URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Ianuarie 2023, 17:16

După Dinamo, urmează Steaua: CSM CSU joacă sâmbătă la Oradea Arena

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce s-au duelat cu dinamoviştii la Bucureşti, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor înfrunta în această săptămână şi celălalt nume grandios din sportul românesc, Steaua Bucureşti.

Jocul CSM CSU Oradea - CSA Steaua Bucureşti va avea loc sâmbătă, de la ora 17, în Oradea Arena și va conta pentru etapa a 14-a din sezonul regulat al Ligii Naționale. Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport și Prima Sport, dar şi pe canalul de YouTube FRB TV.

Deşi va avea în faţă „unul dintre cele mai mari nume din sportul românesc, incluzând o bogată tradiție în jocul de baschet”, după cum precizează şi site-ul clubului bihorean, formaţia pregătită de Cristian Achim porneşte cu prima şansă în acest joc, jucătorii trupei orădene venind după o serie activă de nouă victorii și un raport de 5-0 în partidele de pe teren propriu în campionatul României.

De asemenea, CSM CSU se situează pe primul loc în Conferinţa B a Ligii Naţionale, cu 10 victorii şi o singură înfrângere. De partea cealaltă, CSA Steaua București vine la Oradea de pe locul 7, cu un bilanț de 5 victorii și 6 înfrângeri. 

Ambele combatante se prezintă la acest joc, după ce s-au impus în prima rundă din noul an: CSM CSU pe terenul dinamoviştilor, cu scorul de 88-74, iar steliştii acasă, cu 82-59, în faţa concitadinei Laguna Bucureşti.

„Steaua are o rotație ce cuprinde șase jucători străini, alături de autohtonii Luca Vasile, Robin Mandisodza și Titus Nicoară. Fără îndoială, formația din capitală mizează pe capacitatea lui Zarko Djuric și James Farr de a marca de la mare distanță. Aceștia evoluează la pozițiile 4-5, ceea ce implică o ajustare de natură tactică din partea defensivei adverse pentru a contracara cât mai eficient posibil aceste arme. Bucureștenii mizează pe creativitatea lui Strahinja Jovanovic și Karlo Vragovic, primul fiind redutabil și în relația unu la unu, iar cel din urmă dispune de o aruncare de la distanță de temut. În fine, experiența și IQ-ul baschetbalistic al lui Titus Nicoară sunt elemente pe care CSM CSU Oradea trebuie să le ia în considerare în pregătirea jocului”, se mai precizează pe site-ul oficial al clubului orădean, în prefaţa disputei cu steliştii.

Chiar dacă Steaua are o istorie bogată în spate, CSM CSU Oradea are avantajul ultimelor dueluri cu militarii. Concret, cele mai recente șase întâlniri au fost câștigate de orădeni. De altfel, raportul general al confruntărilor directe este favorabil bihorenilor cu 25-17. La Oradea, CSM CSU s-a impus în 13 dintre cele 19 partide pe care le-a avut cu Steaua.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON