Dorian Doman, poliţistul prahovean acuzat că a furat banii baschetbalistului orădean Toni Alexe, chiar de la locul accidentului rutier în urma căruia a murit fostul căpitan al naţionalei de baschet, şi-a recunoscut fapta după aproape 10 ani, anunţă Digi24.ro.
Doman a fost acuzat de oficialii clubului pentru care juca Toni Alexe, CSU Asesoft, că a furat o sumă importantă de la fostul jucător de baschet care, pe 21 ianuarie 2005, a murit într-un accident în Sinaia în timp ce venea la Oradea, unde se stabilise, după un joc important în cupele europene cu Asesoft.
Dezvăluirile au fost făcute în contextul în care, în weekend, procurorii de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au descins la locuinţa poliţistului pe care l-au acuzat, prin organizarea unui flagrant, de şantaj şi cămătărie. Doman a fost arestat, după ce a luat, prin ameninţări, 35.000 de euro şi o maşină de lux de la o persoană.
Acum, agentul, intenţionează acum să înapoieze clubului ceasul şi o bijuterie pe care le-a furat în 2005 de la locul accidentului, mai menționează sursa citată.
Potrivit presei, înainte ca Doman să-şi recunoască fapta, foştii colegi baschetbalişti şi antrenorul Vladimir Arnautovic au protestat în faţa Tribunalului Prahova, ținând tricoul căpitanului în mână şi cerând redeschiderea anchetei.
Jurnalul Naţional scria, la acea vreme, că Toni Alexe a fost jefuit de 4.000 de euro, atât Doman cât şi colegul său împreună cu care a efectuat cercetările la locul accidentului, fiind supectaţi din start.
Născut pe 21 decembrie 1969, la Constanţa, Toni Alexe a început să joace baschet în 1980, sub comanda tandemului Martişor Hondrilă - Adrian Ioan. La 19 ani, a plecat din oraşul natal pentru a debuta la cel mai înalt nivel în baschetul românesc. Alexe a fost înregimentat de către Dinamo Oradea, echipă pregătită la acea vreme de către Dan Berceanu.
După şapte sezoane jucate în Ungaria şi ulterior la alte echipe din ţară, în 2003 Toni Alexe a semnat pentru CSU Asesoft Ploieşti şi în acelaşi an a pus, alături de Şerban Sere, bazele Clubului Atletic Oradea, un proiect care a reînviat baschetul în Oradea. De alfel, la Oradea el şi-a întemeiat familia şi aici a domiciliat 15 ani.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.