URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Mai 2020, 12:55

Elevi orădeni, calificaţi în finala internaţională a unui concurs de inovare. Echipa de la Colegiul Economic vrea să-i ajute pe tineri să-şi găsească un job

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O echipă de liceeni de la Colegiul Economic "Partenie Cosma" a câştigat etapa naţională a concursului "Social Innovation Relay" (SIR), în cadrul căruia adolescenţii au fost provocaţi să propună soluţii pentru diferite probleme din comunitate. Acum ei vor reprezenta România la finala internaţională.

Elevii orădeni au propus realizarea unei platforme de orientare profesională şi recrutare pentru tineri. Formată din elevii Alex Balic, Florina Selegean, Giulia Popovici şi Mădălina Franc şi coordonată de profesoara Mihaela Moca (foto), echipa orădeană, intitulată MiniJobs, a fost una dintre cele zece calificate în finala naţională.

Din pricina pandemiei, toţi elevii şi-au prezentat proiectele online, iar orădenii au convins juriul că sunt cei mai buni. "Echipa MiniJobs de la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea a câştigat finala naţională a competiţiei Social Innovation Relay 2020 şi a convins juriul că proiectul propus este unul sustenabil, utilizează inteligent tehnologia şi poate genera o schimbare pozitivă", se arată într-un comunicat al Junior Achievement, organizatorul concursului.

Liceenii economişti îşi doresc să realizeze o platformă de orientare profesională şi recrutare pentru tineri, care să îi motiveze să se implice mai activ în viaţa socială şi să îşi dezvolte diferite abilităţi şi competenţe prin practică sau muncă încă din timpul studiilor.

"Competiţia a fost o aventură frumoasă, o experienţa unică, bazată pe comunicare şi creativitate, pe lucru în echipă şi implicare. Am învăţat că patru la un loc e mai eficient decât o persoană. Deşi nu ne-am putut vedea faţă în faţă să lucrăm împreună, am reuşit şi online trecând cu brio peste obstacole. Am învăţat să înţelegem mai bine mentalitatea altor persoane, am descoperit noi idei, talente, abilităţi pe care nu ştiam că le deţinem. Ideea noastră mi se pare una extrem de eficientă, vrem să ducem proiectul mai departe", au mărturisit membrii echipei MiniJobs, citaţi în comunicat.

Reuşita le-a adus elevilor orădeni calificarea la finala internaţională a concursului, care se va derula online pe 16 iunie şi va reuni echipe din 12 ţări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON