Ca în fiecare vară, elevi şi profesori de la Wesley College din Dublin, Irlanda, au venit la Beiuş, pentru a face voluntariat pe şantierul Habitat pentru Umanitate.
Potrivit unui comunicat transmis de Habitat pentru Umanitate Beiuş, cei 30 de irlandezi ridică o casă pentru mai mulţi fraţi care au ajuns la orfelinat, după ce casa lor a fost mistuită de flăcări. "Sunt foarte fericit că aceşti tineri, atât de harnici, au venit special să ne ajute să ne construim casa mult visată. Abia aştept ca după mult timp să am din nou un loc pe care să-l numesc casa mea!" a mărturisit Norbert, cel mai mare dintre fraţii pentru care irlandezii construiesc o casă.
Colegiul Wesley trimite voluntari în Bihor de 15 ani. Reverendul Nigel Mackey a fost pentru prima dată în România, la Beiuş, în 2003 împreună cu mai mulţi elevi şi au ajutat la realizarea unor apartamente pentru tineri crescuţi în orfelinatul din Beiuş. Irlandezii au fost profund marcaţi şi impresionaţi de ce au văzut aici şi au ales să revină şi în anul următor, ca împreună cu asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş să ajute şi alte familii care au nevoie de o locuinţă decentă. Apoi a devenit o tradiţie ca tinerii să-şi petreacă cel puţin o săptămână în România.
Au trecut de atunci 15 ani şi, cu mici excepţii, voluntarii de la colegiul Wesley au revenit an de an pentru a ajuta familii de bihoreni cu cel puţin o locuinţă. În 2013, pentru a marca cei 10 ani de parteneriat, 250 de elevi şi profesori de la şcoala irlandeză au ridicat în timp record 10 case în 5 zile!
"Inima acestui parteneriat este reverendul Nigel Mackey, care s-a dedicat ajutorării celor mai puţin norocoşi de la noi. Şi a făcut-o chiar şi atunci când ţara lor trecea printr-o perioadă economică dificilă, dându-ne şi nouă şi tinerilor de la Wesley College o lecţie frumoasă, spunând că: "Tinerii noştri trebuie să înţeleagă că nu există recesiune în privinţa generozităţii, a dărniciei, a compasiunii, a timpului pe care ei îl pot dărui altora!"", a declarat Emil Popa, director de programe la asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş.
Din 2003 până acum, şcoala din Dublin a trimis peste 500 de elevi voluntari în proiectele din Bihor, care au ajutat 20 de familii să primească o locuinţă nouă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.