URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2014, 13:01

Episcopia Romano-Catolică şi-a deschis birou de turism religios (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În încercarea de a promova în special obiectivele religioase de apartenenţă romano-catolică, Episcopia Romano-Catolică de Oradea a înfiinţat, într-unul din birourile din Şirul Canonicilor, vizavi de Catedrala Adormirea Maicii Domnului, un birou de turism religios.

Inaugurarea acestuia a avut loc joi seara, în prezenţa episcopului Bocskei Laszlo, care a afirmat că reprezentanţii Episcopiei sunt deseori căutaţi de turişti pentru a fi direcţionaţi către monumentele istorice din Oradea, respectiv cele care aparţin de istoria romano-catolicilor din oraş.

"Misiunea centrului nu este doar de a prezenta monumente ale trecutului, ci de a evidenţia acele valori ca fundamente pentru viitor şi de a le face atractive pentru vizitatori. Am dori colaborări cu toate entităţile care au un interes în promovarea oraşului", a spus episcopul Bocskei la inaugurarea centrului de informare turistică.

La rândul său, Lakatos Attila, coordonatorul biroului de turism religios, a afirmat că anual prin Oradea trec circa 40-50.000 de turişti care se opresc să viziteze Catedrala Adormirea Maicii Domnului de lângă Palatul Baroc, dar doar atât. "Oradea este un punct de tranzit pentru turiştii care intră în România, din Ungaria, din Germania şi alte ţări. Există aproape 50.000 de turişti care nu apar în evidenţe deoarece nu vizitează şi alte obiective din Oradea şi nu cheltuie bani aici. Obiectivul acestui birou este să intre în contact cu turiştii şi cu operatorii şi să încercăm să-i convingem să petreacă mai mult timp în Oradea", a spus Lakatos.

Biroul de turism religios are un portal online - tourinfo.org - de unde doritorii pot afla despre monumentele religioase romano-catolice precum şi despre alte obiective turistice din oraş.

În pliantele şi panourile biroului, tipărite în patru limbi (română, maghiară, germană şi engleză) sunt promovate Cetatea din Oradea şi Catedrala Sfântului Ladislau, Biserica de odinioară a iezuiţilor (actualmente în posesia Episcopiei Greco-Catolice), Biserica Sfântul Ladislau, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Palatul Baroc, Mănăstirea şi Biserica Ursulinelor, Gimnaziul Premonstratens şi Academia Regală de Drept (actualemente Colegiul Naţional Mihai Eminescu) şi altele.

Lakatos a anunţat că, în viitor, biroul doreşte să-şi extindă oferta şi cu alte obiective turistice din oraş care nu au legătură cu moştenirea romano-catolică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON