URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2020, 15:31

Drumul colector din zona străzii Ogorului a fost asfaltat (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la drumul colector al şoselei de centură, între străzile Liviu Borcea şi Ciheiului, au fost finalizate.

Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al municipalităţii, lucrările, începute în martie, au constat în realizarea carosabilului în lungime totală de 940 metri, realizarea pistei de biciclete pe partea stângă cu o lungime 930 metri şi lăţime de 3 metri, amenajarea trotuarului pe partea dreaptă de 920 metri, realizarea spaţiilor verzi, semnalizarea rutieră, realizarea canalizării pluviale şi a reţelei de iluminat public.

Lucrările au fost executate de asocierea firmelor Drumuri Bihor SA şi Aquacons SRL, preţul contractului fiind de 2,4 milioane de lei (fără TVA).

"Utilitatea noului drum colector se simte deja, acesta preluând o parte din traficul de pe centură. Astfel, ieşirile de pe proprietăţile adiacente zonei de centură nu se mai fac direct în şoseaua de centură, ci în drumul colector. Va creşte aşadar viteza de deplasare pe centură, evitându-se posibilele accidente cauzate de aceste ieşiri direct în şoseaua de centură", a spus primarul Florin Birta.

Pe de altă parte, municipalitatea mai transmite că lucrările de modernizare a străzii Ion Irimescu, perpendiculară pe drumul colector, au ajuns la stadiul de turnare a stratului de binder, după care urmează turnarea stratului final de uzură. Drumul ar putea fi finalizat în cursul lunii viitoare, muncitorii fiind condiţionaţi de temperatura de afară şi condiţiile meteo.

Pe stradă se fac lucrări de amenajare a carosabilului, care va avea o lungime 374 metri şi lăţime 6 metri, amenajare de parcări şi trotuare, respectiv spaţii verzi. Realizarea podeţului dalat cu o lungime de 4,50 metri şi lăţimea 11,19 metri este deja finalizată.

Strada are două benzi de circulaţie, cu parcări pe ambele sensuri de mers şi pistă de biciclete.

Lucrările începute spre sfârşitul lunii martie sunt executate de asocierea formată din: Drumuri orăşeneşti SA şi Proconsolutions SRL. Preţul contractului este de 1,1 milion de lei (fără TVA). Realizarea străzii va fluidiza traficul de pe strada Grigore Moisil, creându-se astfel două ieşiri din această stradă, una la drumul colector şi una pe strada Nicolae Şova.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON