Elvira Rîmbu a devenit manager "plin" al Teatrului Regina Maria, la mai bine de cinci luni după câştigarea concursului. Preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, a emis dispoziţia de numire în funcţie a actriţei pentru o perioadă de 3 ani, după ce aceasta l-a dat în judecată.
De la interimat la... concurs contestat
În 2018, după înlăturarea lui Daniel Vulcu din funcţie, Consiliul Judeţean Bihor a pus-o pe actriţa şi regizoarea Elvira Rîmbu în funcţia de manager interimar al Teatrului Regina Maria, interimatul fiindu-i prelungit apoi de mai multe ori.
Amintim că, la finalul anului 2019, CJ a organizat în sfârşit un concurs pentru ocuparea postului de manager al instituţiei de cultură, la care s-au înscris Elvira Rîmbu, Daniel Vulcu şi Ioan Ieremia.
Fostul director Daniel Vulcu şi-a retras apoi dosarul după ce Instituţia Prefectului Bihor a atacat în instanţă felul în care este organizat acesta, considerându-l nelegal, iar dosarul lui Ioan Ieremia a fost descalificat.
La finalul lunii ianuarie a acestui an, o comisie de concurs stabilită de CJ a declarat-o pe Elvira Rîmbu câştigătoare cu nota 9,05. Totuşi, conştient de posibilele urmări legale ale procesului deschis de Prefectură, Pásztor Sándor a emis o dispoziţie prin care constată rezultatul concursului, aprobă proiectul de management al Elvirei Rîmbu, dar nu semnează un contract de management, cu precizarea că acest lucru va fi făcut doar după ce instanţele vor da o sentinţă definitivă privind legalitatea organizării concursului.
Numire după 5 luni
Totuşi, şeful CJ Bihor s-a răzgândit recent, după ce Elvira Rîmbu a deschis un proces la Tribunalul Bihor pe numele instituţiei şi pe numele lui Pásztor, cerând ca pârâţii să fie obligaţi să o pună în funcţie.
Astfel, pe 7 iulie, la mai bine de cinci luni de la concurs, Pásztor a semnat o dispoziţie prin care aprobă încheierea acestui contract pe perioada 8 iulie 2020 – 7 iulie 2023. Drept urmare, din 8 iulie Elvira Rîmbu este director cu atribuţii depline al Teatrului Regina Maria.
Până la publicarea acestei ştiri, nici preşedintele CJ Pásztor Sándor, nici Elvira Rîmbu nu au răspuns apelurilor BIHOREANULUI pentru a da detalii pe marginea temei.
Pe de altă parte, procesul în care Instituţia Prefectului Bihor a denunţat organizarea concursului ca fiind nelegală va avea primul termen marţi, 14 iulie, la Tribunalul Satu Mare, după ce CJ Bihor a cerut strămutarea, potrivit surselor BIHOREANULUI.
Instituţia Prefectului a decis să deschidă o acţiune legală după ce a ajuns la concluzia că, pe lângă faptul că Daniel Vulcu a fost mazilit nelegal - aşa cum au constatat definitiv nu una, ci două instanţe -, fostul manager nici nu a fost evaluat, aşa cum trebuia la final de an, respectiv la final de mandat. Potrivit normelor în vigoare (OUG 189/2008, actualizată), dacă ar fi fost notat cu peste 9 la evaluarea finală, Vulcu ar fi avut dreptul de a prezenta un nou proiect de management, care să stea la baza încheierii unui nou contract, fără ca la acea procedură să poată participa şi alţi candidaţi.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.