URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2014, 07:39

După eşecul în alegeri, Ilie Bolojan pleacă din conducerea centrală a PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul orădean Ilie Bolojan, preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, şi-a anunţat demisia, în cadrul Biroului Permanent al partidului, desfăşurat luni la Bucureşti, tot ca efect al rezultatelor slabe obţinute în alegerile europarlamentare de duminică, în urma cărora au demisionat şi fruntaşii PNL Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Informaţia a fost făcută publică de Bolojan în cadrul emisiunii "Vocile Bihorului", de luni seara, de la Digi24 Oradea. "Am luat cuvântul la începutul şedinţei Biroului Permanent şi am spus că voi demisiona din funcţia de vicepreşedinte al PNL şi din cea de membru al Biroului Politic Central pentru că eu cred că trebuie să-mi asum o răspundere indirectă asupra a ceea ce s-a întâmplat în arealul de care am răspuns".

Primarul orădean a pus gestul său pe seama rezultatului slab obţinut de PNL în plan local: între 11 şi 12% în Oradea şi până în 17-18% în Bihor. "Rezultatul obţinut de PNL în Oradea la aceste alegeri europarlamentare ne nemulţumeşte", a spus liberalul

Ilie Bolojan crede că partidul are o problemă de leadership naţional şi că a primit un semnal în acest sens de la electorat. "Electorii noştri au avut tendinţa generală de a nu se duce la vot. Pe de o parte nu au constatat proiecte liberale în guvernarea USL din ultimii doi ani. Pe de altă parte, noi nu le-am explicat care au fost raţiunea şi conjuctura în care PNL a ieşit de la guvernare. Campania PSD toxică de tipul USL trăieşte şi de culpabilizare a liberalilor a avut succes".

Liderul PNL Oradea a mai declarat că o alianţă sau o fuziune se poate face doar cu PDL, alianţă ce ar aduna cel puţin 27 de procente şi ar putea constitui o alternativă reală la PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
re:baby
ce zice popa si ce intelege baba... voteaza pe cine vrei tu, iar dupa cum vad nu o sa fi prea inspirat...nici de data asta explicatia era clara si facea referire numai la candidatura PNL
Postat 27 Mai 2014, 16:39 de Adi
Pleaca odata!
Si din Oradia trebuie sa pleci!Lasa-ne don primar!Ajunge.ne-am saturat!
Postat 27 Mai 2014, 15:51 de ghitz
derutatul Roman ataca :D
astia doi de mai jos sunt una si aceeasi persoana: derutatul Ioan Sorin Roman, un impostor si un individ fara caracter care, in nemernicia lui, a muscat mana care l-a hranit ! singura sansa a lui Roman sa se razbune pe mang e sa-i otraveasca oile pe care Mang le tine la stana derutatului ;) :D
Postat 27 Mai 2014, 15:48 de Agentul Termic
MANG e o FRANA !
plagiatorul impostor, trage psd-ul in jos. e adevarat, fara astfel de "brontozauri vargati, patati" sau cum vreti sa le spuneti, se obtinea un scor mult mai bun.
Postat 27 Mai 2014, 15:09 de pesedist
bai, mang-litor-o-udemererist, baaaaai, ciocu' mic !
ba, mang__litor-o-udemersit, tu, mucles ! tu esti un puscariabil alaturi de "partenerul de biznisuri necurate"... chis soani. tu, gura, nu-ti asuma nimic din aceste alegeri pt ca nu ai de ce. tu esti defapt piatra de moara legata de gatul pesedistilor locali. fara "dalmatzieni" ca si tine, se primeau mult mai multe voturi. sper sa ajungeti acolo unde va e locul (si tu si chis soani). cat despre alegerile pt primar, una-i una si alta alta. nu amesteca euro-parlamentarele cu alegerile pt primarie. n-aveti nici o sansa nici voi nici manglitorii hudemeristi !
Postat 27 Mai 2014, 15:04 de pt zoldi&comp
PENIBIL
A obtine 11,4 % la municipiu in conditiile in care a fost ales cu peste 75% acum 2 ani reprezinta un esec care trebuie asumat atat la nivel central cat si local. Salutam asumarea la nivel central al esecului dar acest lucru trebuie complectat obligatoriu la nivel local prin demisia din functia de presedinte al organizatiei municipale deoarece in ultimii ani domnul primar nu a inteles ca administratia publica are mare legatura cu politica si nu poate exista fara ea.
Postat 27 Mai 2014, 13:20 de popa
sa fim corecti
Adevaratii liberali nu sunt tradatori.
Postat 27 Mai 2014, 12:59 de U din O
sa fim cinstiti
Adevaratii liberali nu sunt tradatori
Postat 27 Mai 2014, 12:57 de U din O
re: Adi
Cine e Iohannis? Asa poate candida si Filip, si Falca, si Mazare ... nu ai cunostinte elementare lingvistice ... de la Gh. Gheorghiu-Dej nu am primit decat ... ESCU, chiar daca a fost muntean, tigan, basarabean sau tatar ...
Postat 27 Mai 2014, 12:55 de Baby
Re: soso
Draga <soso> sa stii ca Bolojanul are asigurat, dupa ultima intalnire cu Vasilica Blaga, postul de vicepresedinte la PDL central, iar la nivel local ce vrea muschii lui! Problema e ca s-ar putea sa existe o oferta identica si de la PSD! Si intr-un caz si in altul, chiar daca pleaca unde a intarcat mutu iapa, adica acolo unde i se potriveste orice rakat, castiga PNL cu prezidentiale cu tot!
Postat 27 Mai 2014, 12:49 de Strattera
sa plece
Sa plece de unde a venit si cu ce a venit.Din pacate pleaca mult mai bogat.Acum s-a vazut cine a muncit in campaniile (cele trei) din 2012.Dupa esecul proiectului CET si eutanasierea cainilor plus un divort la activ capitalul lui Bolojan este 11% si tinde spre ZERO.Felicitari PSD!!!.
Postat 27 Mai 2014, 12:23 de duma
Nesimtitul...
... la penali a calcat o data pe bec si adio! functie. Bine ca de primar e bun, desi ne-a facut ,,n" magarii !
Postat 27 Mai 2014, 12:02 de ionel
ASOCIEREA CU CANCERUL PSD
Nu s-a explicat ratiune asocierii bolnaviciose si letale cu PSD-ul lui KGB-Iliescu+mafia . Aceasta asociere cu cancerul nu poate fi justificata cu nimic.
Postat 27 Mai 2014, 10:21 de ulul oarecare
ati tradat
Ati tradat majoritatea primarilor si alesilor locali PNL,nu asa se scapa de Antonescu daca asta vreti .Rusine ca ati compromis partidul,va fi greu sa va reabilitati chiar in fata propiilor membri si simpatizanti.Cred ca ar fi mai indicat sa va d-ati demisiile si din functiile locale si judetene,iar oameni noi sa hotarasca viitoarea soarta a partidului.
Postat 27 Mai 2014, 09:53 de simpatizant pnl
o sansa reala
singura sansa reala de un castig care o vad acum pentru PNL este Klaus Iohannis candidat la presedentie. SINGURA
Postat 27 Mai 2014, 09:33 de Adi
hahah
Eu zic sa te vaci vicce la pd....
Postat 27 Mai 2014, 09:28 de soso
vrajala
bolo lucrurile bune ce leai facut an oras ,politia comunitara,impozitele,dute de unde ai venit bolo .
Postat 27 Mai 2014, 09:01 de adi
AREALUL
Foarte bine zis : arealul liberal .....
Postat 27 Mai 2014, 08:57 de suparatu
vaaai, dar esecurile se tin lantz de dumneata :(
dar nu mai inteleg nimic, dupa amenda CET, licitatii amanate, parc industrial bun cat de lohn-urile africane, vin si aistea alegeri nasoale .... gandesti ca te-a lovit cineva cu steaua rosie belgrad in piept, nici sufla, nici rasufla nu mai poti de esecuri in avalansa. GPS: Va rugam treceti podul sovata, ramaneti pe dreapta, si va recomandam cativa ani de pauza in parcarea nou amenajata. Va multumim pentru fila istorica a orasului.
Postat 27 Mai 2014, 08:56 de Crinuletz Pontescu
ALDE
"Ori și-a pierdut mințile, ori a fost mituit" a spus Sir Graham Watson despre Crin Antonescu. Mai că-mi vine să extind eticheta și asupra altora! Tot liberali! Deh, mai o TRANZACȚIE, mai un păm/nt, mai un hă hă hă!
Postat 27 Mai 2014, 08:49 de TDS
Nu şi-a dat nicio demisie, că se pregătetea de "absorbţia prin fuziune" cu PDL !?!
Demisia a fost o decizie colectivă ce ţine de Biroul Naţional al Delegaţiei Permanente, stabilită de preşedinte şi câţiva vicepreşedinţi, iar când s-a luat nici măcar nu era Bolojan prin preajmă !?! În ceea ce-l priveşte pe primarul orădean, dar mai ales pe Popa Prostu', aceştia au "boicotat" alegerile prin neinmplicare, aşa încât vor fi sancţionaţi exemplar !?! Pe cale de consecinţă, tandemul Bolojan-Ghilea va "palma" bugetul local pe anul care vine !?!
Postat 27 Mai 2014, 08:46 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON