URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2018, 19:01

Elevi şi profesori din Irlanda, voluntari pe şantierul Habitat din Beiuş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca în fiecare vară, elevi şi profesori de la Wesley College din Dublin, Irlanda, au venit la Beiuş, pentru a face voluntariat pe şantierul Habitat pentru Umanitate.

Potrivit unui comunicat transmis de Habitat pentru Umanitate Beiuş, cei 30 de irlandezi ridică o casă pentru mai mulţi fraţi care au ajuns la orfelinat, după ce casa lor a fost mistuită de flăcări. "Sunt foarte fericit că aceşti tineri, atât de harnici, au venit special să ne ajute să ne construim casa mult visată. Abia aştept ca după mult timp să am din nou un loc pe care să-l numesc casa mea!" a mărturisit Norbert, cel mai mare dintre fraţii pentru care irlandezii construiesc o casă.

Colegiul Wesley trimite voluntari în Bihor de 15 ani. Reverendul Nigel Mackey a fost pentru prima dată în România, la Beiuş, în 2003 împreună cu mai mulţi elevi şi au ajutat la realizarea unor apartamente pentru tineri crescuţi în orfelinatul din Beiuş. Irlandezii au fost profund marcaţi şi impresionaţi de ce au văzut aici şi au ales să revină şi în anul următor, ca împreună cu asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş să ajute şi alte familii care au nevoie de o locuinţă decentă. Apoi a devenit o tradiţie ca tinerii să-şi petreacă cel puţin o săptămână în România.

Au trecut de atunci 15 ani şi, cu mici excepţii, voluntarii de la colegiul Wesley au revenit an de an pentru a ajuta familii de bihoreni cu cel puţin o locuinţă. În 2013, pentru a marca cei 10 ani de parteneriat, 250 de elevi şi profesori de la şcoala irlandeză au ridicat în timp record 10 case în 5 zile!

 "Inima acestui parteneriat este reverendul Nigel Mackey, care s-a dedicat ajutorării celor mai puţin norocoşi de la noi. Şi a făcut-o chiar şi atunci când ţara lor trecea printr-o perioadă economică dificilă, dându-ne şi nouă şi tinerilor de la Wesley College o lecţie frumoasă, spunând că: "Tinerii noştri trebuie să înţeleagă că nu există recesiune în privinţa generozităţii, a dărniciei, a compasiunii, a timpului pe care ei îl pot dărui altora!"", a declarat Emil Popa, director de programe la asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Din 2003 până acum, şcoala din Dublin a trimis peste 500 de elevi voluntari în proiectele din Bihor, care au ajutat 20 de familii să primească o locuinţă nouă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON