URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Mai 2015, 12:31

Echipa de polo juniori I de la CS Crişul a devenit vicecampioană naţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au dominat ultimele ediţii de campionat, tinerii poloiştii de la Crişul au pierdut în acest an titlul naţional la juniori I, cedând locul întâi chiar la turneul de la Oradea, în faţa celor de la Dinamo Bucureşti.

Disputat la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, cel de-al doilea turneu final al Campionatului Naţional de polo juniori I a debutat cu stângul pentru orădeni, care au cedat la mare luptă, cu scorul de 9-10 în faţa Stelei şi, astfel, au pierdut şi primul loc al clasamentului, după ce Dinamo a câştigat cu scorul de 13-2 în faţa echipei Rapid.

Următoarele etape au consemnat victorii pe linie atât pentru CS Crişul cât şi pentru Dinamo. Crişul a învins Viitorul Cluj-Napoca, cu scorul de 18-5, apoi Rapid, cu 14-4 şi CSM Cluj-Napoca, cu scorul de 16-6. La rândul ei, Dinamo a câştigat partidele cu CSM Cluj-Napoca, cu 18-3, cu Viitorul Cluj-Napica, scor 37-2 şi cu Steaua, scor 9-7.

Titlul s-a decis în ultima etapă, când CS Crişul şi Dinamo s-au confruntat în meci direct. Dacă CS Crişul avea nevoie de o victorie pentru a reveni pe primul loc, în schimb, dinamoviştilor le era suficient şi un rezultat de egalitate.

Conduşi de pe bancă de tehnicianul Florin Dumitrache, dar şi de antrenorul echipei de seniori, Andrei Iosep, dinamoviştii s-au distanţat încă din start, după ce au înscris trei goluri consecutive. În sfertul secund, Crişul a marcat pentru 1-3, prin I. Szabó din penalty, dar oaspeţii şi-au mărit avantajul până la pauză, scorul devenind la jumătatea confruntării, 1-5. În partea a doua, gazdele au redus din diferenţă, în cel de-al treilea sfert, înscriind prin Alexandrescu şi Drăghici, astfel în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 3-6.

Chiar în debutul ultimului sfert, I. Szabó a ratat un penalty, apărat de portarul ex-orădean Marius Ţic, iar dinamoviştii au marcat imediat pentru 3-7. De aici, meciul era practic jucat. Orădenii au plătit tribut numeroaselor ratări, iar rezultatul final, 6-9, reflectă superioritatea echipei Dinamo, care a devenit campioană naţională.

De precizat faptul că în acest sezon, CS Crişul, echipă antrenată de Ciprian Câmpianu şi Eugen Băjenaru, a avut în lot un singur jucător născut în 1996, pe Szabó Rolánd, ceilalţi jucători fiind încă juniori II sau în primul an la categoria juniori I.

Iată însă lotul de jucători de la Crişul, care a cucerit titlul de vicecampioană naţională: Raul Gavriş şi Sergiu Terean - portari; Szabó Rolánd, Szabó István, Antonio Alexandrescu, Gábor Norbert, Cristian Dobre, Cristian Drăghici, Cristian Terec, Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Cristian Seichei, Bogdan Codilă, Şerban Mureşan şi Gui Zalán - jucători.

La final, jucătorii echipei campioane, Dinamo, au fost recompensaţi cu cupa, medaliile şi tricourile de campioni, iar Crişul şi Steaua au primit cupele pentru locurile II şi III. De asemenea, prin tradiţie, conducerea Federaţiei Române de Polo a acordat şi două premii speciale pentru cei mai buni jucători ai ediţiei. Orădeanul Marius Ţic, de la Dinamo, a fost declarat cel mai bun portar, iar Szabó Rolánd, de la CS Crişul, a fost desemnat cel mai tehnic jucător.

Clasamentul final al Campionatului Naţional de polo juniori I:

1. Dinamo 27 puncte

2. Crişul 22 puncte

3. Steaua 21 puncte

4. Rapid 13 puncte

5. CSM Cluj-Napoca 6 puncte

6. Viitorul 0 puncte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON