URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2023, 17:00

Echipa comunei Sânmartin a câştigat din nou Cupa Satelor la fotbal din judeţul Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baza sportivă din comuna Olcea a găzduit duminică finala fazei judeţene a Cupei Satelor la fotbal. Au fost prezente cele trei echipe calificate în ultimul act: campioana en titre, Sânmartin, alături de echipa comunei Tinca, dar şi reprezentanta comunei gazdă, Olcea. 

S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare pe durata a 30 de minute, conform regulamentului competiţiei. Sânmartinul şi Olcea au învins cu acelaşi scor, 4-0, echipa din Tinca, astfel că meciul direct a stabilit câştigătoarea fazei judeţene.

Laureata primelor două ediţii ale Cupei Satelor organizate la nivelul judeţului Bihor, echipa comunei Sânmartin (formată în exclusivitate din jucători legitimaţi) a triumfat şi în finala din acest an în faţa gazdelor de la Olcea, după un meci frumos în care ambiţia şi dăruirea copiilor a ieşit în prim-plan.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Petru Boros, secretarul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, care le-a înmânat participanţilor câte o cupă şi diplomă, dar şi câte trei mingi oferite de Federaţia Română de Fotbal (pentru înscrierea în competiţie pe platforma impreunasuntemfotbal.ro). Finalistele au putut păstra şi vestele de departajare imprimate cu logo-ul Cupei Satelor, care au fost oferite de către FRF pentru desfăşurarea competiţiei.

Secretarul AJF Bihor a transmis mesajul preşedintelui Radu Bitea către toţi participanţii la ediţia din acest an a Cupei Satelor, subliniind faptul că această competiţie este un proiect de suflet al administraţiei FRF şi al preşedintelui Răzvan Burleanu, având ca scop depistarea tinerelor talente din mediul rural, mai ales în localităţile care nu au echipe înscrise în campionatele organizate de AJF-uri.

„Dincolo de rezultatele finale care au stabilit o ierarhie, considerăm că toţi copiii care au participat la acest turneu sunt câştigători. Sperăm ca materialele sportive oferite finalistelor să contribuie la dezvoltarea activităţii fotbalistice la nivelul localităţilor, ducând la creşterea numărului de tineri care vor practica fotbalul în mod organizat, iar peste câţiva ani să revedem mulţi dintre aceşti copii, evoluând pentru cluburi profesioniste”, a concluzionat Petru Boros. 

Oficialii AJF Bihor au acordat şi o diplomă pentru echipa AS Olcea şi Primăria Comunei Olcea în semn de mulţumire pentru organizarea finalei judeţene. 

Echipa comunei Sânmartin a câştigat a treia oară consecutiv (2019, 2022, 2023) faza judeţeană a Cupei Satelor, urmând să reprezinte Bihorul la faza naţională. La ediţia de debut a Cupei Satelor, echipa din Sânmartin a încheiat pe podium (locul 3) finala găzduită de localitatea Cumpăna (judeţul Constanţa), în timp ce anul trecut a ajuns până la faza regională. 


Rezultate consemnate la ediţia din acest an a fazei judeţene Bihor a Cupei Satelor:

Comuna Olcea – Comuna Tinca 4-0 (marcatori: Laurenţiu Boţoc 2, Lucian Boţoc 2)
Comuna Sânmartin – Comuna Tinca 4-0 (marcatori: Sera, Ungur 2, Olaru)
Comuna Sânmartin – Comuna Olcea 3-0 (Serac, Vasilescu 2)
Au arbitrat: Răzvan Necşoiu şi Osaczky Balazs (ambii din Oradea). Observator: Florin Marian (Oradea). 


Loturile echipelor finaliste:

Comuna Sânmartin: Paul Boloş, Tudor Ciorba, Abel Popovici, Adrian Serac, Darius Vasilescu, Rareş Ungur, Elias Olaru, George Andor, Răzvan Blaj, Benyö Alexandru, Darius Brata, Raffaele Rogojan. Antrenori: Petre Ardelean şi prof. Eugen Ilisoi. 

Comuna Olcea: Eugen David, David Codrean, Daniel Tipiş, Marik Pătroiescu, Adelin Boţoc, Patric David, Ianis David, Şerban David, Claudiu Popa, Alin Duma, Lucian Boţoc, Laurenţiu Boţoc, Gabriel Covaci. Antrenori: Florin Haş şi Cristian Roman. 

Comuna Tinca: Oliver Nadiş, David Pavel, Mario Şovrea, Lucas Groza, Andrei Sturz, Vasile Covaci, Alejandro Luca, David Fechete, David Barna, Cătălin Ghitea, Ianis Jurcuţa. Antrenor: prof. Florin Popa. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON