URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ca să vedeți cum se fac marile proiecte de investiții în România! De mult se știa că vor exista fonduri europene pentru dezvoltarea transportului durabil, tramvaie și trenuri urbane. Povestea asta o vântură primarul Emil Boc de 10 ani.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
08 Iulie 2017, 14:57

Expoziţia "Ex-Libris Constantin Brâncuşi", la Muzeul Cetăţii şi oraşului Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitaţi luni la Muzeul Cetăţii şi oraşului Oradea, la vernisajul expoziţiei "Ex-Libris Constantin Brâncuşi", parte a proiectului demarat anul trecut, pentru omagierea artistului, organizat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Proiectul reuneşte peste 200 de artişti plastici (graficieni, pictori, sculptori, ceramişti etc.) din România, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Turcia, dar şi scriitori sau actori. Până acum, expoziţia a trecut prin Constanţa, Tulcea, Bucureşti,  Prahova, Iaşi, Târgovişte, Târgu Jiu, dar şi în afara ţării, în Grecia şi Turcia.

La Oradea, expoziţia va fi montată în trei dintre cele mai frumoase săli ale Palatului Princiar, sălile cu pictură murală şi ,,Sala cu Grifoni", iar ca modaliatate de expunere se va păstra cea propusă de iniţiatorii proiectului, pe pardoseală, privitorii aducând un omagiu "maestrului infinitului" Constantin Brâncuşi.

Vernisajul este programat pe 10 iulie, la ora 15, iar expoziţia va rămâne deschisă publicului până în data de 31 august. Programul de vizitare al Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea este de marţi-duminică de la 10-18. Taxa de vizitare 5 lei - adulţi, 3 lei – copii şi pensionari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON