URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 August 2014, 11:59

Dinu Patriciu a încetat din viaţă la 64 de ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dinu Patriciu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi oameni de afaceri din România ultimilor 25 de ani s-a stins din viaţă într-un spital din Londra. Patriciu suferea de o boală hepatică progresivă de mai mulţi ani, iar în 2012 fusese supus unui transplant de ficat.

Potrivit unui comunicat făcut public de familia omului de afaceri, acesta a decedat într-un spital din Londra înconjurat de cei dragi. Totodată, familia lui Dinu Patriciu a anunţat că funeraliile acestuia vor fi private.

De profesie arhitect, Dan Costache Patriciu este cel care a înfiinţat în România prima societate comercială, în 1990. Era vorba despre un cabinet de arhitectură care a primit numărul 1, ca societate comercială: S.C. Alpha Construcţii şi Investiţii Imobiliare S.A, scrie gandul.info.

A devenit cunoscut în România mai ales ca politician şi om de afaceri în domeniul petrolier, după preluarea de la stat a rafinăriei Petromidia Năvodari, o afacere rămasă controversată până azi.

Petromidia a devenit ulterior Rompetrol Rafinare, companiei vândută pentru 2 miliarde de dolari către Kaz Munai Gaz, vândută în proporţie de 75%.

Ca politician, Patriciu figurează ca membru fondator al PNL, în 1990. Partidul Naţional Liberal este de altfel şi cel care îl trimite în Parlament, în prima legislatură, 1990 - 1992, ca deputat de Timiş. La scurt timp, un conflict cu liberalii îl deterimină ca împreună cu Călin Popescu Tăriceanu şi Viorel Cataramă să provoace o sciziune formând, în iulie 1990 PNL - Aripa Tânără, formaţiune pe care a şi condus-o.

A fost deputat timp de trei mandate, 1990 - 1992 (PNL), 1992 - 1996 (PL 93), 2000 - 2003 (PNL). Şi-a dat demisia în 2003, retrăgându-se oficial din viaţa politică, dar rămânând sponsor al PNL, al PSD şi apropiat al premierului Alianţei DA, Călin Popescu Tăriceanu.

Este de notirietate conflictul său cu preşedintele Traian Băsescu, pe seama căruia Dinu Patriciu a pus şi reţinerea sa pentru 24 de ore, din mai 2005.

Averea omului de afaceri Dinu Patriciu a scăzut dramatic, conform ultimei ediţii a Top 300 Capital Cei mai bogaţi români. Astfel, Patriciu avea, în februarie 2014, o avere estimată la doar 250 de milioane de euro, după ce în 2007 fusese cel mai bogat om din România cu o avere estimată la peste 3 miliarde de euro.

Şase ani i-au trebuit lui Dinu Patriciu ca să spulbere cele aproximativ două miliarde de euro încasate pe Rompetrol şi să cadă de pe locul întâi în Top 300 (ediţia din 2007) pe locul 17 (ediţia actuală), scrie Capital.ro.

La momentul respectiv, potrivit sursei citate, se ştia că Patriciu nu a vrut să-şi plătească datoriile, că avea procese civile şi penale, şi avea datorii de minimum 100 de milioane de euro. Mai mult, în februarie 2014 se afla în plin proces de divorţ.

Teoretic, Patriciu deţinea şi DP Holding şi Marexin. Activele imobiliare ar mai valora, probabil, aproximativ 400 de milioane de euro (câte mai sunt în Germania şi cele câteva din România), potrivit Capital.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
paradox
El cu miliardele lui de dolari, e la 2 metri sub pamant, noi cu saracia si nevoile noastre, ne bucuram in fiecare zi de soarele de pe cer. Deci...ce e mai important? Peace
Postat 19 August 2014, 22:31 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON