URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Aprilie 2020, 17:11

Episcopia Romano-Catolică de Oradea anunţă cum se vor ţine slujbele de Florii și Paşte

Episcopia Romano-Catolică de Oradea anunţă cum se vor ţine slujbele de Florii și Paşte (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Episcopia Romano-Catolică de Oradea îşi anunţă credincioşii că nu vor putea participa la slujbele de Florii şi Paşte, însă îi invită să ia parte la acestea prin intermediul transmisiunilor în mediul online.

Pentru toate slujbele din perioada următoare, în lăcaşurile de cult vor putea intra numai preotul, cantorul şi sacristanul.

Reprezentanţii Episcopiei transmit că slujba din Duminica Floriilor va începe la ora 11, în Joia Mare de la ora 18, Vinerea de la ora 15 va avea loc Calea Sfintei Cruci, iar seara de la ora 18 va avea loc slujba. Apoi rugăciunile din Noaptea Învierii vor începe la ora 20, iar în Duminica Sfintelor Paşti şi în ziua de luni slujbele vor începe de la ora 11.

În Joia Mare, 9 aprilie, nu se va mai organiza ritualul spălării picioarelor, iar Sfinţirea uleiurilor se va oficia de episcop în catedrală, în lipsa preoţilor şi a poporului.

În Vinerea Mare când se citesc cele zece rugăciuni se va mai citi o rugăciune pentru încetarea pandemiei de coronavirus.

Cu toate că bihorenii romano-catolici nu vor mai putea merge la biserică pentru a sărbători Învierea Domnului, la sfârşitul vigiliei pascale preotul va da binecuvântarea sacramentală tuturor celor care celebrează în case marea sărbătoare.

"Urmărirea transmisiilor directe ale sfintelor celebrări trebuie să fie făcută într-un spirit de reculegere şi cu atenţie deosebită la cele urmărite. Este de dorit, ca participarea evlavioasă la celebrări transmise prin media, să se reflecte în comportamentul şi atitudinea tuturor în timpul acestor transmisiuni. Trebuie să ne comportăm, ca şi cum am fi la biserică! Acolo, unde familia întreagă urmăreşte liturghia transmisă prin media TV sau radio, să o facă în faţa Sfintei Cruci, dând răspunsurile cerute, rostind rugăciunile şi participând la cântece", se arată în comunicat.

Pentru a fi alături de credincioşii, reprezentanţii Episcopiei au publicat pe site-ul instituţiei varad.org şi un "îndrumar" ce cuprinde informaţii despre sărbătoare, rugăciuni, lecturi biblice, dar şi câteva sfaturi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON