URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Septembrie 2018, 13:01

Europa mănâncă prea mult

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de specialişti ai fundaţiei RISE, care susţine investiţiile în mediul rural din Europa, a cerut Comisiei Europene să propună măsuri, inclusiv taxe şi subvenţii, pentru a descuraja creşterea de animale dăunătoare sănătăţii, climei şi mediului.

Conform unui studiu publicat de ONG, în Europa s-au depăşit limitele sigure privind emisiile cu gaze de seră şi fluxurile de nutrienţi provocate de creşterea intensivă a animalelor, ceea ce contribuie, desigur, la poluare.

Asta pentru că europenii mănâncă deja de două ori mai multă carne decât recomandă medicii şi alţi specialişti, iar efectele le resimte inclusiv mediul înconjurător.

Drept urmare, specialiştii cer ca, până în 2050, în Europa să se înjumătăţească producţia de carne şi de lactate, vacile fiind printre animalele cu cea mai mare contribuţie la efectele de seră.

Totodată, arată autorii studiului, creşterea animalelor ocupă suprafeţe de teren mai mari decât orice altă industrie, provocând inclusiv defrişări de habitate naturale, pentru a le transforma în zone agricole. Un fenomen în extindere, dar care trebuie limitat înainte de a produce efecte nocive.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
gunoi
...asta facem noi. Ptr a se produce mancarea plina de e-uri, sau chimicale, consumam uriase resurse de apa, plus ca saracim pamantul de minerale, il injectam cu chimicale sau metale grele, taiem paduri, si distrugem singurul loc in care traim. Cat dureaza in timp sa intelegem ca suntem cu totii complici, ca ne vom sufoca de caldura sau din cauza substantelor otravitoare din atmosfera? ''Alergiile'' mai mult sau mai putin inventate, pe care le facem prin ''autoimunitate'', histaminoza sau alte ciudatenii, cui se datoram? Histamina acel imunomodulator sau neurotrasmitor, care o data eliberata de organism in surplus creeaza starile de ''raceala'',dureri fizice, sau mancarimi la nivelul pielii, este cauzata de chimicalele pe care nu le sintetizam. Dam vina pe ambrozie sau cine mai stie pe ce, in loc sa reducem consumul de mizerii chimicale, nitriti, etc. Specia noastra este pusa sub semnul autodistrugerii, si chiar nu ne pasa, sau in acest fel murim sigur cateva miliarde in laboratorul de pe Terra?!
Postat 01 Octombrie 2018, 12:51 de Maricel
Hai, bre ... că românii deja implementează măsuri agresive pentru asta !?!
S-au ridicat veniturile cu 25% și ca măsură compensatorie ... au crescut prețurile "coșului de consum" cu 35% !?! Bașca că trebuie acum, pe fondul lichidării multor ferme de porcine, să crească prețul la pește, vită și curcan !?!
Postat 30 Septembrie 2018, 13:29 de CrisDumi
!!!
Cam ce zicea Nea Nicu de l-a pus pe Iulian Mincu să elaboreze un program! Aia se numea înfometare! Acum e de bine!
Postat 30 Septembrie 2018, 13:10 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON