URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
03 Martie 2020, 10:20

Elevi şi profesori de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga", din nou în Suedia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru elevi şi trei profesori de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Oradea au participat, în perioada 16-23 februarie, la o nouă mobilitate în Alfta, Suedia, în cadrul Proiectului Erasmus+ "Inclusion by Sports", alături de profesori şi elevi din Bulgaria, Turcia şi Suedia.

În cadrul activităţilor desfăşurate, elevii noştri au făcut cunoştinţă cu sporturi de iarnă din zona nordică a Europei: ski alpin, ski fond, patinaj, hockey pe gheaţă, floorball şi pescuit sportiv. Din păcate, cursele cu sănii trase de câini nu au mai avut loc din cauza temperaturilor ridicate şi a lipsei zăpezii.

Pe lângă activităţile sportive, am avut parte şi de activităţi culturale prin care am descoperit lucruri interesante despre faimoasa regiune Halsingland, parte a Patrimoniului UNESCO. Într-o brutărie veche, am copt pâine tradiţională, fiecare elev şi profesor introducându-şi pâinea în cuptor. Mr. Kjell şi Mrs. Nang ne-au pregătit clătite tradiţionale cu dulceaţă de coacăze roşii, coapte la foc deschis, iar la întoarcere am vizitat Muzeul Alfred Nobel din Stockholm, unde elevii noştri au fost recompensaţi cu medalii Nobel, din ciocolată, pentru completarea cu succes a chestionarului în urma vizitei.

Activităţile desfăşurate în Suedia, la fel precum cele desfăşurate în Bulgaria şi România, au avut ca principale obiective: atragerea elevilor spre şcoală şi diminuarea absenteismului prin participarea la activităţi sportive organizate în şcoală şi prin şcoală, lupta împotriva discriminării de orice fel şi sprijinirea incluziunii sociale şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea încrederii şi a respectului de sine ale elevului. Exersarea comunicării în limba engleză, cunoaşterea modului de viaţă a altor popoare, stabilirea de noi relaţii interumane şi chiar instituţionale sunt, de asemenea, obiective ale proiectului.

Următoarea şi ultima întâlnire de proiect va avea loc la Kadirli, Turcia, în perioada 30 iunie - 5 iulie, urmând ca proiectul să se încheie pe 31 august 2020.

Prof. Sandor Traier, coordonatorul proiectului

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON