URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Septembrie 2018, 14:17

Discursul preşedintelui cu ocazia noului an şcolar: "Reformita" duce educaţia "un pas înainte şi doi înapoi"

Discursul preşedintelui cu ocazia noului an şcolar: 'Reformita' duce educaţia 'un pas înainte şi doi înapoi' foto: precidency.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, cu ocazia noului an şcolar, că reformele în educaţie au stat sub deviza "un pas înainte şi doi înapoi". Şeful statului a participat la deschiderea anului şcolar 2018-2019, la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia, subliniind că nu se pot obţine rezultate bune din cauza "reformitei". Motivul? Legile sunt modificate "mai des decât pot directorii, dascălii şi părinţii să se pună la curent".

Potrivit HotNews.ro, Iohannis a declarat că, dacă după Marea Unire autorităţile s-au organizat pentru un sistem de educaţie eficient, în ultimii ani nu am beneficiat de acelaşi consens.

"Reformele au stat mai degrabă sub deviza «un pas înainte şi doi înapoi». Acest lucru este total neproductiv, având în vedere că schimbările demografice, tehnologice şi competiţia economică globală ne obligă să fim inovatori şi să ne adaptăm în permanenţă, inclusiv prin asigurarea unui proces educaţional de calitate. Întoarcerea la metode pedagogice practicate în trecut, oricât le-ar trezi unora un vag sentiment de linişte şi nostalgie, nu este o soluţie pentru o educaţie modernă. Avem şi o meteahnă – numită reformita – care se manifestă foarte evident în domeniul educaţiei. Nu putem obţine, însă, rezultate bune atât timp cât legile sunt în continuare modificate mai des decât pot directorii, dascălii şi părinţii să se pună la curent", a spus preşedintele.

Preşedintele a vorbit despre proiectul România Educată aflat pe ultima sută de metri şi care ar trebui să facă parte dintr-un proiect de ţară coerent.

"Mi-am dorit ca proiectul să nu apară peste noapte, să fie corelat cu aşteptările elevilor. Văd România educată ca parte a unui proiect de ţară care va transforma România într-un stat puternic cu instituţii solide în care cetăţenii pot avea deplină încredere. Pentru a produce această transformare, mai avem nevoie însă de o parte esenţială a spiritului Marii Uniri: de patriotism. Nu de un patriotism manifestat prin dragostea strict declarativă faţă de ţară, ci de unul interiorizat, pe care îl trăim în viaţa de zi cu zi. A fi patriot înseamnă şi a învăţa de dragul cunoaşterii şi al împlinirii personale, şi nu pentru diplomă, a lupta pentru instituţii transparente şi democratice, a respecta mediul înconjurător, a îndrăzni să ne punem în practică ideile antreprenoriale. Înseamnă să votăm, să facem voluntariat şi, da, să luptăm pentru o viaţă mai bună pentru români, oriunde ne-am afla. Şcoala este unul dintre locurile în care acest patriotism se poate manifesta", le-a spus Iohannis elevilor.  

Iohannis le-a mai spus elevilor că şcoala este singura cale de a transforma pasiunile în competenţe reale, de a se pregăti pentru viaţa de adult, dar şi de a lega prietenii care pot dura o viaţă întreagă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Iar s-a făcut de râs "primul retardat al țării" ...
... deschizând noul an școlar la Alba cu un discurs, adresat copiilor, în care "a înfierat" proasta guvernare !?! Elevii nu și-au revenit din râs mult după plecarea vorbitorului !?!
Postat 10 Septembrie 2018, 17:58 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON