URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Mai 2020, 15:00

Deschis spre cultură: Muzeul Ţării Crişurilor îşi aşteaptă vizitatorii din 22 mai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muzeul Țării Crișurilor Oradea şi subsecţiile acestuia îşi redeschid porţile pentru bihoreni. Expoziţiile, care au putut fi accesate virtual şi până acum, pot fi vizitate începând de vineri doar cu respectarea regulilor, a indicațiior personalului muzeului, a traseelor de vizitare şi a măsurilor de protecţie care se impun.

Printr-un un comunicat de presă, Muzeul Ţării Crişurilor - Complex Muzeal anunţă că „din 22 mai 2020, Muzeul Țării Crișurilor, Muzeele Memoriale „Aurel Lazăr”, „Iosif Vulcan” și „Ady Endre”, precum și Peștera de la Vadu Crișului se vor redeschide pentru vizitare”.

Vizitatorii vor putea intra doar dacă poartă mască de protecție, iar la intrare li se va lua temperatura, accesul fiind posibil doar dacă aceasta nu depășește 37,3 grade Celsius, iar persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie nu li se permite accesul în instituție. De asemenea, la intrare vor exista dispensere cu soluții dezinfectante pentru mâini şi covorașe pentru igienizarea încălțămintelor.

Numărul maxim de persoane pe fiecare circuit de la Muzeul Țării Crișurilor va fi de 15 persoane, pentru a putea păstra distanță de 1,5 m. La muzeele memoriale și la Peștera de la Vadu Crișului vor avea acces, pentru vizită, grupuri de 10 persoane. La casa de bilete este permis accesul unei singure persoane, iar ghidajul nu este disponibil deocamdată.

La sediul MŢC sunt trei circuite pentru vizitare: Vivariul, Secția de Artă (parter: expoziția Que Viva Picasso, etaj: Artişti plastici orădeni din perioada interbelică) și expozițiile din sălile de la etajul I al corpului principal de clădire ce etalează obiecte recuperate şi restaurate, cum ar fi tapiseriile Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968.

Merită menţionat că iubitorii de artă au putut urmări online o parte dintre expoziţii şi până acum pe site-ul instituţiei culturale şi pe Facebook.

Programul de vizitare a rămas neschimbat: marţi, joi şi sâmbătă, între orele 10 şi 15, miercuri, vineri şi duminică între 10 şi 18, iar preţurile variază între 3 lei pentru copii peste 4 ani şi 8 lei pentru adulţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON