URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Noiembrie 2014, 18:29

Fostul director bihorean al Electrica, Nicolae Coroiu, trimis în judecată de DNA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul director bihorean al Electrica, Nicolae Coroiu, din perioada 2004-2007, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţion ale Anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Anunţul a fost făcut public joi, printr-un comunicat transmis de DNA, structura centrală.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Coroiu e acuzat că, împreună cu foşti doi directori ai societăţii a provocat companiei de stat o pagubă de 1,64 milioane de euro.

Potrivit DNA, în perioada 2004-2005, Electrica a făcut achiziţii de echipament de protecţie şi echipament de lucru de la un singur furnizor - SC Tech Safety SA Târgu Jiu - în cantităţi nejustificat de mari şi la preţuri supraevaluate. Totul s-a făcut, spun procurorii, din dispoziţia directorului general al Electrica, Nicolae Coroiu, propulsat în funcţie în 2004 de prietenul său, Vasile Blaga, la vremea respectivă ministru al Administraţiei şi Internelor, şi cu care Coroiu a fost coleg de şcoală şi liceu la Ştei.

În calitate de director general al SC Electrica SA, suspectul Coroiu Nicolae împreună cu suspectul Chivulescu Constantin, directorul Direcţiei Finanţe Patrimoniu, a dispus efectuarea de achiziţii publice de echipament de la SC Tech Safety SA, fără a exista necesitatea acestor achiziţii, cu încălcarea prevederile OUG 60/2001 şi a regulamentelor interne, arată procurorii.

În baza dispoziţiilor date de Coroiu şi Chivulescu, Electrica şi Electrica Serv, condusă de directorul general Constantin Oprea, au încheiat în perioada 2004-2005 peste 70 contracte cu Tech Safety SA, tranzacţii prin care cele două companii (prin sucursalele Moldova şi Muntenia Nord) au fost păgubite cu aproximativ 1,6 milioane euro.

Procurorii DNA i-au pus sub urmărire penală şi pe subalternii celor trei directori, Petru Andronache, Paula Livinţ, Vasile Adam, Sorin Popescu, Mihai Săraru, Nicolae Rotărescu, Sorin Paul Iliescu, Nicuşor Bolboacă şi Ionela Dolea, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu. "Aceste persoane şi-au depăşit sau încălcat atribuţiile de serviciu, înlesnind cauzarea prejudiciilor sus menţionate", se spune în informarea DNA.

Nicolae Coroiu a fost director al sucursalei Electrica Oradea în perioada 2002-2004 iar apoi director general al societăţii până în 2007, când a fost schimbat din funcţie şi s-a angajat la Universitatea Oradea, unde este conferenţiar şi predă la Facultatea de Inginerie Energetică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
mafia
auzi tu ala "T" care ai comentat ca pensiunea ii facuta pe fonduri nerambursabile, ia incearca si tu sa iti faci pensiu pe fonfuri nerambursabile sa vezi reusesti. iti spun eu ca nu ca nu te cheama coroiu , blaga, videanu, udrea.....de aia nu merge tara bine. mucosu de prunc baga 50 -60 milioane la aparate din ce din fonduri nerambursabile asai? la puscarie cu toti: nu conteaza ce culoare politica ai cu 1.6 milioane de euro cat drum faceai de la stei la Oradea ca si asa ii praf . daca nu vrea sa faca puscarie sa restituie banii macar iti spun eu ca are de unde recupera prejudiciu
Postat 07 Noiembrie 2014, 21:02 de jaf
LIMBRICII UNIVERSITARI
La intrarea dinspre stadion a fostei Mecanica Stei era O STATIE DE CONEXIUNI PE 6 KV.Acest mare Coroiu era adjunctul mecanic sef al unui mare om de nimic,sef mecanic Raza de Soare.(unul pus de vaca aia din Campani de la personal si celalalt-acum paralitic-pus de vecinu sau director cu serele si cu porcii...).Intr-o zi,acest mare Coroiu,il trimite pe maistrul Teuca(bolnav si el acum,sta pe str. Lenin) sa faca o lucrare in statia de conexiuni spunandu-i ca media tensiune a fost deconectata si separatoarele deschise a.i. poate lucra fara grija...Si acum spusele lui Teuca:PARCA DUMNEZEU M-A TRAS DE MANECA INAPOI SI MI-A ZIS SA MA DUC SA VERIFIC!NU ERA DECONECTAT NIMIC,BARELE COLECTOARE ERAU SUB TENSIUNE!SCRUM MA FACEAM DACA ASCULTAM DE COROIU...! Asculta ma limbricule,chiar nu ti-e rusine sa te dai mare universitar???!!!la cati analfabeti ai produs la oradea cu numele de ingineri???!!!
Postat 07 Noiembrie 2014, 19:27 de L1,L2,L3,N,PE.
mafiotilor
cine lucreaza la electrica stie ca acolo se fura pe rupte... Ati putea sa luati directorii la rind si sa ii arestati la intimplare, toti au furat.
Postat 07 Noiembrie 2014, 16:11 de electrica
.
Aruncati tot timpul cu noroi in oameni pe care nu-i cunoasteti si despre a caror cariera puteti doar da cu presupusul. Pensiunea din arieseni a fost facuta cu eforturi mari din fonduri nerambursabile, fiind una din putinele pensiuni cu servicii de calitate din zona. Am fi mult mai departe daca inainte de a defaima pe cineva, am avea o minima documentare despre propriile pareri (si putina gramatica..).
Postat 07 Noiembrie 2014, 12:19 de T
rthrj
OM DE DREAPTA?....nu se poate ...serios...in patria dreptei...?nu cred...astia de dreapta sunt toti cinstiti, seriosi, buni de votat, ca Iohanis....
Postat 07 Noiembrie 2014, 12:04 de karol
se stie
mai daca vorbim de furturi de lemne din campani sa stiti ca nu firmele sunt vinovate ci cei care trebuie sa pazeasca padurea respectiv ocolul silvic sudrigiu si parcul natural apuseni. cand cineva o sal ia la puricat pe noul sef de ocol care are firma de lemne pe numele socrului si lucreaza mana in mana cu seful parcului atunci o sa se opreasca furtul de lemne din zona.....cand cineva o sa intrebe pe marele constructor vutan in frunte cu primaru pietroasa...
Postat 07 Noiembrie 2014, 12:03 de popa
Mafia electrica Mircea @tersel
Nimeni nu sesizează firma.Tersel a soțului directoarei Rodica în care e băgat și Popa?
Postat 07 Noiembrie 2014, 10:56 de Andrei boniciu
MARIUS ROTAR, LIVIU POPA, CIPRIAN MAN
SC PETDRAG SRL din Campani Bihor cu patronul Petrugan, Fost Politist, FURA SUTE DE TIRURI DE LEMNE IN FIECARE LUNA. Lucreaza si noaptea LUCREAZA CU OAMENI FARA CONTRACTE DE MUNCA pentru ca eSte FOST POLITIST si stie SA NU LASE DOVEZI de aia nu le face acte. ALO!!! DL MARIUS ROTAR DE CE NU INCHIDETI FIRMA ASTA??? DL LIVIU POPA pe cand un control LA FURTURILE FIRMEI DIN CAMPANI???? DL CIPRIAN MAN sunteti localnic!!! CHIAR NU ATI AUZIT NIMIC DE MILIARDELE DE LA SC PETDRAG SRL DIN CARE AU RIDICAT TOTI PADURARII SI BRIGADIRII VILE IN BAZINUL STEIULUI???
Postat 07 Noiembrie 2014, 09:17 de petrugan
MASONERIA SI SANTAJUL STATULUI
Niste MASONI toti. In aceeasi Loja de "Frati" cum se numesc intre ei la intalnirile secrete impreuna cu PETRU FILIP, KISS SANY, IOAN MANG si procurorul "Ponta de Oradea" DACIAN PALLADI! O PERCHEZITIE LA TEMPLUL MASONIC TREBUIE! Acolo tin Agendele cu "Comisioane" si INREGISTRARILE VIDEO ALE FUNCTIONARILOR PUBLICI PE CARE II SANTAJEAZA!!
Postat 07 Noiembrie 2014, 08:55 de silviu
bogatul
STIE OARE DNA-AUL CA ACEST COROI ARE DOUA MINIHOTELURI IN.....ARIESENI?....IA CAUTAT-IL PUTIN CUM A REUSIT EL ACESTE PERFORMANTE....SAU DE FAPT ACELE MILIOANE DE EURO SAU TRANSFORMAT IN ACELE PENSIUNI-HOTELURI.....DESPRE CE VORBIM AZI IN ROMANIA? As dori d-le Chirila sa vad pe prima pagina cele doua pensiuni...ce zici? poate fi un subiect tare?
Postat 07 Noiembrie 2014, 08:45 de saracul
Universitatea penala
Si asa "Sorbonica" isi etaleaza principala calitate:cea penala. Actori de frunte:"plagiatorul"(Mang-lator),Romanul,Hozan,Cioroiu. Urmatorii?
Postat 07 Noiembrie 2014, 08:11 de siotio
Frăția furtului
uitați afacere Mircea da lucrarea, tersel o prestează, și electrica plătește,ăștia oameni de afaceri
Postat 06 Noiembrie 2014, 23:57 de Marius precup
ptiu, drace!!!!!!!
bine zicea unu' pe aici pe forumuri ca in Oradea se traieste doar din furturi!!!!!! si ca nu se face nimica!!!!!!!! si ca DOMNISOARA ORADEA e un ORAS MORT!!!!
Postat 06 Noiembrie 2014, 22:52 de ADINA
hot bandit
DACA FACE PUSCARIE DAU DE BAUT LA TOTI DIN BIHOREANUL. MERITA CA II PLIN DE VILE, APARTAMENTE IN ORADEA TIMISOARA BUCURESTI. ARE VREO 5 MASINI VILA PE LA MUNTE PE LA MARE. SA MEARGA LANGA BORCEA VREO 5 ANI
Postat 06 Noiembrie 2014, 22:42 de puscarie
ei ??
FILIP MICULA...mai cautati
Postat 06 Noiembrie 2014, 20:53 de sorin
gunoi
ordinaru asta "mare profesor" nu cred ca a fost la 2 cursuri sa predea(isi trimitea asistentul) ... Si alti profesori asteapta sa se angajeze, dar daca nu au pile si influienta srau pe somaj
Postat 06 Noiembrie 2014, 19:12 de Alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON