URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Septembrie 2017, 13:06

Digitaliada, la Sîntandrei: Elevii învaţă matematică şi informatică pe tabletă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii de la Şcoala Gimnazială Sîntandrei învaţă matematica şi informatica pe tabletă. Unitatea de învăţământ este una dintre cele 30 de şcoli de la sate care au intrat în noul an şcolar cu laborator complet echipat, cu materiale digitale şi educative pentru cele două materii, prin programul Digitaliada, al Fundaţiei Orange.

Concret, şcoala din Sîntandrei a fost dotată cu 35 de tablete, un laptop şi un videoproiector. Potrivit unui comunicat al coordonatorilor proiectului, pe tablete a fost instalat un set de aplicaţii şi jocuri ce vor fi folosite la predarea şi învăţarea matematicii şi informaticii. "Avantajul oferit de tehnologie este că lecţiile vor putea fi mult mai interactive. Practic, fiecare elev va lucra individual pe tabletă, iar profesorul va putea urmări mai uşor progresul acestora", mai arată comunicatul.

De altfel, şcoala din Sîntandrei a fost aleasă pentru acest program din 125 de şcoli înscrise în concurs din toată ţara.

Programul Digitaliada promovează educaţia digitală şi încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive şi a conţinutului digital educativ, pentru a creşte performanţele şcolare ale elevilor. "Programul include platforma cu materiale educaţionale www.digitaliada.ro şi un proiect dedicat şcolilor din mediul rural, în care a fost selectată şi Şcoala Gimnazială Sântandrei, judeţul Bihor", se arată în comunicat.

Programul se desfăşoară cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale, iar anul acesta 82 de profesori din toate cele 30 de şcoli de la sate selectate au participat la sesiuni de formare şi au acces la aplicaţiile educative instalate pe tablete şi la 124 de proiecte didactice adaptate.

"Aceste tehnologii vor aduce îmbunătăţiri calităţii procesului didactic, care astfel devine actual şi satisface nevoile elevilor de azi", a precizat Sorinel-Mihai Ban, profesor de matematică la Şcoala din Sîntandrei.

"Educaţia digitală înseamnă prezent, dar mai ales viitor în activitatea didactică. Ca instituţie de învăţământ, ca rampă de lansare şi educare a tinerei generaţii, trebuie să ne aliniem la nou, la dorinţele şi competenţele elevilor", a declarat, la rândul său, Maria Milica Ile, profesor matematică şi TIC.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vai, vai..
Vă strică copiii de cap și vă mândriți cu asta!
Postat 29 Septembrie 2017, 13:35 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON