URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2017, 13:06

Digitaliada, la Sîntandrei: Elevii învaţă matematică şi informatică pe tabletă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii de la Şcoala Gimnazială Sîntandrei învaţă matematica şi informatica pe tabletă. Unitatea de învăţământ este una dintre cele 30 de şcoli de la sate care au intrat în noul an şcolar cu laborator complet echipat, cu materiale digitale şi educative pentru cele două materii, prin programul Digitaliada, al Fundaţiei Orange.

Concret, şcoala din Sîntandrei a fost dotată cu 35 de tablete, un laptop şi un videoproiector. Potrivit unui comunicat al coordonatorilor proiectului, pe tablete a fost instalat un set de aplicaţii şi jocuri ce vor fi folosite la predarea şi învăţarea matematicii şi informaticii. "Avantajul oferit de tehnologie este că lecţiile vor putea fi mult mai interactive. Practic, fiecare elev va lucra individual pe tabletă, iar profesorul va putea urmări mai uşor progresul acestora", mai arată comunicatul.

De altfel, şcoala din Sîntandrei a fost aleasă pentru acest program din 125 de şcoli înscrise în concurs din toată ţara.

Programul Digitaliada promovează educaţia digitală şi încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive şi a conţinutului digital educativ, pentru a creşte performanţele şcolare ale elevilor. "Programul include platforma cu materiale educaţionale www.digitaliada.ro şi un proiect dedicat şcolilor din mediul rural, în care a fost selectată şi Şcoala Gimnazială Sântandrei, judeţul Bihor", se arată în comunicat.

Programul se desfăşoară cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale, iar anul acesta 82 de profesori din toate cele 30 de şcoli de la sate selectate au participat la sesiuni de formare şi au acces la aplicaţiile educative instalate pe tablete şi la 124 de proiecte didactice adaptate.

"Aceste tehnologii vor aduce îmbunătăţiri calităţii procesului didactic, care astfel devine actual şi satisface nevoile elevilor de azi", a precizat Sorinel-Mihai Ban, profesor de matematică la Şcoala din Sîntandrei.

"Educaţia digitală înseamnă prezent, dar mai ales viitor în activitatea didactică. Ca instituţie de învăţământ, ca rampă de lansare şi educare a tinerei generaţii, trebuie să ne aliniem la nou, la dorinţele şi competenţele elevilor", a declarat, la rândul său, Maria Milica Ile, profesor matematică şi TIC.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vai, vai..
Vă strică copiii de cap și vă mândriți cu asta!
Postat 29 Septembrie 2017, 13:35 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON