URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2015, 17:40

După 11 ani, Teatrul Regina Maria participă din nou la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După 11 ani de la ultima participare la Festivalul Internaţional de la Sibiu, Teatrul Regina Maria a fost invitat din nou în cel mai important festival teatral din ţară.

Orădenii se vor prezenta la Sibiu cu spectacolul "În inima nopţii - Episodul Hamlet", după un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserţii de George Banu şi Monique Borie. Reprezentanţiile sunt programate pe 16 şi 17 iunie, de la ora 22, pe o scenă mobilă care va fi instalată în Piaţa Mare din Sibiu.

Spectacolul, regizat tot de Gavriil Pinte, s-a bucurat de aprecierea publicului şi a criticii de specialitate. "În inima nopţii - Episodul Hamlet" a fost desemnat cea mai bună producţie la Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea, primind totodată şi premiul pentru scenografie (Roxana Ionescu).

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este considerat cel mai important eveniment de acest de gen din ţară. Aflat la cea de-a XXII-a ediţie, evenimentul se desfăşoară în perioada 12-21 iunie şi reuneşte participanţi din 70 de ţări în cadrul celor 427 de evenimente programate.

"Trupa orădeană este mândră să facă parte din lista de invitaţi, cu atât mai mult cu cât la renumitul festival participă cele mai bune spectacole din ţară. De asemenea, din străinătate au fost selectate nume mari ale teatrului: Andrzej Seweryn, cel mai mare actor al Poloniei şi director de teatru, dramaturgul german Renate Knlett, iar capete de afiş sunt spectacolul polonez Courtney Love şi cel grecesc- Iliada", precizează reprezentanţii Teatrului Regina Maria într-un comunicat.

Tot la Sibiu, Teatrul Regina Maria va participa şi la Bursa de Spectacole, unde vor avea loc întîlniri între artişti, companii şi directori de teatre, festivaluri şi organizaţii culturale. Din partea teatrului orădean va fi prezent la eveniment directorul general Daniel Vulcu. "Invitaţia adresată domniei sale şi participarea sa se datorează managementului consistent şi susţinut care a dus în acest an la includerea FITO în cadrul reţelei europene Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE)", mai arată reprezentanţii teatrului orădean.

EFFE este o iniţiativă a Asociaţiei Festivalurilor Europene şi reprezintă o reţea a festivalurilor care se evidenţiază prin calitatea artistică şi impactul pe care îl au la nivel local, naţional şi internaţional. Pe perioada 2015-2016, FITO va beneficia de eticheta EFFE, care aduce un plus de vizibilitate şi recunoaştere a calităţii şi valorii evenimentului.

Pe de altă parte, Teatrul Regina Maria a mai anunţat, joi, că spectacolul O mie şi una de frontiere (Povestea lui Aladin), de Radu Dinulescu, a câştigat Premiul pentru Scenografie în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Atelier organizat la Sfântu Gheorghe. De asemenea, spectacolul a fost propus şi pentru Premiul special al juriului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON