URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Mai 2018, 18:55

Dragnea se plânge americanilor: Lupta anticorupţie a mers prea departe în România

Dragnea se plânge americanilor: Lupta anticorupţie a mers prea departe în România sursa foto: www.bucurestifm.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un interviu acordat agenţiei americane de presă The Associated Press, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că lupta anticorupţie a mers prea departe în România şi că s-a trecut de la perioada în care niciun politician de la putere nu era cercetat la situaţia în care toţi politicienii sunt acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi, fiindu-le ruinate carierele din cauza proceselor.

“A fost o perioadă de mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. S-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată“, a declarat Dragnea, citat de digi24.ro. Şeful PSD a fost descris de jurnaliştii americani drept cel mai puternic politician din România. 

În susţinerea afirmaţiilor sale privind activitatea DNA, Dragnea a menţionat cazul a doi magistraţi care au fost suspendaţi din funcţie după ce au fost acuzaţi că ar fi primit mită, iar patru ani mai târziu au fost declaraţi nevinovaţi. "Cine le va înapoia cei patru ani pierduţi?", s-a întrebat Liviu Dragnea.

The Associated Press aminteşte şi de protestele masive care au avut loc anul trecut în România, din cauza modificării legislaţiei penale. În interviul citat, Dragnea susţine că Uniunea Europeană a analizat aceste modificări şi s-a ajuns la concluzia că "nu afectează independenţa sistemului juridic".

De asemenea, şeful PSD a declarat că partidul pe care îl conduce susţine conceptele Uniunii Europene, dar că atât România, cât şi alte ţări din Europa de Est sunt "îngrijorate şi preocupate" de existenţa unei "Europe cu două viteze, care lasă în urmă ţările mai sărace, în timp ce cele mai bogate sunt favorizate".

Interviul a fost preluat de mai multe publicaţii străine, precum The Washington Post, New York Times sau DailyMail.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Prea departe
Au ajuns in Teleorman. Pana acuma nici nu se stia de judetul ala, toti se lepadau de el. Acu e "fruncea". Hotiei doar nu a tarii
Postat 12 Mai 2018, 16:09 de poiu
ASA CORUPTIE ASA ANTICORUPTIE !
La asa coruptie oare cineva se astepta la o altfel de anticoruptie .Adica cum ? Cei 10 % care nu fura ,binenteles ipotetic spus se astepta sa fie oameni cinstiti .Nu ,din pacate nu .Intr-o tara in care 90 % ipotetic fura hoti sunt cei 10 % ipotetic spus .
Postat 12 Mai 2018, 13:44 de PETREI
Christa
Pt PSD-ESCU. NO NO, NO NO LIMITS
Postat 11 Mai 2018, 23:58 de Sandu1201
Grebla! Tony Grebla
Câte achitări în ultimele zile!
Postat 11 Mai 2018, 21:25 de dani-e-let
Hai nu plange nu plangea
...ca vine baiu dupa ce picati de la guvernare. Va astepta un set de legi si niste pedepse de fo 20 de ani.
Postat 11 Mai 2018, 20:36 de Ducustrigacucu
??
daaaaa....care era limita?
Postat 11 Mai 2018, 20:09 de Christa
No ca vezi.
.
Postat 11 Mai 2018, 19:18 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON