URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iunie 2014, 08:42

Edili pentru viitor: Copacii din Parcul Salca vor face umbră abia peste ani buni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, Primăria orădeană a inaugurat un nou parc, amenajat pe 3,4 hectare în zona Salca, între malul stâng al Peţei şi strada Meiului, lângă Lotus Center. Iniţiativă lăudabilă, mai cu seamă că în Nufărul şi Velenţa nu prea sunt foarte multe spaţii verzi, atâta doar că de investiţia recent finalizată se vor bucura, eventual, copiii copiilor noştri.

Citeşte care a fost explicaţia edililor, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Obs
Am adus la fel de multe argumente ca și dumneavoastră când ați proclamat faptul că acela nu e parc. Adică niciunul. Ați emis o părere, la fel cum am emis și eu. La fel cum părerea mea vi se pare ridicolă, la fel mi se pare părerea dumneavoastră. E un dialog fairplay până la urmă.. Care poate fi purtat oricând într-un parc. Apropo de parcuri, stimate dendrolog (adică persoană care studiază copacii) vă prezint următoarele trei definiții: 1.PARC ~uri n. 1) Teren cu vegetație naturală sau plantată, cu alei, adesea cu lacuri sau bazine, care servește drept loc de plimbare și odihnă. 2.PARC s.n. 1. Grădină publică mare, amenajată special cu arbori, cu peluze etc. 3.PARC (‹ fr.) s. n. 1. Grădină publică mare sau grădină plantată cu arbori, flori etc. în jurul unei proprietăți mari, amenajată cu alei, peluze etc. Vegetația poate fi combinată cu oglinzi de apă, cu forme de relief (terase, cascade, peșteri etc.), cu statui, chioșcuri, pavilioane. Vegetația este lăsată să se dezvolte liber sau este aranjată după reguli precise de armonizare a speciilor, dimensiunilor, formei, cromaticii etc. ori în funcție de traseele (aleile) de parcurs.
Postat 13 Iunie 2014, 17:26 de Cos
@Cos
N-ai adus un singur argument, doar ai proclamat ca toti sunt prosti in afara de tine. Ma intreb cine este inchis la minte. Du-te naibii si stai in acel parc 3 zile la rand si te arzi ca un tractorist. Vei arata bine. Nu este problema noastra cu tu ai ajuns de la tara direct la Oradea. Nu trebuie sa fii dendrolog (ca la asta te-ai gandit probabil in mintea ta intunecata) sa vezi cum se predau publicului parcuri construite din nimic in alte parti din lume. Si daca nu ai altceva decat asfalt si tuie de 10 cm, domnule, nu este parc. Chiar nu se intelege?
Postat 13 Iunie 2014, 09:34 de Obs
@Obs
Se pare că Obs e parcolog șef că tare multe pare a ști despre domeniu.. Tre să fii tare îngust la minte să debitezi cretinătăți de genul ăsta. Începând cu articolul în sine.. Foarte aiurea că nu au plantat copaci gata mari.. Cu mere, pere și micșunele coapte în ei.. Dragi comentatori științifici care vă pricepeți la toate, acela e un parc.. Vă place, nu vă place, treaba voastră.. Toată lumea se pricepe la orice.. de la iarbă până la metode de divizare a atomului.. murim de foame și avem păreri.. de cele mai multe ori contra.. că doar noah.. tre să ne vărsăm frustrările undeva..
Postat 12 Iunie 2014, 18:47 de Cos
Teren cu alee din asfalt
@anda. Dvs probabil n-ati vizitat alte tari pana acum sa nu zic ca n-ati vazut cum se preda un parc nou (fara pretentii speciale de altfel) in occident! Un teren curatat, asfaltat si cu banci nu este egal cu un parc! Fara rautate, pur si simplu, nu este un parc, este un teren curatat cu alee din asfalt si atat. Ca si pista pentru alergare din asfalt langa strandul municipal. De rasul lumii.
Postat 12 Iunie 2014, 09:51 de Obs
ce e asta ?
Ce e cu articolul asta , asa zis articol de fapt ?? Cum era sa planteze arbori care sa si faca umbra deja ? Nu ganditi deloc ? Acolo era un teren plin de buruieni si de gunoaie , e foarte bine ca mai este un parc.
Postat 12 Iunie 2014, 08:49 de anda
Nu e RAU!
De ce sa asteptati 10 ani.... la anu' se vor replanta niste pomi... se va trece de la bambusi la Sequoia!!! Avem primar cu viziune!!! Economia locala va avea de lucru si de impartit! Sa ne traiasca... Si nu mai tot comentati ca ne-a pus si lotus(ii) (in ghivece) pe langa mormolocii din iaz. Pacat doar ca putea si ceva rosioara de la Racovita.... specii rare avand in vedere ca la 1 MAI AU DISPARUT!
Postat 11 Iunie 2014, 13:57 de Adi Oradeanul
timpul
V-a fi parc pentru nepoti ! Un parc trebuie ingrijit cel putin 10 ani sa prinda contur si frumusete !!!
Postat 11 Iunie 2014, 12:55 de tot eu
Vouă trebuie omul să le explice şi din ce motiv "iarna nu-i ca vara" !?!
Bihoreanule, mai lasă-ne cu povestea asta, a arborilor care nu vor să crească peste noapte !?! Nici voi "jurnaliştii" nu aţi crescut direct "mercenari" sau "indolenţi", "needucaţi" ori "neterminaţi"... aţi parcurs totuşi nişte etape de formare a "coroanei" !?!
Postat 11 Iunie 2014, 11:41 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON