URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2020, 17:26

Elevii bihoreni cer să fie consiliaţi online de psihologii şcolari

Elevii bihoreni cer să fie consiliaţi online de psihologii şcolari sursa foto: Getty Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În contextul în care a devenit clar că elevii nu se vor mai întoarce la şcoală până la toamnă, Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor a transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean o serie de propuneri, pentru ca lecţiile online să se desfăşoare cât mai eficient.

"Măsurile propuse de către reprezentanţii elevilor vizează o serie de aspecte dedicate îmbunătăţirii climatului educaţional şi asigurării unui demers de predare-învăţare prielnic", se arată într-un comunicat transmis de CJE Bihor.

Elevii vor ca profesorii lor să fie obligaţi să păstreze confidenţialitatea informaţiilor şi materialelor cerute online elevilor, pentru a evita bullying-ul online. De pildă, dacă elevii sunt puşi să se filmeze făcând o activitate, ei trebuie să aleagă dacă trimit acest video în conversaţie privată cu profesorul sau în grupurile colective, arată CJE. Totodată, reprezentanţii elevilor bihoreni cer ca toate cadrele didactice să ia atitudine dacă semnalează cazuri de bullying.

Elevii vor şi ca profesorii să le ceară părerea despre gestionarea orelor de curs online, dar şi să ţină cont de aceste opinii. În plus, activitatea online trebuie monitorizată, astfel încât toţi profesorii şi elevii să-şi respecte responsabilităţile.

CJE Bihor cere şi ca elevii să aibă parte de sesiuni de consiliere cu psihologul şcoli. "Cu atât mai mult, în această perioadă de izolare, elevii se confruntă, adesea, cu diverse provocări pe plan personal care nu le permit continuarea într-un mod armonios a cursurilor pe platformele virtuale şi care au un impact negativ asupra stării lor emoţionale", explică reprezentanţii elevilor.

Psihopedagogii ar putea să-i ajute pe elevi să treacă peste problemele întâmpinate în această perioadă, dar şi să afle de la ei cum se desfăşoară cursurile online.

Pe lângă transmiterea acestei liste către IŞJ Bihor, CJE a creat şi o platformă unde elevii bihoreni pot sesiza nereguli în procesul educaţional. Ea poate fi accesată aici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON