Timp de şase luni, Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor îi va învăţa pe copiii din comunele din aria protejată Pădurea Craiului cum să aibă grijă de habitatele şi speciile de aici.
Prin proiectul "Descoperă comorile Pădurii Craiului", ONG-ul, administrator al sitului Natura 2000 Defileul Crişului Repede, vrea să crească gradul de conştientizare a generaţiei tinere din comunităţile locale asupra valorilor din aria naturală protejată.
Concret, elevii şcolilor din aria protejată vor participa la concursuri de tip treasure hunt (vânătoare de comori), la workshop-uri de fotografie, în urma cărora cele mai bune imagini surprinse vor fi premiate, şi la o tabără Junior Ranger, în Şuncuiuş.
De asemenea, şcolile vor primi kituri educaţionale de monitorizare a speciilor protejate din aria protejată, astfel că elevii vor vedea concret ce flori şi animale trebuie să protejeze, dar şi câte exemplare mai există în jurul satelor lor.
Proiectul este finanţat în cadrul programului Spaţii Verzi, componenta Arii Naturale Protejate 2018, de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, de 19.660 lei. De asemenea, CAPDD asigură o finanţare de 14.100 de lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.