Elevii de la Şcoala Gimnazială Sîntandrei învaţă matematica şi informatica pe tabletă. Unitatea de învăţământ este una dintre cele 30 de şcoli de la sate care au intrat în noul an şcolar cu laborator complet echipat, cu materiale digitale şi educative pentru cele două materii, prin programul Digitaliada, al Fundaţiei Orange.
Concret, şcoala din Sîntandrei a fost dotată cu 35 de tablete, un laptop şi un videoproiector. Potrivit unui comunicat al coordonatorilor proiectului, pe tablete a fost instalat un set de aplicaţii şi jocuri ce vor fi folosite la predarea şi învăţarea matematicii şi informaticii. "Avantajul oferit de tehnologie este că lecţiile vor putea fi mult mai interactive. Practic, fiecare elev va lucra individual pe tabletă, iar profesorul va putea urmări mai uşor progresul acestora", mai arată comunicatul.
De altfel, şcoala din Sîntandrei a fost aleasă pentru acest program din 125 de şcoli înscrise în concurs din toată ţara.
Programul Digitaliada promovează educaţia digitală şi încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive şi a conţinutului digital educativ, pentru a creşte performanţele şcolare ale elevilor. "Programul include platforma cu materiale educaţionale www.digitaliada.ro şi un proiect dedicat şcolilor din mediul rural, în care a fost selectată şi Şcoala Gimnazială Sântandrei, judeţul Bihor", se arată în comunicat.
Programul se desfăşoară cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale, iar anul acesta 82 de profesori din toate cele 30 de şcoli de la sate selectate au participat la sesiuni de formare şi au acces la aplicaţiile educative instalate pe tablete şi la 124 de proiecte didactice adaptate.
"Aceste tehnologii vor aduce îmbunătăţiri calităţii procesului didactic, care astfel devine actual şi satisface nevoile elevilor de azi", a precizat Sorinel-Mihai Ban, profesor de matematică la Şcoala din Sîntandrei.
"Educaţia digitală înseamnă prezent, dar mai ales viitor în activitatea didactică. Ca instituţie de învăţământ, ca rampă de lansare şi educare a tinerei generaţii, trebuie să ne aliniem la nou, la dorinţele şi competenţele elevilor", a declarat, la rândul său, Maria Milica Ile, profesor matematică şi TIC.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.