptă socialul și e bine.oradea e un oraș frumos și sunt mândru. Felicitări Bolojan.
Postat 31 August 2018, 23:38 de Sandu1206
Sa fim pozitivi!
Un intelept avea o vorba: pe om daca-l cauti de rau, rau il gasesti. Daca-l cauti de bun, bun il gasesti. Depinde de fiecare in ce realitate vrea sa traiasca: sa te bucuri de oamenii din jur sau sa-i pizmuiesti, critici, oftici, injuri, samd. Sa vezi partea plina e o optiune nu obligatiune
Postat 31 August 2018, 21:36 de cetateanbihorean
@poiu: vrem o țară ca afară
Dacă primaria va reusi, cum s-a laudat, sa închida toate toaletele publice, va fi și la noi ca la Praga și Salzburg.
Postat 31 August 2018, 21:30 de User anonimizat
?
Vecinul a greșit! Trebuia sa sune la Miliția economică pe Legea 18! Oricum bati câmpii cu grație! Ce amenzile naibii dădea Securitatea?
Postat 31 August 2018, 21:03 de soricel
sandule
Si eu ma aprind dar incerc sa ma "sting" cu ceva, nu aici pe forum. Orice ar fi tot timpul or sa fie nemultumiti. Si eu zic de orasul asta ca arata bine, zic si altii, imi vin colegi de peste oceane in vizita de lucru si confirma si ei. Intr-adevar, vin si idioti care fac pozele in care sa arate orasul urat. Stii ceva? Mie imi displace Praga care pute a pisat mai rau ca gara de nord si unde esti furat la fiecare pas, mai ales la platile in euro in magazine si inainte de alea, la casele de schimb. Imi displace Belgrad, Sofia, Bratislava, Londra, Manchester. Si orasele "VIP" ale tarii imi displac. Imi place Viena, imi place Salzburg (desi si acolo pute a pisat pe langa muzeul de arta moderna), Copenhaga, Zurich, Torino. Dar astea sunt parerile mele (si multi mi-au dat dreptate). Oi fi eu un ciudat dar imi place Oradea!
Postat 31 August 2018, 20:57 de poiu
Hey DUMB
Altu mai bun ca asta , nu o sa mai avem
Postat 31 August 2018, 20:50 de Sandu1206
Hey stupid!
Nu am pomenit nimic despre cei doi.
Postat 31 August 2018, 19:39 de User anonimizat
Bihoreanoradean
Tu nici atât nu valorezi. MANG ar fi mai bun?? Sau Păstorul???
Postat 31 August 2018, 19:33 de Sandu1206
Sanduleeee
Nu dau doi bani pe parerile primarului sau pe povestile tale de adormit babe. Primarul se dovedeste o nulitate si abia astept sa plece de unde a venit.
Postat 31 August 2018, 19:26 de User anonimizat
Soricel
Sunt de acord că așa face Dragnea, absolut Dragnea dictator
Postat 31 August 2018, 19:13 de Sandu1206
Cetateanbihorean
In 2010 când mi-am luat mașina nouă, un vecin a sunat la 112 ca sa le explice ca mi-am luat mașina nouă și de unde am bani, tot acel om la turnat pe tata la securitate de 2 ori când și-a luat mașini, omul sa ales cu amenzi, bineînțeles că nu le plătește că el are dreptate. Unii nemulțumiți de aici, sunt ceva de genul, ei nu se mulțumesc cu nimic, nu vad partea buna a lucrurilor pt că primarul nu ii întrebă pe ei personal ce e de făcut.
Postat 31 August 2018, 19:12 de Sandu1206
!!!
@cetateanbihorean: pe mine mă inspiră cel din fruntea urbei! Nu este capabil să țină audiențe, parchează de parcă vrea să intre în Primărie, distruge totul, pune laba pe orice/ultima achiziție Palatul..../, adică DICTATOR!
Postat 31 August 2018, 17:27 de soricel
pareri de rau
Oras frumos, pacat ca e locuit de unele specimene extrem de... Toxicitatea emanata de unii dintre voi este peste nivelul normal, pacat ca in anul 2018, anul Centenarului, romanii nu stiu sa se bucure de ce e in jurul lor, sa vada frumosul, sa traiasca in pace cu semenii lor.... Nu stiu sa se respecte reciproc, sa fie constructivi, in schimb aruncatul cu noroi, critica excesiva si fara rost, fara finalitate, distructiva continua, pacat, mare pacat! Stim sa ne autoflagelam, sa ne autodistrugem, asa cum se-ntampla si-n politica din Bucuresti.... daca nu ne vom uni, daca continuam sa ne atacam intre noi, sa ne dam bobirnace, neamul asta nu prea are motive reale de supravietuire in vremurile astea grele care le traim.
Postat 31 August 2018, 17:10 de cetateanbihorean
!!!
Nu the Way, AT...cum ați întâlnit familia pe Corso? Pur și simplu? Sau e regie! PS:sigur voi fi suspendat pentru că am îndrăznit!
Postat 31 August 2018, 17:08 de soricel
!!!
Eu știu o persoană importantă care se îmbracă la o (de la o)firmă din Oradea! Pe vremea când era prieten cu NN o ducea și pe ea pe-acolo! Nu știu cum era cu plata! Am vagi bănuieli....mama persoanei cred că tot în Data și Next l-a îmbrăcat!
Postat 31 August 2018, 17:05 de soricel
kuler
Alexandria te asteapta cu bratele deschise,daca nu-ti place in Oradea. Muta-te acolo si lasa ne pe noi in pace
Postat 31 August 2018, 14:24 de tepes
@ oradea_mea_si_a_ta
In 10 max 15 ani, am impresia ca o sa ramai tu (si cei ca tine) singuri in tara asta frumoasa. Atunci chiar veti avea ocazia sa va plimbati cu bolovanu' de manuta pa shentru..... Si, atunci chiar ca oradea va fii a ta.
Postat 31 August 2018, 14:24 de Kuler
@kuler
asta e idealul tau: sa apara articole despre tine ? In ce ma priveste nu-mi doresc asa ceva. Dar probabil nevasta ta (daca ai) sau copiii (daca ai) de aceea nici nu se plimba cu tine prin Oradea. Poate ai incercat sa ii duci in centrul Alesdului, a carui bun cunoscator se pare ca esti, sau aspiri sa ii duci la Meca din Teleorman, care probabil arata mult mai bine decat Oradea, in acceptiunea ta. Cum am spus, nivelul de prostie pe care il emani, depaseste limita maxima admisa, dar probabil te consideri un 'telectual de rasa, ca docila sau draqnea si acolitii lor.
Postat 31 August 2018, 13:31 de oradea_mea_si_a_ta
CrisDumi
Sunt îmbrăcați Zara, Next, Top Man si River Island. Tu îți permiți așa ceva, sau ai un trening Adidas din piața???? Vai și amar de tine. Oradea e un oraș frumos, mulțumim Bolojan că ne-ai arătat partea asta.
Postat 31 August 2018, 13:28 de Sandu1206
@oradea_mea_si_a_ta..
Ia-ti frumos nevasta si copii (daca ai) de manuta si plimba-te si tu pe corso....poate apare un articol si despre tine. P.S. Poti incerca si in centrul Alesdului....
Postat 31 August 2018, 12:56 de Kuler
Pe o scara de la 1 la 10, Oradea este pe locul 9 in Romania, la destinatii.
Pe primul loc e Bucurestiul evident, apoi Sibiu, dupa care la ceva distanta urmeaza in grup apropiat Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj, Iasi si Craiova. La o analiza a criteriilor se vede ca atractia turistica e determinata de cea gastronomica in principal, apoi e vorba de preturi si tarife, fupa care urmeaza muzee si cladiri de tot felul, amenajari urbanistice si ambianta generala. Din pacate, strategia turistica a orasului Oradea, ori nu exista ori e facuta de niste amatori lipsiti de orice orientare, gandire analitica si prognozare. In Oradea, pe "pietonala", nu si unde mânca sau unde poti e o bucatarie "de tranzit". Ca sa atragi cu adevarat turistul, trebuie sa diferentiezi nivelul de impozitare pe categorii de servicii, cum ar fi "zero" impozit la restaurante cu menu "a la carte", pana la dublu impozit pentru servicii din zona celor similare celor ce implica aprovizionare cu materiale si obiecte grele, neinteresante pentru turisti. La Oradea exista un "centru istoric" pentru ca asa l-au lasat niste stramosi, numai bun de parcurs la pas, nu pentru ca intelege vreun edil ce inseamna servirea unui "chateubriand cu sos de piper verde" la o terasa, alaturi de un "Jidvei rose", privind cu sprancenele usor ridicate a mirare Palatul Episcopal !?!
Postat 31 August 2018, 12:27 de WinDoss
Ca la carte!
Sunt asa de emotionat ca-mi dau lacrimile. O fi avand un sambure de adevar povstea acestei familii dar prea e mulata exact pe ceea ce ar trebui sa auda vesnicii nemultumiti din acest oras..
Postat 31 August 2018, 11:38 de User anonimizat
pt prosti
kulere, cand mai imparte ciuma rosie prostie, nu mai sta la coada, ca ai depasit limita maxima admisa. Vei deveni si tu o pisica rosie vargata sau un soricel.
Postat 31 August 2018, 11:37 de oradea_mea_si_a_ta
Ce nu apare in articol.
Sunt orbi.Toata familia.
Postat 31 August 2018, 11:02 de Kuler
La cum arată ... de îmbrăcați și de senini ...
... nu e o bună reclamă pentru Oradea !?!
Postat 31 August 2018, 09:48 de CrisDumi
RE: La cum arată ... de îmbrăcați și de senini ...
Dar cum arată, mă rog? Arată ca nişte oameni normali, în ţinută lejeră, de vacanţă. Hai dă-ne o poză cu tine, pe adresa redacţiei, să o publicăm şi să cerem păreri! Altceva decât răutăţi poţi scoate din tine?
Postat 31 August 2018, 12:38 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON