URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2020, 15:35

După dezastrul de la locale, Pro România Bihor îi scoate în faţă pe fostul prefect Claudiu Pop şi pe... Viorel Cataramă. Supărat, Traian Bodea a demisionat (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pro România, filiala Bihor, furnizează surprize în ceea ce priveşte listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

La Camera Deputaţilor va candida fostul prefect Claudiu Pop, fost lider PSD, astfel că Traian Bodea, care a reprezentat partidul în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean, a demisionat de supărare că locul promis lui încă din ianuarie i-a fost dat acum acestuia.

La Senat, altă surpriză: lista e deschisă de milionarul Viorel Cataramă, până la locale şef al altui partid!

Cu Pop în frunte

Faptul că fostul prefect Claudiu Pop devine vârful de lance al Pro România Bihor în cursa pentru mandate parlamentare a devenit certitudine joi la ora 13.00, când la Biroul Electoral Judeţean s-a prezentat o delegaţie a filialei pentru a înregistra oficial dosarele de candidatură, grupul fiind alcătuit din Pop, coordonatorul organizaţiei judeţene, Octavian Bara, fostul candidat la Primăria Oradea, Daniel Pop, şi Ioan Mintaş, fost membru PSD, dar şi ALDE.

După cele câteva minute necesare formalităţilor la BEJ, principalii reprezentanţi ai Pro România Bihor au explicat, într-o declaraţie de presă susţinută în Parcul Traian, cum s-a ajuns la o listă pentru Deputăţie deschisă de Claudiu Pop şi o alta pentru Senat avându-l pe prima poziţie pe Viorel Cataramă, până la alegerile locale preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, care a obţinut în alegerile din Bucureşti doar câteva sute de voturi, cu un scor sub 0,5%.

Trebuia să fie Bodea

Potrivit spuselor lui Octavian Bara, "pe ultima sută de metri am avut parte de o fuziune cu ALDE", astfel că în întreaga ţară foşti membri ai acestui partid "vor candida sub sigla Pro România", dar în Bihor nu şi Traian Bodea, care părăsise ALDE încă de la începutul anului, stârnind supărarea foştilor colegi ajunşi şi ei acum, după câteva luni, în partidul lui Victor Ponta.

Bara a confirmat că Bodea trebuia să fie pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor, aşa cum Ioan Mintaş trebuia s-o deschidă pe cea pentru Senat, dar înţelegerea n-a mai fost respectată "din cauza unor neînţelegeri cu membrii ALDE, pentru că (n.r. - Traian Bodea) n-a fost acceptat de Călin Popescu Tăriceanu, nu că n-am vrut noi".

Bara a mai precizat că nu scorul slab obţinut de Bodea în alegerile locale a fost motivul schimbării sale din cursa pentru parlamentare. Pentru funcţia de preşedinte al CJ, Traian Bodea a obţinut pe 27 septembrie doar 1,90% din sufragiile bihorenilor care s-au prezentat la urne, iar lista Pro România pentru CJ doar 2,17%.

"Era un joc la care nu a mai existat altă variantă, sper ca în perioada următoare să revină la sentimente mai bune", a spus şi Claudiu Pop despre Bodea.

"De două ori mă simt rău"

Cu puţin înainte ca reprezentanţii Pro România să depună la BEJ candidaturile, Bodea declarase însă BIHOREANULUI că şi-a dat demisia din acest partid, chiar în ziua în care a aflat şi că este bolnav de Covid.

"De două ori mă simt rău, şi din punct de vedere al sănătăţii, fizic, şi moral, după ce am aflat despre noile liste Pro România din Bihor. În luna ianuarie, eu am acceptat să candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean pentru că dl. Bara mi-a promis că voi fi primul pe lista pentru Camera Deputaţilor. Văd că nu se mai respectă cuvântul, aşa că eu în această dimineaţă mi-am dat demisia din Pro România", a spus Bodea pentru BIHOREANUL.

De altfel, el a acuzat şi într-o postare pe Facebook, joi dimineaţă, că proaspăt foştii colegi nu şi-au ţinut cuvântul. "În Ioan. cap. 1, Biblia spune: "La început era cuvântul şi cuvântul era cu Dumnezeu!" Datorită cuvântului a două persoane, Octavian Bara şi Claudiu Pop, am ajuns să susţin şi să fac parte din acest partid. Mi-am asumat să candidez la alegerile locale pentru că mi-am dat cuvântul, în timp ce, aceştia nu şi-au dorit o asemenea asumare. Atât Claudiu Pop cât şi Octavian Bara au făcut promisiunea că pe ei nu-i interesează şi nu vor candida la alegerile parlamentare, lucru care s-a dovedit a fi fals. Îmi depun astăzi demisia de onoare pentru că eu încă mai cred în cuvântul oamenilor! Le doresc mult succes la alegerile parlamentare, doar de voturi mai este nevoie acum, deoarece cu alte calităţi au fost deja înzestraţi. Onestitatea, demnitatea şi cuvântul vor rămâne întotdeauna valori pentru cei care mai cred în ele. A fost o plăcere să cunosc în Pro România şi oameni, oameni simpli care nu au mize mari politice, nu au mari averi, averea lor este cuvântul. Să auzim de bine şi de oameni de cuvânt!", a scris Bodea pe Facebook.

Cu sprijin de la primarii PSD

Pe de altă parte, atât Claudiu Pop (foto), cât şi Octavian Bara au admis că ţinta Pro România Bihor este doar obţinerea unui mandat de deputat, după câteva secunde adăugând, neconvingător, că "ar fi şanse şi la un mandat de senator prin redistribuire", fapt cu atât mai improbabil cu cât filiala are un candidat de import precum Cataramă.

Fostul prefect a declarat că misiunea de a obţine un loc în Camera Deputaţilor "evident că mă onorează" şi că a ştiut abia miercuri la ora 17.00 că va deschide lista în locul lui Traian Bodea.

"Am experienţa necesară şi cunoştinţele necesare pentru ca mandatul de deputat, dacă bihorenii mi-l vor acorda, să fie în folosul lor. Aşa cum dintr-o funcţie de prefect am ţinut cont de părerea bihorenilor indiferent de orice decizie din partid (n.r. – la acea vreme PSD), vă daţi seama că în Parlamentul României voi fi ca să propun şi să votez legi în interesul tuturor locuitorilor acestui judeţ şi nu numai", a declarat Claudiu Pop.

Totodată, el a transmis un mesaj şi foştilor săi colegi din PSD, partid pe lista căruia, de asemenea, de la centru a fost impus un candidat "de import", şi anume clujeanca Steluţa Cătăniciu pe locul 2 la Camera Deputaţilor, după un rezultat tot catastrofal la locale.

"Am fost sunat azi de mai mulţi primari, aflând că voi candida, şi m-au asigurat de întregul lor sprijin, pentru că astăzi nu se simt deloc reprezentaţi de ceea ce se întâmplă în acel partid, şi i-am asigurat că voi fi alături de ei, dacă voi primi acest mandat, şi de locuitorii comunelor pe care le conduc", a spus Claudiu Pop, sugerând că mizează pe sprijinul edililor PSD Bihor, nemulţumiţi de propria conducere şi de candidaţii propriului partid.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Dacă-i Cataramă ... atunci chiar devine interesant !?!
Măcar Viorel are afaceri în Bihor, la fel ca și Claudiu Pop, Tavi Bara și Nelu Mintaș, toți dau locuri de muncă altora, plătesc taxe și impozite ... în timp ce unul ca Bodea e veșnic cerșetor !?!
Postat 22 Octombrie 2020, 18:55 de CrisDumi
DEZAMĂGITOR!!!!CE SĂ CAUTE ACEST DOMN CATARAMĂ IN BIHOR!?!CUM REPREZINTĂ DOMNIA SA INTERESUL BIHORENILOR ȘI A JUDEȚULUI ???
Pro Romania nu va obține nimic din aceste alegeri prin această abordare.Sau dvs domnilor vreți să luați exemplul PSD și al domnului Mang?Votul din 27 nu a fost destul de edificator pentru voi ,când tot dl Pop la patrat era în poziția de candidat, nu ați reușit să vă dați seama ce multe voturi a contabilizat domnia sa ???p.s poate va scoateți cu voturile alde după fuziunea asta miraculoasă.
Postat 22 Octombrie 2020, 16:59 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON