O echipă de liceeni de la Colegiul Economic "Partenie Cosma" a câştigat etapa naţională a concursului "Social Innovation Relay" (SIR), în cadrul căruia adolescenţii au fost provocaţi să propună soluţii pentru diferite probleme din comunitate. Acum ei vor reprezenta România la finala internaţională.
Elevii orădeni au propus realizarea unei platforme de orientare profesională şi recrutare pentru tineri. Formată din elevii Alex Balic, Florina Selegean, Giulia Popovici şi Mădălina Franc şi coordonată de profesoara Mihaela Moca (foto), echipa orădeană, intitulată MiniJobs, a fost una dintre cele zece calificate în finala naţională.
Din pricina pandemiei, toţi elevii şi-au prezentat proiectele online, iar orădenii au convins juriul că sunt cei mai buni. "Echipa MiniJobs de la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea a câştigat finala naţională a competiţiei Social Innovation Relay 2020 şi a convins juriul că proiectul propus este unul sustenabil, utilizează inteligent tehnologia şi poate genera o schimbare pozitivă", se arată într-un comunicat al Junior Achievement, organizatorul concursului.
Liceenii economişti îşi doresc să realizeze o platformă de orientare profesională şi recrutare pentru tineri, care să îi motiveze să se implice mai activ în viaţa socială şi să îşi dezvolte diferite abilităţi şi competenţe prin practică sau muncă încă din timpul studiilor.
"Competiţia a fost o aventură frumoasă, o experienţa unică, bazată pe comunicare şi creativitate, pe lucru în echipă şi implicare. Am învăţat că patru la un loc e mai eficient decât o persoană. Deşi nu ne-am putut vedea faţă în faţă să lucrăm împreună, am reuşit şi online trecând cu brio peste obstacole. Am învăţat să înţelegem mai bine mentalitatea altor persoane, am descoperit noi idei, talente, abilităţi pe care nu ştiam că le deţinem. Ideea noastră mi se pare una extrem de eficientă, vrem să ducem proiectul mai departe", au mărturisit membrii echipei MiniJobs, citaţi în comunicat.
Reuşita le-a adus elevilor orădeni calificarea la finala internaţională a concursului, care se va derula online pe 16 iunie şi va reuni echipe din 12 ţări.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.