URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2023, 17:25

Echipa Universității din Oradea a încheiat pe podium Campionatul Național Universitar de Fotbal

Echipa Universității din Oradea a încheiat pe podium Campionatul Național Universitar de Fotbal Sursa: FC Universitatea Oradea / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa Universităţii din Oradea a egalat performanţa de anul trecut şi s-a clasat pe locul 3 la ediţia din acest an a Campionatului Naţional Universitar la Fotbal, desfăşurat la terenurile de la Universitate şi LPS Bihorul din Oradea.

Orădenii au cucerit medaliile de bronz după ce au trecut cu 4-1 în finala mică de Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, formaţie antrenată de Ursu Vasile şi Rusu Răzvan. 

În faza grupelor, formaţia Universităţii din Oradea s-a clasat pe locul II, după campioana en-titre Universitatea de Vest Timişoara.

Studenţii orădeni au învins în primul meci echipa Universităţii de Petrol-Gaze din Ploieşti, cu scorul de 3-0, apoi au remizat, scor 0-0, cu campionii de la Universitatea de Vest Timişoara, pentru ca în ultima dispută să treacă cu 1-0 de Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti.

Prima poziţie în Grupa A a fost ocupată de echipa timişoreană, care a totalizat 7 puncte, dar a avut un golaveraj superior, 8-0, faţă de 4-0 al orădenilor.

În Grupa B, primele două locuri au fost ocupate de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad şi Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

Ca urmare, în finala mică, s-au întâlnit echipele de pe locul 2 din cele două grupe, câştig de cauză având gazdele de la Universitatea din Oradea, scor 4-1 cu cei din Alba Iulia, pentru ca în marea finală Universitatea de Vest Timişoara să reuşească să se impună cu scorul de 2-0 în faţa echipei Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad şi, astfel, să-şi apere titlul naţional.

De asemenea, echipa timişoreană şi-a câştigat dreptul de a reprezenta România la Campionatul European din Albania.

Echipa Universităţii din Oradea şi-a apărat şi ea medaliile de bronz cucerite la ediţia trecută, organizată tot la Oradea.

Stafful tehnic al echipei orădene a fost format din Alexandru Ilieş, Codruţ Bulz, Mihai Şandra, Bogdan Sturzu şi Dragoş Săvescu. 

„Performanţa studenţilor orădeni, prin comparaţie cu egala din grupă şi multipla campioană (Universitatea de Vest din Timişoara), ambele având echipe de club în Liga 4, este de apreciat şi prin faptul că: timişorenii aveau în lot 7 jucători profesionişti (media de vârstă 23,3 ani), 4 jucători din liga 2 (2 Ripensia şi 2 Dumbrăviţa) şi 3 din Liga 3 (2 CSC Giroda şi Giarmata Vii şi 1 Phoenix Buziaş) pe o structură formată din cei 20 de jucători de Liga 4 ai CSU Universitatea de Vest Timişoara, în timp ce orădenii au avut doar 5 jucători de Liga 3 (media de vârstă doar 20,2 ani) de la Lotus Băile Felix (4) şi CS Jiul Petroşani (1) şi 20 de jucători Liga 4 de la FC Universitatea Oradea, cei mai mulţi studenţi în anii 1 şi 2 licenţă", se arată într-un comunicat al echipei orădene.

„Aducem mulţumiri tuturor celor care au participat la Oradea cu ocazia desfăşurării turneului final al celei de-a VII-a ediţii a CNUF 2023, Oradea redevenind astfel pentru perioada 18-21 mai 2023 polul fotbalului universitar masculin din România, celor care au fost alături de selecţionata Universităţii din Oradea, colegi, prieteni, familii şi tuturor celor care dintr-o omisiune involuntară nu au fost amintiţi. Mult succes CNUF şi să ne revedem la CNUF 2024. Vivat Academia!", a mai transmis Alexandru Ilieş, din partea Departamentului de organizare al Campionatului Naţional Universitar de Fotbal - Oradea 2023.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON