URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2022, 12:47

Doi fraţi din Salonta, judecați pentru omor, după ce au stâlcit în bătaie un om... în curtea bisericii

Doi fraţi din Salonta, judecați pentru omor, după ce au stâlcit în bătaie un om... în curtea bisericii foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi fraţi cu vârste de 32 și 41 de ani din Salonta au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pentru omor, în urma unui scandal pe care l-au provocat anul trecut, în noaptea de Înviere, la un priveghi în curtea bisericii baptiste din Salonta. Cei doi au lovit cu o bâtă de lemn şi o rangă metalică un bărbat care a ajuns în comă la spital, iar ulterior a murit.

Scandal la priveghi

Cazul vizează un incident produs în noaptea de 1 spre 2 mai 2021, şi despre care BIHOREANUL a scris la vremea respectivă.

Agresorii, Farkas Alexandru, 41 de ani, și Farkas Dacian, 32 de ani se aflau în curtea Bisericii baptiste din municipiul Salonta la priveghiul unei rude care murise de Covid.

Victima lor, un bărbat în vârstă de 37 ani, rudă îndepărtată cu ei, venise în stare de ebrietate şi a început să vocifereze în timpul slujbei religioase. Enervaţi că omul "perturba solemnitatea slujbei", după cum spun anchetatorii, cei doi au plecat şi s-au întors înarmaţi: unul cu o coadă de furcă, iar celălalt cu o rangă metalică, şi l-au luat la bătaie pe scandalagiu. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, cu multiple fracturi la nivelul capului şi toracelui. 

Fraţii Farkas au fost reţinuţi, atunci, iar o zi mai târziu au fost arestaţi, sub acuzația de tentativă de omor calificat, pentru o perioadă de 15 zile, iar ulterior au fost anchetaţi în libertate.

Însă victima lor nu şi-a mai revenit niciodată, iar pe 18 ianuarie, în acest an, a murit, motiv pentru care acuzaţia a fost schimbată în omor, faptă pentru care, miercuri, au şi fost trimişi în judecată.

A murit din cauza lor

Potrivit unui comunicat transmis pe marginea cazului, joi, de Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, din cercetările realizate, ambii fraţi Farkas au fost găsiţi vinovaţi pentru decesul victimei.

Farkas Alexandru a fost cel care a folosit ranga metalică, iar Farkas Daniel a lovit victima cu bâta de lemn, provocându-i leziuni care au condus la decesul acesteia. "Decesul victimei s-a datorat stării septice apărute în evoluţia unui traumatism cranio-cerebral, existând legătură de cauzalitate între leziuni şi deces", spun procurorii. 

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bihor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
pusca si
pusca si cureaua lata.... doar de aste stiu frica natia asta! 25 de ani cu executare fara posibilitatea de eliberare poate prea putin pentru ei!
Postat 06 Octombrie 2022, 16:51 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON