URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Aprilie 2014, 11:11

DNA: Judecătorul Mustaţă avea "tarife" pentru decizii favorabile. Pentru MM Stoica: "Sub treizeci, dă-l în..."

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dialogurile purtate între membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, arată obişnuinţa acestora de a percepe tarife pentru soluţii favorabile în dosare, arată procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în referatul cu propunerea de arestare preventivă a magistratului.

Potrivit DNA, singura preocupare a grupului infracţional din care făcea parte şi judecătorul Stan Mustaţă era "aceea ca fiecare dintre ei să-şi îndeplinească, în vederea atingerii scopului comun urmărit, sarcinile asumate în cadrul cooperării lor delictuale".

De regulă, judecătorul îşi purta discuţiile telefonice la toaletă, cu apa trasă ori robinetul pornit, pentru a se feri de interceptări.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a judecătorului Stan Mustaţă, că într-o convorbire purtată în 28 aprilie, întrebat de Ion Boraciu, urmărit şi el în acelaşi dosar: "Ce ai făcut cu Meme? Mai poţi să faci ceva cu Meme?", magistratul a răspuns afirmativ.

El a ţinut însă să precizeze că o eventuală soluţie favorabilă poate fi dată doar dacă îi va fi remisă o anumită sumă de bani, fără să precizeze valuta: "Cincizeci, patruzeci, treizeci. Sub treizeci, dă-l în...".

Într-o discuţie anterioară, interceptată în 7 aprilie, în mediul ambiental, între Mustaţă şi Boraciu, judecătorul a adus vorba despre contestaţia în anulare a lui Mihai Stoica, condamnat în dosarul transferurilor de jucători. Judecătorul spune, potrivit documentului citat, că deşi i-a admis în principiu contestaţia în anulare, totuşi, pe fond, va respinge cererea.

"Şi la Meme? La Meme? Nelu, Nelu, la Meme? I-am admis în principiu, că se admite. Până pe 16, spune-i: Bă, ţi-am zis că de admis în principiu, mă obligă legea, da' mai departe o...(cuvânt obscen)...pe lege, ...(neinteligibil)..., să fiu al dracu", potrivit documentului citat.

Procurorii DNA mai arată, în referatul cu propunerea de arestare, că Stan Mustaţă a discutat de mai multe ori cu Ion Boraciu despre posibilitatea ca judecătorul să soluţioneze favorabil la Curtea de Apel Bucureşti dosarul privindu-l pe Mihai "Meme" Stoica.

Judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost arestaţi pentru 30 de zile, marţi noapte, în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare.

Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti nu este definitivă, contestaţiile judecătorului şi grefierei urmând să se judece la instanţa supremă.

Citeşte pe această temă şi articolul "Judecătorul lui Voiculescu, ridicat de DNA pentru mită"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON