URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Septembrie 2018, 15:52

Echitate? Consiliul Judeţean a dat 110.000 lei pentru combaterea pestei porcine şi 140.000 lei pentru… folclorişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii puterii formate din UDMR, PSD şi ALDE din Consiliul Judeţean Bihor au votat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, împărţirea sumei de 110.000 lei către oraşe şi comune afectate de pesta porcină africană.

Suma a fost alocată dintr-un fond de rezervă bugetară, ca urmare a unor solicitări venite din partea Instituţiei Prefectului şi mai multor primării din judeţ. Drept urmare, oraşul Săcueni va primi cea mai mare sumă, de 76.225 lei, urmat de comuna Buduslău, care va primi 23.990 lei, de comuna Cherechiu - 4.980 lei, Abrămuţ - 2.559 lei, respectiv Sălacea – 2.118 lei. Banii vor fi folosiţi pentru acţiunile de dezinfectare a zonelor afectate de pesta porcină.

În aceeaşi şedinţă, consilierii UDMR, PSD şi ALDE au votat un proiect de rectificare a bugetului judeţului pe anul 2018, veniturile şi cheltuielile fiind majorate cu 16.890.000 lei. Din acestea, veniturile cele mai importante care s-au adăugat bugetului judeţului sunt banii alocaţi de la nivel central pentru funcţionarea sistemului de protecţie a copilului: 8,9 milioane lei.

La capitolul cheltuieli, s-au alocat 6,5 milioane lei pentru asigurarea programului lapte-corn-fructe în perioada septembrie-decembrie. De asemenea, la rectificare, Fundaţia Euroregiunea Bihor - Hajdu Bihar a primit un "cadou" în valoare de 200.000 lei, iar Agenţia de Management al Destinaţiei unul de 155.000 lei. Ambele structuri au fost folosite în mod frecvent pentru îndestularea financiară a clienţilor politici şi firmelor de casă ale coaliţiei de la putere.

O sumă mai mare decât cea alocată pentru combaterea pestei porcine a fost dată, prin vot, folcloriştilor din Ansamblul Artistic Profesionist Crişana (ansamblu care funcţionează în subordinea Teatrului Regina Maria şi, deci, a CJ Bihor). Concret, s-au alocat 140.000 lei (circa 30.000 euro) "pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare a personalului din cadrul Ansamblului Artistic Crişana în Republica Moldova şi SUA, în cadrul Festivalului Românesc – Sărbătorim Centenarul Unirii 1918-2018".

În aceeaşi şedinţă, a fost aprobată actualizarea indicatorilor referitori la proiectele cu co-finanţare europeană referitoare la o nouă etapă de lucrări de amenajare la noul Muzeu al Ţării Crişurilor şi la reabilitarea drumurilor Uileacu de Criş – Sîrbi, respectiv Beliu – Leş.

La toate aceste materiale, cei patru consilieri PNL prezenţi în sală au votat "împotrivă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
canta cucu...
Folcloristii absolvenți de....Sorbonica? In Romania mai fac folclor Lese, Vicoveanca, Trop, Biris/parțial,Negrean-Brudascu/parțial! Restul cânta muzică populară compusă! Pe niște măsuri...pac folclorul! Folclorul nu e cu: polițai, polițai și bazzdabac în piscină, nu e cu ce bun socru am, nu e cu vaca de la soacra, nu e cu oachesa! Folclorul este ALTCEVA!
Postat 29 Septembrie 2018, 10:20 de soricel
Pesta e în afara clădirii ...
... folclorul e de față !?!
Postat 29 Septembrie 2018, 09:51 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON