URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2021, 20:38

Directorul Colegiului Gojdu din Oradea a fost demis! Şeful Inspectoratului Şcolar: „Elevii sunt ţinuţi ca în puşcărie”

Directorul Colegiului Gojdu din Oradea a fost demis! Şeful Inspectoratului Şcolar: „Elevii sunt ţinuţi ca în puşcărie” Nemulţumit de articolele BIHOREANULUI, profesorul Florin Nicoară (foto stânga) refuză de ani de zile, sistematic, să răspundă apelurilor sau solicitărilor acestei redacţii. Astfel, nu este clar dacă şi cum va răspunde acuzaţiilor grave aduse de inspectorul şcolar general, Virgil Blage (foto dreapta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decizie neaşteptată a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, care, prin votul membrilor Consiliului de Administraţie, l-a demis vineri pe Florin Nicoară, directorul celei mai renumite şcoli din Oradea, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

Informaţia, aflată vineri seară de BIHOREANUL din surse neoficiale, a fost confirmată de inspectorul şcolar general, Virgil Blage, care a explicat că decizia a fost luată după ce Nicoară a ignorat mai multe avertismente primite pentru că şcoala pe care o conducea nu a revenit la programul normal de predare. În ciuda faptului că de o săptămână Oradea este în scenariul şcolar I, aşadar toţi elevii trebuie să fie prezenţi fizic la ore, în Colegiul Gojdu fiecare clasă are, în orar, lecţii online o zi pe săptămână.

„Copiii de la Gojdu sunt la ora 12 pe terase”

„Este o încălcare gravă a legii, domnul director se consideră deasupra legii. Azi, în consiliul de administraţie al şcolii, a hotărât în continuare, cu toate că i s-a atras atenţia de mai multe ori, ca în cadrul şcolii o zi pe săptămână să fie online, decizie care nu se justifică. Au doar doi profesori şi jumătate (n.r. doi profesori cu normă întreagă şi unul cu jumătate de normă) care au adeverinţe medicale că nu pot participa fizic. Trei profesori nu justifică situația ca în fiecare zi 20% din elevii liceului să nu participe la ore”, a explicat Blage.

În plus, şeful IŞJ Bihor susţine că a primit plângeri de la părinţi că în Colegiul Gojdu nu se respectă programul firesc de predare, ci orele au câte 40 de minute, iar pauzele câte 5.

„Este regretabil că elevii sunt ţinuţi ca în puşcării, cu pauze de 5 minute eventual, nu sunt lăsaţi în curte, se schimbă profesorii ca şi gardienii. Este ceva de Orwell (n.r. George Orwell, autorul cărţii „1984”) ce a făcut domnul director, sper să rămână în domeniul trecutului. Nu poţi să-ţi baţi joc de dimensiunea orei didactice, să o faci de 40 de minute, iar copiii de la Gojdu să fie la ora 12 pe terase. Sunt nişte lucruri absolut revoltătoare şi cu tot regretul a trebuit să iau această măsură. Dacă n-o luam, era un semn de tolerenţă a unor comportamente de insubordonare”, a declarat Blage.

S-a votat!

La propunerea lui Virgil Blage, vineri, într-o şedinţă de CA a Inspectoratului Şcolar, s-a votat demiterea lui Nicoară. Potrivit inspectorului general, toţi membrii CA au votat pentru, cu excepţia directoarei Casei Corpului Didactic, Mioara Ţigan, care este profesoară la Gojdu şi s-a abţinut de la vot.

„Trendul este descendent în ceea ce înseamnă evoluţia pandemiei, copiii au nevoie să participe la şcoală, să se refamiliarizeze cu instituţia şcoală, cu ceea ce înseamnă spaţiul fizic şcoală. Din nefericire, domnul director nu înţelege aceste lucruri, interpretează în felul în care doreşte, ceea ce nouă ni s-a părut că este un abuz şi a trebuit să intervenim administrativ. Altfel, ajungeam în situaţia penibilă ca modelul Gojdu să fie preluat de alte şcoli”, a mai spus Blage.

Fără înlocuitor

Şeful IŞJ Bihor îl mai acuză pe Nicoară că a minţit Consiliul de Administraţie al Colegiului, spunând că are acordul Ministerului Educaţiei pentru continuarea orelor online, ceea ce, susţine Blage, nu este adevărat. „Ignoră Inspectoratul, DSP-ul, CJSU, ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, face pur şi simplu ce vrea. Face plebiscit în rândul părinţilor, „vreţi să veniţi la şcoală sau nu?”, uitând că învăţământul este obligatoriu”, a mai spus inspectorul şcolar general.

În locul lui Nicoară, Blage n-a numit niciun alt director, ci a delegat atribuţiile către directoarea adjunctă Anca Mile.

„Nu l-am demis ca să punem pe altcineva, am fost forţaţi să o facem şi nu suntem fericiţi că a trebuit să o facem. Trebuie să fie un semnal pentru toată lumea: nimeni nu este mai presus de lege, nimeni nu funcţionează în afara sistemului. Dacă vrei să funcţionezi în afara sistemului, fă-ţi o şcoală particulară”, a mai spus şeful IŞJ Bihor.

Potrivit acestuia, Nicoară are dreptul să conteste decizia de demitere emisă de IŞJ în instanţă.

Neînţelegeri vechi

Aşa cum BIHOREANUL a scris, deşi sunt colegi în PNL Bihor, Blage şi Nicoară nu au defel o relaţie cordială. În vara anului trecut, Nicoară – care a ocupat funcţia de director prin concurs – a vrut să demisioneze, invocând că ar fi fost umilit de şeful Inspectoratului, dar fără a dezvălui cum anume, dar apoi a revenit asupra deciziei.

Totodată, la începutul acestui an, nemulţumit de proiectul planului de şcolarizare al judeţului, care prevede că din toamnă Colegiul Gojdu va avea o clasă de-a noua mai puţin, Nicoară l-a acuzat pe Blage că are atitudine de „tovarăş”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
DOAR CAND IL VETI ATACA OE BOLOJAN IL VETI RRADUCE PE NICOARA INAPOI DIRECTOR!!!
! Nu e prima data cand Bolojan cedeaza presiunii sociale ! Si o presiune sociala cum e comunitatea din Gojdu, liceul geniilor din Oradea, il va face sa revina asupra deciziei. Atacati-l pe Bolojan in ziarele si televiziunile nationale pentru acest abuz! Elevii informaticieni din Gojdu, apreciati in toata România, sa scrie pe toate Blogurile ce abuzuri face Bolojan! Politicianul (avand ambitii de lider politic al României) nu va avea de ales si va renunța la batalie la fel ca in trecut! DOAR ATACADU-L PE BOLOJAN LA TELEVIZIUNILE SI ZIARELE NATIONALE Nicoara va fi din nou la locul bine meritat!
Postat 23 Mai 2021, 10:44 de CrisulRepede
Faptenuvorbe
Cred ca aberatii de genul sa meargă la PSD sau ca nu se face scola sau ca sunt copii de bani gata si epuizati sunt doar vorbe. Dar la ce ne uitam sau la ce ar trebui sa ne uitam ? La oameni si orgolii? Sau la copii, la pregatirea si viitorul lor si la sustinerea unui invatamant de calitate? Fiecare își face manevrele cum poate si nici unul nu o fi usa de biserica dar faptele vorbesc. Gojdu e cel mai performant liceu din judet si chiar se face scoala vad la copilul meu care nu e epuizat si nimeni de la el din clasa nu merge la psiholog( si eu sunt doar un salariat -la gradinta am dat mai multi bani -aici doar pe culegeri).Dl. Nicoară a atras cu mici exceptii profesori profesioniști si dedicati si copiii raman cu o cultura generala si chiar dl Nicoara i-a pregatit suplimentar fara a primi vr-un beneficiu poate doar rezultate bune ale copiiilor. Chiar ii consulta si asculta opinia parintilor si elevilor. De ce sa sufere copiii si invatamantul? Pentru niste orgolii prostești ca vezi doamne nu i s-a supus "împăratului" care foarte preocupat de invatamant si copiii a trimis mascatii la scoala americana la copiii de pana in clasa a 4 (ca probabil nici directorul acela nu stie sa ingenuncheze) .Fapte nu vorbe...
Postat 23 Mai 2021, 08:54 de Right
Nicoara si Blage nu sunt usa de biserica. 50% dintre liceenii gojdisti merg la psiholog pt burnout!
foarte bine ca a fost demis Nicoara! e multa mizerie in dulapurile gojdiste, cu buna stiinta. la Gojdu e ca in gimnastica - se obtine aur olimpic cu elevi abuzati psihic la ore. maltratati verbal si emotional online si in clasa, de niste lehamite de profesoare, epuizati de teme pana la miez de noapte... sa o vedeti pe doamna Nicoara ce agresiva e cu copiii si cum isi invita elevii la meditatii particulare si ea si hapsana cealalta de informatica, tot nevasta de fost director. da, sunt o mana de profesori care stiu ce inseamna invatamant la nivel de 2021, pe care ii respecta elevii. dar majoritatea cadrelor didactice de la Gojdu sunt imbuibate cu bani de parinti si au apucaturi si simptome de frustrati si dereglati. *** @ Petcu, sunt in totalitate de acord cu tine!
Postat 22 Mai 2021, 17:28 de roger
Birtinezul A Lovit Din Nou
Cine este si inspectorașul ăsta cu fața de șofer de buldozer? Un pârțan care a predat la una din cele mai slabe scoli din oraș (Partenie Cosma) și care acum se vede mare șef pe școlile din județ. Chiar nu găseste Bolovanul numai imbecili pe care să îi promoveze pe poziții de conducere? Măcar in Gojdu chiar se face școală și asta se vede foarte clar din rezultate atât la examene cât și olimpiade naționale si internaționale de-a lungul anilor. Asta este, Viva imparatului Birtinez. Vai si amar de orașul/județul ăsta în care singurul viitor este de a munci la bandă. Ciuma galbenă/Ciuma roșie (mai e oare vreo diferență?)
Postat 22 Mai 2021, 15:48 de birtinezulLovesteDinNou
Mare mizerie!!!
Un articol mizerabil și părtinitor, favorabil pentru Tiplea, Blaje și compania. Oare cum pot elevii din Gojdu să fie "ca la pușcărie" și "pe terase"? Alfel spus și asupriți și relaxați. Vă contraziceți flagrant și penibil, că doar atâta puteți! Ați faultat un om cu atitudine, implicat și respectat atât de către elevi cât și de părinți, pentru că ridică standardele în învățământul preuniversitar bihorean, pentru că vă este greu să-l controlați, să-l șantajați. De multă vreme îl tot așteptați după colț. Spre că nu aveți și girul mai-marelui!!!
Postat 22 Mai 2021, 14:16 de razvyx
@EugenG
va sigur ca elevii protesteaza deoarece au fost foarte multumiti de acest director. Daca nu si-ar fi facut treaba excelent, atunci s-ar fi bucurat, iar nemultumirea lor dovedeste inca odata cat de bun director a fost domnul Nicoara
Postat 22 Mai 2021, 12:17 de Alexaaa
să vă spună Țigan de ce nu a votat în CA
S-a abținut la vot pentru că și-a transfretat fraudulos copilul la Gojdu, verificați transferul și veți vedea ce condiții legale a respectat. Și totuși, acest transfer a fost făcut și pus la cale de ȚIGAN (director CCD), semnat de BLAGE în CA ul ISJ, având acceptul domnului NICOARĂ, în urma santajării acestuia. Domnule Nicoară, ieșiți și vă apărați, nu vă lăsați călcat în picioare. Luați un A4, scrieți ce e de scris pe el și la procurori cu el. Aveți șansa să rămâneți în istoria învățământului bihorean ca cel care ați făcut curățenie.
Postat 22 Mai 2021, 11:17 de CalinDMS
Să treacă la PSD, că acolo îi e locul
Domnule Nicoară, să treceți la PSD pentru că acolo vă este locul conform atitudinii și acțiunilor care vă caracterizează ! De aia nu vă vor cei din PNL pentru că sunteți un om cu idei comuniste, fixate și prinse în rădăcini, un dictator și o persoană coruptă (deși pupincuriștii dvs din Gojdu care postează pe Facebook susțin contrariul). Ați putea să mergeți să vă înscrieți la PSD deoarece vă caracterizează perfect și se potrivește perfect acest partid cu tipologia dumneavoastră de om iar eu sunt convins că ați ocupa un loc de onoare în rândul lor datorită valorilor pe care dumneavoastră le aveți în caracter și le promovați, spălându-i pe creier și pe alții. La fel și cu alți profesori din Gojdu pe care i-ați adus pe criterii corupte și care azi postează pe Facebook și vă compătimesc că ați fost destituit. Puteți să-i luați de mânuță și să mergeți la comuniști ! Trebuie să înțelegeți că nu vă mai e locul în PNL datorită valorilor morale pe care le aveți și care sunt tipice celor de la PSD, unde sunt sigur că veți ocupa un loc de cinste în fruntea partidului !
Postat 22 Mai 2021, 11:16 de EugenG
Mi-e scârbă de propaganda mass media pro director
Mai nou, unii profesori spălați pe creier de acolo au început o propagandă pro Nicoară în spațiul virtual și pe rețelele de socializare, de parcă acest director le-ar da să mănânce sau ar fi ceva zeitate preaslăvită ! Sincer mi-e scârbă de cât pot fii unii de pupincuriști și de lingăi astfel încât să își pună poză pe Facebook cu #susținNicoară sau #gojduProtestează
Postat 22 Mai 2021, 11:09 de EugenG
Directorul Blage, actual inspector general
Poate vă spune Blage de pe vremea când era director la Economic, adică în urmă cu un an, cum era la el în școală, lagăr de concentrare. Elevi abuzați, tinuți sub lacăt în școală. Un paranoia!
Postat 22 Mai 2021, 11:08 de CalinDMS
Horea Abrudan, Blage și Timar
Poate vă spune domnul inspector adjunct cum s-a transferat în mod fraudulos de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul la Colegiul Național Mihai Eminescu sub oblăduirea și semnătura lui Blage sau cum și-a angajat fiul vitreg la Colegiul Național Onisifor Ghibu, în complicitate cu directorul Iulius Timar, acestuia rezolvându-i la schimb cumnata (ilegal), tot la el în școală, totul sub semnătura și oblăduirea lui BLAGE. DOMNILOR PROCURORI, DORMIȚI??? Vă mai miră că aceste două scursuri l-au schimbat pe directorul Nicoară, un om integru care și-a văzut de școala și elevii lui. Acești doi parveniți, nu vor avea în 100 de ani rezultatele directorului Nicoară. Dacă nu era Bolojan care să-i promoveze, aceștia rămâneau la talpa învățământului bihorean, în anonimat, la adevărata lor valoare.
Postat 22 Mai 2021, 11:03 de ObservatorBH
Două scursuri în frunte învățământului bihorean: Blage și Abrudan
Domnul Bolojan ar trebuie să își asume numirea acestor doi parveniți ai învățământului bihorean, unul un securist Blage (cereți dosarul de la CNSAS) și vă veți mira de ce o să citiți, iar celălalt un parvenit care stă în umbră și conduce prin marioneta Blage învățământul. E foarte ciudat cum un inspector școlar general adjunct, numit de pnl, Horea Abrudan, cheamă directorii la el în birou să pună presiune să demisioneze sau să îi amenințe cu controale, ulterior care nu cedează sunt santajați cu rezultatele controalelor măsluite (cereți o situație a controalelor în școlile din județul Bihor în ultimul an și vedeți câți directori mai sunt în funcție). Urmează examenele pentru funcțiile de directori de școli, să vă țineți bine la ce fraude vor fi.
Postat 22 Mai 2021, 10:52 de ObservatorBH
Parinte
Ca părinte și fost gojdist, eu sunt nemulțumit de calitatea actului de învățământ de la Gojdu. Impresia generala este ca nu se reușește educarea copiilor și ca responsabilitatea predării lecției este transferata către părinte. Exista câțiva dascăli de calitate, care reușesc sa comunice și sa se facă iubiți și respectați de toți elevii, dar prea putini. Orele online, uneori cu 2 - 3 clase concomitent, sunt o pierdere de vreme. Activitatea de predare la clasa este focusata pe vârfuri. Elevii care rămân în urma devin resemnați și demotivati. Ajung acasă după ora 18,00 și ma simt mereu vinovat ca nu reușesc sa parcurg lecțiile cu copilul. Pe de alta parte situația este similara si în alte scoli. Practic nu ai cum sa alegi un învățământ de calitate în sistemul public. Succes noului director, poate reușește o schimbare în bine.
Postat 22 Mai 2021, 09:26 de Petcu
Alexaaa-bati campii rau
Stimabile...ii fi lucrand la Institutul National de Statistica si in acelasi timp si la ANAF de ai informatii de genul "dupa '90 acolo sau perindat doar copii de bani gata".. Amice,la oricare liceu sunt copii de bani gata,daca parintii lor au avut cap sa faca bani sau daca unii parinti au facut "smecherii" si au facut bani,trebuie ca ai lor copii sa mearga la scoli la Tamasda ca sa nu fie vazuti in Gojdu? Sau copiii ANAF sau ai multor avocati,chiar daca sunt capabili,ar trebui sa nu faca scoala deloc sau sa mearga la liceu la Salonta ca sa nu fie vazuti in Gojdu...Amice,e cel mai bun liceu din Judet si e pe loc fruntas in tara,e liceul cu 100% rata de promovabilitate a Bac-ului.Asta inseamna ca si cei "de bani gata" au luat examenul. Dar cat de penibili puteti fi unii.Adica daca au parintii o afacere sau un job,in caz ca ai lor copii intra la Gojdu,acei parinti ar trebui sa inchida firma sau afacerea sau sa isi dea demisia de la servici si sa se angajeze taximetristi sau sa lucreze la sapat de santuri doar sa nu se spuna ca la Gojdu sunt "copii de bani gata"...Bah dar ce exprimare "comunistoida"... Rau bati campii...dar rau de tot,Alexaaa
Postat 22 Mai 2021, 09:19 de crysss07
gura lumii
ISJ nu reacționează când numește profesori nepregătiți chiar dacă a primit petiții … ISJ nu a apreciat organizarea școlii în perioada de la apariția pandemiei și nici efortul exclusiv al dascălilor, al elevilor și al părinților.
Postat 22 Mai 2021, 08:46 de Mariuspetrila
@ BlackDot
Exceptionala observatia ta! Afirmatia inspectorului scolar defineste profilul lui psihologic! Nimeni dinafara sistemului nu trebuie sa ramana. Care sistem? Acesta bolnav si corupt recunoscut ca atare de intreaga populatie. Pentru cine are un pic de minte reprezinta cea mai frumoasa si onorabila caracterizare a directorului. Nu-l cunosc, dar mi-as dori! Iti dai seama cum priveste acest politruc autonomia scolara mult fluturata pentru urechile prostilor. Doamne ce personaj! Un fel de "Garcea" al invatamantului care manuieste corespunzator pulanul.
Postat 22 Mai 2021, 01:44 de autentic
Alexaaa
Toata Oradea si Bihorul stie ca Gojdu e o scoala buna, dar toata Oradea si Bihorul stie ca dupa '90 acolo sau perindat doar copii de bani gata si coruptia e mare, toata lumea stie ca se dau bani sa treci clasa, toata lumea stie ca dupa anul 2000 ce-i mai idioti elevi sunt de la Gojdu, doar ca parintii lor au bani si asa e o scoala buna. Probabil e singura scoala unde mai treci clasa cu porcul
Postat 22 Mai 2021, 01:26 de Sandu2100
da, opinia elevilor
fiind elev in Gojdu, infirm cele spuse mai sus, si domnul Nicoara chiar asculta opinia elevilor, iar cei din afara scolii pot spune orice, fiind in necunostinta de cauza
Postat 22 Mai 2021, 00:24 de Alexaaa
"nimeni nu funcţionează în afara sistemului"
Jenantă (securistică) exprimare pentru cineva care se consideră intelectual..
Postat 21 Mai 2021, 23:02 de BlackDot
Opinia elevilor ?
Asculta opinia elevilor ? Din contră, era singurul care NU asculta opinia elevilor și care doar își impunea ideile lui fixe ! Diriginții erau singurii care ascultau opinia elevilor și când propunea mai sus o idee, tot elanul era tăiat de către acest personaj obscur !
Postat 21 Mai 2021, 22:31 de director-nesuferit
Directorul nesimțit și avar după putere
Mă bucur nespus de mult că acest director nesuferit, relicvă din vremurile post-decembriste și a cărui profesie era doar a dăinui cu nasul pe sus în tot liceul Gojdu încă din 2016, a fost în sfârșit concediat într-un mod rușinos de domnul Inspector Școlar General ! Din cauza lui în luna iunie 2018 o grămadă de profesori nu au participat la Banchetul de absolvire a liceului organizat de clasele a XII-a din respectiva promoție, printre care și un diriginte al uneia dintre clase datorită faptului că acest director care este o persoană deosebit de vicleană, având un singur interes și anume acela de a-și atinge obiectivele și interesele proprii precum și a-și păstra imaginea lui intactă, le-a interzis profesorilor și diriginților să participe alături de elevi la banchet datorită apariției în ziarul Bihoreanul a unui articol care descria faptul că profesorii primesc cadouri de la elevi, articol care chiar dacă ar fi avut în el vreun sâmbure de adevăr NU ar fi trebuit să-l determine pe acest director sinistru și comunist să le interzică cadrelor didactice, dar mai ales diriginților să participe la banchet cu scopul de a demonstra că profesorii se delimitează de cele relatate în respectivul articol iar astfel directorul să-și spele imaginea de care el se temea că îi este denaturată. Pe Nicoară nu îl interesa de imaginea liceului ci de cea a lui personală deoarece întotdeauna în cariera sa a vrut doar să-și contureze în ochii altora, a publicului dar și a superiorilor o falsă imagine și anume faptul că el este o persoană integră și onestă ! Toate acțiunile lui aveau un singur numitor comun, și anume acela de a nu-i fi afectată imaginea de mielușel blând și om corect, când probabil era unul dintre cei mai corupți și avari după putere ! Atunci din fericire unii profesori care nu erau lingușitori de funduri, au participat la banchet, alții din nefericire nu, deoarece altfel funcția lor ar fi fost afectată, precum și liniștea lor, deoarece știa "onestul" director să aibă grija de ei. Și încă ceva, oricum el nefiind implicat în chestia cu cadourile de atunci, nu înțeleg ce l-a deranjat atât de tare acel articol publicat, cât timp se știa nevinovat ? (că oricum nimeni nu i-ar fi dat lui cadou, putea sta liniștit pentru asta. Sunt în Gojdu alți profesori care ar merita sub formă de cadou o comoară de aur pentru binele pe care l-au făcut elevilor și pentru munca depusă în vederea școlarizării acestora, nu acest ex-director care știa doar să-și impună ideile lui de tractorist emancipat). Dar răspunsul e cât se poate de simplu și de evident: El dorea doar să nu îi fie afectată imaginea, pentru a părea o persoană onestă, integră și etică iar pentru asta a reușit să dezbine o relație apropiată între profesori și elevi, precum și să supere o întreagă promoție care tocmai absolvea liceul făcând astfel încât o parte din profesorii lor dragi să nu fie alături de ei la probabil cel mai frumos moment din perioada absolvirii liceului ! Domnul Inspector General are toată stima mea pentru alegerea făcută și Dumnezeu să-i dea multă sănătate ! Sper ca de data aceasta să fie definitivă demisia și din fericire a venit din partea Inspectoratului, pentru că a mai avut în septembrie 2020 acest director un joc politic de neam prost, în care a demisionat afirmând că e foarte greu să conducă liceul în această situație critică de pandemie și criză sanitară iar mai apoi cu mare drag și-a anulat demisia pentru a-și forma în ochii opiniei publice o imagine de om onest care nu ține cu dinții de funcție și care a revenit asupra deciziei de a demisiona doar așa pentru a nu lăsa liceul fără un director competent tocmai în acel moment de criză. De parcă nu ar fi fost alții mai competenți. Pot să afirm că este unul dintre cei mai slabi directori pe care liceul Gojdu i-a avut, atât profesional cât și din alte puncte de vedere ! În 2016 toată lumea se bucura că a venit la conducere un om atât de onest și tăcut și bun la suflet, (colegii lui afirmau asta), dar erau influențați doar de o falsă impresie pe care el le-a creat-o !
Postat 21 Mai 2021, 22:29 de director-nesuferit
o mare neintelegere
era singurul care asculta opinia elevilor, si incerca sa faca lucruri in interesul lor, spre deosebire de alti directori
Postat 21 Mai 2021, 22:02 de Alexaaa
un fleac...
.... l-a mazilit :)))))
Postat 21 Mai 2021, 21:25 de denis
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON