URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 27 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
18 Martie 2020, 20:28

DSVSA Bihor: există stocuri suficiente de produse alimentare în județ!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că începând de marţi a început să implementeze un plan de măsuri specifice pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirusul, concomitent cu asigurarea activităţii în teritoriu, în condiţiile specifice stării de urgenţă şi ţinând cont de măsurile adoptate la nivel naţional de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi de hotărârile Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Comunicaţi de la distanţă

Concret la nivelul structurilor teritoriale din judeţ DSVSA nu va mai desfăşura activităţi care necesită program cu publicul, aceste structuri urmând să se ocupe doar de "asigurarea continuităţii activităţii pentru garantarea siguranţei alimentare şi a sănătăţii animalelor". Restul activităţilor de relaţii cu publicul, inclusiv efectuarea examenelor în vederea depistării Trichinella spp., vor fi preluate pe perioada de aplicare a Planului de urgenţă de către structurile judeţene ale DSVSA Bihor şi de către circumscripţiile sanitare veterinare de asistenţă din localităţile rurale de origine a animalelor.

La nivelul acestor structuri teritoriale se vor presta în continuare servicii de comunicare/informare cu operatorii de industrie alimentară care desfăşoară activităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa aimentelor, prin mijloace alternative de comunicare la distanţă (electronic, telefonic, fax etc).

La sediul DSVSA Bihor din Oradea s-a dispus reducerea programului de activitate cu publicul de lunea până joia între orele 9.00 şi 13.00, iar vinerea între orele 9.00 şi 12.00.

Activitatea de audienţe, petiţiile ori solicitările de clarificare a unor situaţii vor fi soluţionate pe căi alternative de comunicare la distanţă. De altfel, accesul în sediul DSVSA Bihor al operatorilor sau altor persoane care prezentă un interes sanitar veterinar a fost limitat la holul instituţiei, unde a fost organizat un Birou unic de primire persoane şi două oficii de primire probe.

Pentru evitarea afluxului de persoane în sediul DSVSA Bihor se recomandă cetăţenilor şi tuturor operatorilor să folosească mijloacele de comunicare la distanţă (mail, telefon, fax, PCUe - punct contact unic electronic) din cadrul Platformei edirect.e-guvernare.ro.

DSVSA Bihor a pus la dispoziţia cetăţenilor, prin publicare pe site-ul DSVSA Bihor, a tuturor datelor de contact a DSVSA Bihor, inclusiv a unui număr de urgenţă care poate fi apelat 24 de ore din 24. Aceste date sunt: telefon 0259.266.141; fax 0259.452.872; e-mail office-bihor@ansvsa.ro şi telefon urgenţă 0751.514.020.

Non-stop în activităţile esenţiale

Pe de altă parte, DSVSA Bihor precizează că "va asigura în continuare la standarde înalte toate activităţile necesare garantării siguranţei alimentare şi respectiv a sănătăţii şi bunăstării animale".

Concret, personalul DSVSA va asigura în permanenţă:

- soluţionarea urgenţelor medicale veterinare şi a problemelor privind bunăstarea animalelor în exploataţiile nonprofesionale şi exploataţiile comerciale pentru toate speciile de animale;

- supravegherea şi controlul principalelor boli infectocontagioase ce afectează cu precădere animalele şi au un impact semnificativ asupra evoluţiei economice şi a siguranţei alimentare;

- certificarea animalelor în vederea abatorizării, a livrării puilor din incubaţie, livrarea purceilor şi a tineretului suin între exploataţiile comerciale;

- certificarea animalelor şi a cărnii proaspete provenită de la animalele de crescătorie în vederea efectuării  activităţilor comerciale pe teritoriul Romaniei şi, la solicitarea expresă a operatorilor, certificarea animalelor, a cărnii şi a produselor din carne sau a altor alimente de origine animală sau nonanimală (furaje) pentru efectuarea de schimburi intracomunitare sau de activităţi export.

- emiterea paşapoartelor pentru bovine sau bubaline, a documentelor de mişcare şi certificarea animalelor în vederea efectuării schimburilor intracomunitare sau a activităţilor de export, cu condiţia să nu fi apărut situaţii neprevăzute, referitoare la anumite restricţii legate de transportul animalelor pe teritoriuI naţional sau, după caz, pe teritoriul statelor membre sau statelor terţe;

- asigurarea expertizei sanitare veterinare în abatoare şi unităţi de procesare a cărnii;

- efectuarea de controale oficiale, legate de notificarea de alerte privind alimentele, animalele sau furajele  prin platformele RASFF şi AAC, inclusiv suspiciunile de TlA din exploataţii non profesionale.

- supravegherea şi monitorizarea tuturor unităţilor autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în vederea depistării precoce a tuturor disfuncţionalităţilor.

Asigurări şi apel la calm

În finalul comunicatului semnat de directorul Remus Moţoc, DSVSA Bihor asigură populaţia că nu are motive să se teamă de o eventuală penurie alimentară, deoarece există stocuri suficiente, şi face recomandări atât pentru ca oamenii să nu îşi facă stocuri inutil, cât şi pentru a nu cumpăra produse alimentare din surse neautorizate.

"Dorim să face apel la calm către populaţie şi să informăm asupra faptului că, în conformitate cu informaţiile deţinute, stocurile de produse alimentare sunt suficiente pentru a satisface nevoile cetăţenilor pentru perioada următoare", se arată în comunicatul DSVSA Bihor, care adaugă: "De aceea, recomandăm consumatorilor să cumpere produse alimentare fără a face stocuri, numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru a avea garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Antena 3 ar trebui închisă
Spre exemplu " de luni s-ar putea raționaliza alimentare "
Postat 18 Martie 2020, 23:33 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6874 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON