Un grup de specialişti ai fundaţiei RISE, care susţine investiţiile în mediul rural din Europa, a cerut Comisiei Europene să propună măsuri, inclusiv taxe şi subvenţii, pentru a descuraja creşterea de animale dăunătoare sănătăţii, climei şi mediului.
Conform unui studiu publicat de ONG, în Europa s-au depăşit limitele sigure privind emisiile cu gaze de seră şi fluxurile de nutrienţi provocate de creşterea intensivă a animalelor, ceea ce contribuie, desigur, la poluare.
Asta pentru că europenii mănâncă deja de două ori mai multă carne decât recomandă medicii şi alţi specialişti, iar efectele le resimte inclusiv mediul înconjurător.
Drept urmare, specialiştii cer ca, până în 2050, în Europa să se înjumătăţească producţia de carne şi de lactate, vacile fiind printre animalele cu cea mai mare contribuţie la efectele de seră.
Totodată, arată autorii studiului, creşterea animalelor ocupă suprafeţe de teren mai mari decât orice altă industrie, provocând inclusiv defrişări de habitate naturale, pentru a le transforma în zone agricole. Un fenomen în extindere, dar care trebuie limitat înainte de a produce efecte nocive.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.