URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2023, 22:26

Dezamăgire și la baschet: CSM CSU a câștigat meciul din Oradea Arena, dar a părăsit FIBA Europe Cup (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ciuda victoriei clare obținute miercuri seara în Oradea Arena, baschetbaliștii CSM CSU Oradea au ratat calificarea în sferturile de finale ale FIBA Europe Cup, clasându-se pe locul al treilea al grupei L din Top 16. 

Roș-albaștrii și-au câștigat fără probleme meciul disputat cu ciprioții de la Keravnos B.C., cu scorul de 93-72. Totuși, în celălalt meci al ultimei etape, în Polonia, echipa germană Brose Bamberg s-a impus cu 90-86 în fața formaţiei gazdă, Anwil Wloclawek, adjudecându-și locul al doilea în grupă și eliminându-i pe jucătorii formației orădene din acest sezon al cupelor europene. 

Din grupa L vor merge astfel mai departe Anwil Wloclawek și Brose Bamberg. 

Partida de la Oradea Arena a fost la discreţia trupei bihorene, care s-a instalat la conducere încă din start, iar apoi, treptat, s-a desprins pe tabelă. După primele zece minute scorul a fost 23-14, pentru ca în pauza mare CSM CSU să conducă cu 46-27.

Sfertul III a fost ceva mai echilibrat, astfel că în ultima pauză bihorenii conduceau cu scorul de 64-48. În ultimele zece minute, orădenii s-au distanţat la 21 de puncte, câştigând cu 93-72.

Mark Ogden a fost principalul marcator al echipei CSM CSU, cu 21 puncte, în timp ce Stephen Holt şi Donatas Tarolis au înscris câte 14 puncte, Erick Neal, 12 puncte, iar Josh Bostic a marcat 11 puncte.

De la echipa cipriotă, Ousman Krubally a fost cel mai eficace, cu 15 puncte marcate.

„Mă bucur că am câștigat la primul meu meci în calitate de jucător al echipei locale în Oradea Arena. Este a doua mea prezență aici, la prima fiind adversar. Îmi place foarte mult locul, sala, oamenii. Colegii de echipă m-au făcut să mă simt din prima secundă de parcă aș fi colegul lor de la începutul sezonului. Le mulțumesc suporterilor pentru felul în care m-au primit și îmi doresc să nu-i dezamăgesc. Din păcate parcursul nostru în Europa se încheie aici. Îmi pare rău că nu am avansat în play-off, dar dacă tot trebuie să ieși dintr-o competiție întotdeauna este bine să o faci cu o victorie. Chiar dacă în acest context nu este la fel de dulce ca una obișnuită”, a declarat la final cel mai nou jucător al echipei orădene, Josh Bostic, cel care, cu acest prilej, şi-a făcut debutul în echipa „roş-albastră” şi pe teren propriu.

De menţionat că la acest joc, CSM CSU Oradea nu a putut conta serviciile lui Justin Carter, aflat în convalescență după o intervenție chirurgicală, în timp ce şi de la oaspeţi a absentat Deondre Burns, cel care a fost cel mai bun marcator al partidei din tur

La Oradea Arena, după ce CSM CSU și-a câștigat jocul, atât jucătorii, cât și spectatorii au mai rămas în sală și au urmărit pe ecranele „cubului” suspendat la înălțime finalul jocului din Polonia, sperând într-un succes al gazdelor, care însă nu a mai venit. 

(foto: Paul Lelea / BIHOREANUL)

Următoarea competiție pentru echipa orădeană este Cupa României, care se va ține în regim de turneu final la Constanța. 

Tot miercuri seara, echipa de polo a Oradiei a ratat calificarea în semifinalele LEN Euro Cup, la loviturile de departajare, după ce un jucător a scăpat mingea din mână când era pe punctul de a executa lovitura.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON