URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iulie 2015, 12:30

Echipa de polo juniori II a CS Crişul a devenit campioană naţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de polo juniori II a clubului Crişul Oradea a cucerit titlul naţional, după ce la cel de-al doilea turneu final al Campionatului Naţional, desfăşurat la Oradea, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", în perioada 3-5 iulie, s-a impus în toate cele cinci jocuri disputate şi a încheiat detaşat pe primul loc al clasamentului.

De fapt, elevii antrenorilor Ciprian Câmpianu şi Cosmin Goina şi-au surclasat toate adversarele, câştigând en-fanfare titlul naţional. De altfel, tinerii poloişti orădeni s-au situat pe prima poziţie a clasamentului şi după primul turneu final, desfăşurat la Bucureşti.

La turneul de la Oradea, CS Crişul s-a impus mai întâi cu scorul de 14-6 în faţa celor de la Dinamo. Au câştigat apoi cu 22-2 în faţa formaţiei Viitorul Cluj. În meciul al treilea au dat peste cel mai redutabil adversar, Triumf Bucureşti, o echipă care aspira şi ea la titlu, numai că sportivii orădeni s-au impus clar câştigând jocul cu scorul de 13-6, după ce la un moment dat aveau chiar 10-0!

Un episod interesant s-a petrecut la acest scor, când antrenorul bucureştenilor, Eugen Georgescu, a dorit să-şi scoată echipa din bazin, invocând arbitrajul ostil. Aceasta deşi, jocul a fost condus de Adrian Alexandrescu, catalogat drept cel mai bun arbitru din lume.

În celelalte două partide, CS Crişul Oradea a învins cu scorul de 15-2 echipa Steaua şi cu 12-3 formaţia CSŞ nr. 1 Bucureşti.

La finalul turneului, după desfăşurarea tuturor partidelor, clasamentul final al campionatului se prezintă astfel:

1. CS Crişul 28 puncte

2. CSŞ nr. 1 23 puncte

3. Triumf Bucureşti 20 puncte

4. Steaua 18 puncte

5. Dinamo 8 puncte

6. Viitorul Cluj-Napoca 0 puncte

La sfârşitul turneului, formaţia orădeană a primit trofeul, medaliile şi tricourile de campioni. De asemenea, Raul Gavriş a fost declarat cel mai bun portar al competiţiei. Cel mai tehnic jucător a fost desemnat Vlad Georgescu, de la CSŞ nr. 1 Bucureşti, el fiind şi golgheterul campionatului.

Echipa Crişul, devenită campioană naţională, a avut următoarea componenţă: Raul Gavriş şi Sergiu Terean – portari; Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Cristian Seichei, Andrei Podină, Andrei Drăghici, Czirják Kristof, Gui Zalán, Daniel Pinţiş, Bogdan Codilă, Gergely László, Antonio Dolha, Pap Istvan, Raimond Jiganea şi Ovidiu Ţifrea – jucători.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON