URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2021, 12:59

Escrocul care a lăsat două orădence fără bani în cont, condamnat cu suspendare. Andrei Hamza mai e judecat în două dosare similare

Escrocul care a lăsat două orădence fără bani în cont, condamnat cu suspendare. Andrei Hamza mai e judecat în două dosare similare foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Andrei Hamza, orădeanul acuzat că a escrocat două orădence pe care le-a lăsat fără bani în conturile bancare, a fost condamnat la 2 ani şi 5 luni de închisoare cu suspendare, printr-o hotărâre nedefinitivă pronunţată, miercuri, de Tribunalul Bihor.

Hamza a fost arestat preventiv pe 12 februarie anul trecut şi trimis în judecată din spatele gratiilor o lună mai târziu, pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, acuze care privesc fapte pe care le-a comis în ianuarie 2020.

Concret, el şi-a sunat victimele şi s-a dat drept femeie, reprezentantă a unei organizaţii care desfăşoară cursuri de recalificare profesională, reuşind să le convingă să îi trimită copii ale unor acte de identitate, cardurile de credit, precum şi codurile PIN ale acestora, sub pretextul că documentele solicitate sunt necesare pentru înscrierea la cursurile respective. 

În acest mod, Hamza le-a furat celor două femei toţi banii din cont, încheind şi un contract de credit pe numele uneia dintre victime.

În urma procesului declanşat la Tribunalul Bihor, bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 5 luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea judecătorească nu este definitivă, putând fi atacată, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea. 

Între timp, Hamza a fost eliberat din arest şi se află sub control judiciar, el fiind judecat, încă, în alte două cauze asemănătoare: una la Tribunalul Bihor şi una la Judecătoria Oradea.

Totodată, bărbatul e anchetat, împreună cu un complice, Carol Struţ, după ce a golit conturile bancare ale unor persoane cu dizabilităţi, aflate în grija Asociaţiei Alsterdorf. Escrocii au furat datele păgubiţilor şi au cerut în numele acestora să li se trimită la domiciliu carduri noi în locul unora care le-ar fi fost furate, dar la alte adrese decât cele din contracte, unde curierii le-au predat fără nicio verificare a identităţii. Frauda, posibilă din cauza acestei breşe de securitate în procedura de livrare a cardurilor la domiciliu, s-a ridicat la aproximativ 17.000 lei, după cum a dezvăluit BIHOREANULUI directorul fundaţiei, Emil Cuc.

După frauda descoperită la Oradea, BCR şi-a revizuit procedurile de identificare în cazul apelurilor telefonice, luând măsuri pentru a evita asemenea fraude. Concomitent, banca a înaintat Poliţiei propria plângere, cerând clarificarea modului în care informaţiile clienţilor au ajuns în posesia unor străini. Dacă iniţial reprezentanţii băncii nu au returnat banii sustraşi de Hamza din conturile clienţilor, după ce cazul a fost făcut public de BIHOREANUL toate cele 5 persoane au fost despăgubite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cu suspendare????
cum este posibil ca escroci ca asta sa primeasca pedeapsa cu suspendare?? stie cineva? .. eu nu-nteleg cum functioneaza sistemul de justitie si cum se ajunge la asa condamnari
Postat 23 Ianuarie 2021, 10:41 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON