URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2022, 12:09

Etapă fastă pentru echipele bihorene: CAO a câştigat la Baia Mare, Lotus s-a impus acasă, iar Luceafărul a cucerit un punct! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa a 8-a a fazei play-off / play-out din Liga a III-a la fotbal, desfăşurată sâmbătă, a fost fastă pentru echipele bihorene de fotbal, toate trei obţinând rezultate pozitive.

Șapte puncte din nouă

Astfel, din nouă puncte puse în aceste jocuri, formaţiile din Bihor şi-au adjudecat şapte.

Surpriza a realizat-o CAO, care s-a impus pe terneul liderului, Minaur Baia Mare, cu scorul de 2-0, în timp ce şi Luceafărul a înregistrat un rezultat ne aşteptat, 1-1 acasă, cu Sportul Şimleu Silvaniei, după ce anterior suferise 24 de înfrângeri la rând. În fine, Lotus Băile Felix şi-a valorificat terenul propriu şi s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la Someşul Dej.

Toate aceste dispute însă au fost fără o miză deosebită şi au contat mai mult pentru palmares şi moralul jucătorilor.

Victorie pentru CAO

La Baia Mare s-au întâlnit cele mai bune echipe din Seria a 10-a, Minaur din localitate şi CAO 1910 Oradea, formaţii care erau deja calificate pentru barajul de promovare.

După ce în anterioarele patru partide cei de la Minaur s-au impus de fiecare dată în faţa trupei orădene în acest sezon, a sosit acum momentul revanşei şi elevii antrenorului Florin Fărcaş au învis echipa băimăreană chiar la ea acasă, cu scorul de 2-0.

Jocul a fost tranşat încă din prima repriză, atunci când s-au înscris ambele goluri. Mai întâi a marcat Andrei Gheorghiţă, în minutul 20, când acesta l-a învins pe portarul gazdelor cu un şut la colţul lung, expediat de la 14 metri.

Peste alte 14 minute, în minutul 34, orădenii şi-au mărit avantajul pe tabelă, după ce Raul Ardelean a fructificat din careu o centrare venită de la Răzvan Gunie.

La pauză s-a intrat cu 2-0 pentru orădeni, iar deşi în partea a doua gazdele au încercat să revină pe tabelă, ei nu au reuşit să înscrie nici golul de onoare.

Jucătorii de la CAO au obţinut o dulce victorie înaintea meciurilor de baraj, dar şi înaintea derby-ului local, cu Lotus, care va avea loc săptămâna viitoare.


Minaur Baia Mare – CAO 1910 Oradea 0-2 (0-2)
Au marcat: A. Gheorghiţă (min. 20) şi R. Ardelean (min. 34)
Minaur: Băilă – D. Simion (min. 46 M. Lazăr), Mondragon, C. Jucan, Potcoavă, Donca, Gneba, P. Petre (min. 54 V. Chinde), D. Matei (min. 29 M. Petran, min. 54 Sg. Ciocan), Văsălie (min. 46 Gh. Gondiu) şi C. Stanciu. Antrenor: Ciprian Danciu
CAO: R. Bob – C. Jurj, D. Lupşe, D. Stan, M. Kovacs, R. Ardelean (min. 89 R. Săutiuţ), D. Cîrjan (min. 84 Al. Popa), R. Gunie, A. Gheorghiţă (min. 64 Fl. Chitaş), Ad. Popa (min. 89 A. Chindlea) şi M. Ion (min. 64 Sg. Jurj). Antrenor: Florin Farcaş
Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare) şi Zsolt Kopriva (Carei)


2 X Florin Pop

În cealaltă partidă din penultima etapă a play-off-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a, la Sânmartin, pe stadionul comunal, Lotus Băile Felix s-a impus tot cu 2-0, în faţa clujenilor de la Someşul Dej.

Dacă la Baia Mare golurile s-au marcat în prima repriză, la Sânmartin, la pauză era 0-0, Lotusul reuşind să înscrie în partea a doua, prin Florin Pop, cel care a punctat în minutele 52 şi 77.

După o primă repriză echilibrată, cu ocazii la ambele porţi, dar cu cei de la Someşul ceva mai periculoşi, în partea a doua, elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ au pus stăpânire pe joc şi la şapte minute de la reluare, Florin Pop a marcat cu un şut la colţul lung, după o centrare venită de pe stânga de a Şt. Meşter şi prelungită de C. Sîrbu.

Tot Florin Pop a fost cel care a adus liniştea, în minutul 77, când, lansat pe partea dreaptă, s-a apropiat de careu şi a înscris un gol frumos, cu un lob peste portarul Toderean.

A fost cea de-a cincea victorie pentru trupa pregătită de antrenorul Gheorghe Ghiţ în play-off, care şi-a consolidat poziţia pe podium.

Vezi partida Lotus Băile Felix vs Someșul Dej!


Lotus Băile Felix – Someşul Dej 2-0 (0-0)
Au marcat: Florin Pop (min. 52 şi 77)
Lotus: Ed. Beke – T. Paublusztig (min. 86 P. Andraş), Şt. Pintea, Cr. Oros, R. Creţ (min. 46 Şt. Meşter) - S. Cucu (min. 84 Gityea), M. Popa, P. Blăgea (min. 69 S. Nogo), M. Arsene - C. Sîrbu (min. 86 Sala) şi Fl. Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiţ

Someşul: Toderean – Bolenyi, Negru (min. 85 Kovacs Szabolcs), Ciurcui, Chiş – Plăian, Suciu (min. 85 Giurgean), Maxin, Darius Mureşan – Visic (min. 63 Ad. Rad), Batchabi (min. 87 Pocol). Antrenor: Tiberiu Bălan.
Au arbitrat: Claudiu Ştef (Târgu Mureş) – Daniel Nistor (Zlatna) şi Daniel Popa (Câmpeni – Alba)


Rezultatele din etapa a 8-a (penultima) a play-off-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:
Lotus Băile Felix – Someşul Dej 2-0
Minaur Baia Mare – CAO 1910 Oradea 0-2

Clasament:
1. Minaur Baia Mare              8          5          1          2          14 – 5              57 p
2. CAO 1910 Oradea            8          4          0          4            7 – 6              51 p
2. Lotus Băile Felix               8          5          1          2             8 – 9             45 p
4. Someşul Dej                       8          0          2          6              1 – 10          37 p

Ultima etapă (sâmbătă, 21 mai, ora 18:00):

CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix

Someşul Dej – Minaur Baia Mare.


Remiză pentru Luceafărul

În play-out, Luceafărul Oradea a obţinut sâmbătă un punct, după ce în ultimele 24 de partide a conasemnat numai eşecuri.

În etapa a 8-a a celei de-a doua faze a campionatului, tinerii luceferi au evoluat pe teren propriu, la Stadionul Luceafărul din Sânmartin, şi au remizat cu scorul de 1-1, cu echipa Sportul Şimleu Silavniei.

Este de apreciat însă cum şi adversarii s-au prezentat la această dispută cu mai mulţi tineri jucători, aşa cum sunt şi cei de la Luceafărul, iar în acest context, trupa pregătită de George Zima s-a descurcat mult mai bine. La pauză oaspeţii conduceau cu 1-0, printr-un gol marcat de Vaida în minutul 36, dar în partea a doua luceferii au restabilit egalitatea, în minutul 72, când atacantul Nandor Suveg a înscris cu o lovitură de cap, din 8 metri.

Jocul s-a terminat la egalitate, 1-1, iar acest rezultat este şi unul de încredere, care le aduce un moral bun tinerilor fotbalişti de la Luceafărul, obişnuiţi să tot piardă în acest sezon.


Luceafărul Oradea – Sportul Şimleu Silvaniei 1-1 (0-1)
Au marcat: Nandor Suveg (min. 72) / C. Vaida (min. 36)
Luceafărul: Ed. Nergheş – Fl. Drăgan, G. Ardelean, D. Laza, D. Sfârlea (min. 88 L. Morar), N. Goilean, Răzvan Tirla (min. 46 V. Negruţiu), R. Pădurean (min. 88 L. Ţîrţ), G. Costea (min. 81 Ed. Tamas), L. Covaci (min. 61 P. Maruşca), N. Suveg. Antrenor: George Zima
Sportul: P. Cosma – M. Leitan, P. Paul, P. Oşan, Ad. Neaga, I. Paşcu, M. Cohan, G. Pop (min. 78 M. Lukacs), V. Lujerdean (min. 1 Em. Seran), C. Vaida (min. 85 Z. Lazar), G. Mansour. Antrenor: Dacian Nastai
Au arbitrat: Răzvan Necrici (Chechiş – Maramureş) – Stelian Daniel Lar (Baia Mare) şi Cristian Mureşan (Cavnic)

Rezultatele etapei a 8-a din play-out-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a:
Luceafărul Oradea – Sportul Şimleu Silvaniei 1-1
SCM Zalău – CFR Cluj II 2-2
Progresul Şomcuta Mare – CSM Satu Mare 0-2

Clasament:
1. SCM Zalău                         8          4          1          3          31 – 12            41 p
2. CSM Satu Mare                  8          7          1          0          28 – 6              40 p
3. Sportul Şimleu                    8          4          2          2          15 – 14            37 p
4. CFR Cluj II                         8          4          3          1          22 – 12            36 p
5. Progresul Şomcuta              8          1          0          7            7 – 16            20 p
6. Luceafărul Oradea           8          0          1          7            3 – 46              -4 p

Etapa viitoare (sâmbătă, 21 mai, ora 18:00):

Progresul Şomcuta Mare – Luceafărul Oradea

CSM Satu Mare – SCM Zalău 

CFR Cluj II – Sportul Şimleu Silvaniei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON