URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Aprilie 2020, 11:47

DSP Bihor: În judeţ sunt 10 persoane vindecate de coronavirus

DSP Bihor: În judeţ sunt 10 persoane vindecate de coronavirus sursa foto: rawpixel.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Datele oficiale publicate vineri dimineaţă de Direcţia de Sănătate Publică Bihor arată că, până acum, 10 persoane din judeţ au fost vindecate de coronavirus.

Potrivit comunicatului, 1324 de persoane sunt în carantină.

De asemenea, de joi până vineri, orele 8, structurile teritoriale MAI din judeţul Bihor au dat amenzi de aproape 400.000 de lei.

"Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 123 sancţiuni contravenţionale în valoare de 398.000 lei", arată informarea.

"Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", mai arată comunicatul.

În ultimele 24 de ore, angajaţii MAI din judeţ au avut următoarele intervenţii:

- Poliţiştii bihoreni au verificat 1813 persoane aflate în izolare în 575 locaţii. De asemenea, echipajele de poliţie au însoţit 16 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / izolare şi au efectuat 1 misiune de transport persoane către spaţiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 368 de cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi ale Poliţiei Locale.

- Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 10 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 113 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, din care 37 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

- Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au efectuat 4 misiuni de decontaminare a autospecialei de cercetare CBRN (accidente chimice, biologice, radiologice şi  nucleare) şi misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş. Reamintim că ISU Crişana asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 17 de cadre ISU Crişana.

"Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate şi numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică", mai aminteşte DSP.

Citiți și articolul: 

Prima naştere în Spitalul Municipal din Oradea, exclusiv anti-Covid: un băiețel sănătos! O altă femeie, cu suspiciune, a născut acasă. S-au înregistrat, însă, încă două decese

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON