URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2019, 11:27

Dreptate amară: Cei şapte violatori din cimitirul evreiesc din Marghita au fost condamnaţi cu blândeţe

Dreptate amară: Cei şapte violatori din cimitirul evreiesc din Marghita au fost condamnaţi cu blândeţe CRAI PENAL. Kosztin Dezső (foto), capul răutăţilor, a scăpat ieftin după ce a batjocorit, împreună cu tovarăşii săi, o adolescentă în cimitirul evreiesc din Valea lui Mihai (fundal)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S-a pronunţat verdictul în cazul celor 7 tineri din Valea lui Mihai, trimişi în faţa instanţei vara trecută fiindcă au profitat de o adolescentă de 14 ani, supunând-o pe rând la perversiuni sexuale în comitirul evreiesc din oraş.

Judecaţi pentru act sexual cu o minoră, iar unul şi pentru pornografie infantilă, cei 7 "crai" au scăpat uşor, fiind condamnaţi cu blândeţe de Tribunalul Bihor, iar soluţia nu a mai fost atacată, rămânând definitivă. Motivul? Băieţii au fost mulţumiţi, în vreme ce părinţii adolescentei, sătui de presiunile şi denigrările lansate împotriva acesteia de prietenii şi rudele tinerilor, au ales să renunţe...

Orgie în cimitir

Revoltătoarea poveste, prezentată vara trecută şi de BIHOREANUL, imediat după ce a ajuns în faţa instanţei, a avut ca victimă o copilă dintr-un sat din Bihor. Aceasta s-a îndrăgostit de un tânăr de 18 ani din Valea lui Mihai, Kosztin Dezső, care, dându-şi seama că adolescenta e naivă şi labilă sentimental, a convins-o să intre într-o relaţie "deschisă" şi să accepte să întreţină relaţii sexuale şi cu amicii săi. 

În prima fază, pe 21 martie, fata a fost determinată de Kosztin să facă sex cu el şi cu un amic de-al său, Szűcs János, în cimitirul evreiesc, partidele fiind filmate de Kosztin, care apoi a arătat înregistrarea mai multor cunoscuţi, iar pe 6 aprilie a trimis-o şi unei fete prin internet.

Aflând despre gestul golănesc al aşa-zisului iubit, adolescenta a suferit o cădere psihică. S-a întâmplat pe 12 aprilie, când părinţii au găsit-o acasă, cu tăieturi pe ambele antebraţe. Transportată la spital, medicii i-au recomandat tratament de specialitate, pe care, însă, nu l-a urmat. Aşa a ajuns, din nou, în mrejele lui Kosztin care pe 21 aprilie i-a programat o nouă "întâlnire", la care au venit 9 tineri cu vârste între 17 şi 26 de ani, unii ca să participe, alţii doar să privească...

Condamnaţi şi nu prea

Oroarea a ieşit la iveală după câteva zile, când fata i-a destăinuit mamei cele întâmplate, iar aceasta a dus-o imediat la Poliţie. Ancheta a fost preluată de procurorii DIICOT Oradea, care au inculpat 7 persoane: Szűcs János, Ursu Csaba, Békési János, Ökrös Szabolcs, Kovács Róbert, Botyán Attila şi Kosztin Dezső. Acesta a şi fost reţinut, iar apoi arestat preventiv, măsură schimbată ulterior cu cea a arestului la domiciliu. 

Procesul, judecat la secret pentru protejarea victimei minore, s-a terminat în luna februarie a acestui an, când Kosztin, cel care a "organizat" şi filmat orgiile, s-a ales cu  2 ani şi 10 luni de închisoare, Szűcs cu 1 an de închisoare, Ursu cu 1 an şi 20 de zile, iar Békési şi Ökrös au primit câte 10 luni, toate pedepse cu suspendare. Cea mai blândă sancţiune a primit-o Botyán. Minor fiind, a scăpat cu măsura asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni.

Kovacs RobertInstanţa a dispus o singură pedeapsă la detenţie, în cazul lui Kovács Róbert (foto), recidivist postcondamnatoriu, trimis după gratii pentru 1 an şi 2 luni.

Au ales să plece

Instanţa a admis doar în parte acţiunea civilă formulată de familia adolescentei, care a cerut daune morale de 200.000 lei, obligându-l pe Kosztin să-i plătească 20.000 lei, iar pe ceilalţi câte 5.000 lei fiecare. În total, 50.000 lei.

Potrivit avocatului Szabó Sándor, care a reprezentat-o pe adolescentă, familia putea solicita şi daune materiale, căci pentru a-şi îngriji copilul mama acesteia şi-a luat întâi concediu medical, iar apoi şi-a dat demisia. "Îşi trimiteau unii altora mesaje, iar apoi i se arătau ei. A fost o presiune permanentă", a explicat avocatul. 

Aceasta e şi motivul pentru care, după pronunţarea soluţiei la Tribunal, familia a ales să nu o atace. "Clienţii mei nu au spus niciodată că fata lor nu are partea ei de vină. Dar nu minora trebuia să gândească, ci inculpaţii, că toţi sunt adulţi. Soluţia nu li se pare corectă, dar au decis că e mai bine, pentru liniştea lor, să o accepte. Au plecat definitiv în Germania, unde tatăl lucrează de câţiva ani", a declarat Szabó.

Caz închis

Ursu CsabaVerdictul a fost acceptat şi de cei 7 tineri, după cum spune avocatul Bogdan Bodea, care l-a reprezentat pe Ursu Csaba (foto). "Dintre cei 7 băieţi, unul singur a negat acuzaţia, toţi ceilalţi au recunoscut, între ei şi clientul meu", a declarat apărătorul, care recunoaşte că, majori fiind, tinerii "sunt vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat".

"Fata a spus că voia să-l impresioneze pe unul dintre tineri, cel de care era îndrăgostită, şi aşa a crezut că e bine să facă. Ei ar fi trebuit să refuze", spune avocatul. Dar n-au făcut-o....

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@Boacter
Stai jos, 4...
Postat 15 Aprilie 2019, 16:27 de ineuanul
Calomnie
De ce scrie “violatori” in titlu? Instanta judecatoreasca nu precizeaza nimic de infractiunea de “viol”
Postat 15 Aprilie 2019, 16:00 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON