URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 August 2015, 10:00

După mărirea salariilor din sănătate cu 25%, profesorii şi poliţiştii cer şi ei lefuri mai mari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" saluta decizia Guvernului de a majora salariile in sistemul sanitar, din aceasta toamna, si cere "ca de acelasi tratament sa beneficieze si angajatii din invatamant".

Sindicalistii avertizeaza executivul ca "majorarile salariale acordate in ultima perioada unor categorii de personal in detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a starii de nemultumire in randul angajatilor din invatamant, care poate conduce la posibile actiuni de protest cu ocazia inceperii noului an scolar".

"Federatia Sindicatelor din Educatie 'Spiru Haret' saluta decizia Guvernului de a majora salariile in sistemul sanitar din aceasta toamna si solicita ca de acelasi tratament sa beneficieze si angajatii din invatamant", se arata in comunicatul remis HotNews.ro. 

Marius Ovidiu Nistor, presedintele federatiei sindicale, sustine ca "in toate discursurile publice reprezentantii Guvernului au declarat ca Educatia si Sanatatea vor fi prioritare. Observam ca jumatate din promisiuni au fost indeplinite, prin decizia de astazi. Asteptam ca, in perioada imediat urmatoare, sa avem o intalnire cu Primul-ministru pentru a stabili si majorarile din Educatie. Consideram ca trebuie, in regim de urgenta, finalizate discutiile privind proiectul Legii salarizarii bugetarilor, astfel incat de la 1 octombrie a.c., si angajatii din invatamant sa beneficieze de majorari in concordanta cu importanta activitatii prestate. In conditiile in care observam ca anumite categorii de salariati precum demnitarii, parlamentarii si functionarii din aparatul central al Guvernului si al Presedintiei sunt favorizate, ne intrebam care sunt de fapt prioritatile politicienilor?!".

Federatia avertizeaza membrii Guvernului "ca majorarile salariale acordate in ultima perioada unor categorii de personal in detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a starii de nemultumire in randul angajatilor din invatamant, care poate conduce la posibile actiuni de protest cu ocazia inceperii noului an scolar". 

"Orice intarziere in asigurarea unei cresteri salariale substantiale in sistemul educational va genera efecte negative in anii urmatori, care cu greu vor mai putea fi remediate", se arata in comunicat. Dascalii ameninta cu boicotarea anului scolar, daca revendicarile lor nu vor fi luate in seama.

Aceasi pretentie au emis-o, marti, si politistii. Ei vor o majorare salariala de aproape 70%. 

Citeşte şi articolul: "Salariile din sistemul sanitar, majorate cu 25% de la 1 octombrie. În doi ani vor fi dublate, promite Ponta"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON