URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Septembrie 2014, 21:16

Ei pot, alţii nu! Militarii americani au strâns 5 tone de gunoaie de pe plaja Năvodari

Ei pot, alţii nu! Militarii americani au strâns 5 tone de gunoaie de pe plaja Năvodari Foto: Mediafax
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şi-au pus armele în "cui" şi s-au apucat de curăţenie! În ciuda ploii şi a vântului puternic, aproximativ 100 de militari americani au strâns sâmbătă nu mai puţin de 5 tone de gunoaie de pe plaja din Năvodari, alături de însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson.

Odată cu venirea toamnei, plajele pline cu gunoaie sunt o problemă reală, la malul mării văzându-se doar resturile unei veri agitate. Cum autorităţile locale nu dau semne că s-ar mobiliza pentru a curaţa plajele, străinii vin şi se implică, scrie Digi24.ro.

Voluntarii au fost uimiţi că au găsit peturi de plastic, încălţăminte, cutii, dar şi mucuri de ţigară, mai precizează sursa citată. "Militarii au venit să vă adune ţigările. Sunt periculoase pentru sănătatea voastră în două feluri", le-a spus jurnaliştilor unul dintre ei.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, voluntarii de sâmbătă sunt angajaţi ai Ambasadei SUA, infanterişti ai Forţelor Terestre ale SUA de la Baza Mihail Kogălniceanu. La acţiune au asistat şi membri ai organizaţiei Let`s Do It România, care au organizat evenimentul cu sprijinul ambasadei SUA la Bucureşti.

"Este important să înţelegem că ceva atât de simplu precum gunoiul de zi cu zi, pe care l-am arunca pe stradă sau pe plajă, are un uriaş impact, atât din punct de vedere al sănătăţii populaţiei, cât şi economic, pentru că descurajează turismul. Şi este ceva ce, evident, putem remedia. Astfel că mă bucur să mă aflu aici, alături de aproximativ 100 de voluntari, militari americani, cei de la Let`s Do It România, personal al ambasadei, şi aş încuraja tot mai mulţi români să ia parte la astfel de proiecte", a afirmat Dean Thompson.

Timp de patru ore, voluntarii au adunat gunoiul pe o distanţă de patru kilometri, reuşind să strângă, în 300 de saci din plastic, apoximativ cinci tone de hârtii, ambalaje, pet-uri.

"Este o plajă frumoasă şi o zonă de coastă minunată, dar, din păcate, observăm că este mai mult gunoi decât ne-ar plăcea să vedem. Prin acţiunea de astăzi încercăm să transmitem şi un mesaj, ca oamenii să fie mai receptivi la problemele de mediu provocate de gunoi şi poate ca în viitorul sezon să nu-l mai arunce pe plajă", a mai spus însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Acţiunea a fost organizată la o săptămână de la celebrarea Zilei Internaţionale de Curăţare a Plajelor, stabilită la 20 septembrie, fiind un avertisment cu privire la gunoaiele aruncate în mări şi oceane.

Cele cinci tone de gunoaie colectate sâmbătă au fost preluate de utilaje ale Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral şi au fost transportate la groapa de gunoi a Constanţei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON