URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2020, 15:00

Deschis spre cultură: Muzeul Ţării Crişurilor îşi aşteaptă vizitatorii din 22 mai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muzeul Țării Crișurilor Oradea şi subsecţiile acestuia îşi redeschid porţile pentru bihoreni. Expoziţiile, care au putut fi accesate virtual şi până acum, pot fi vizitate începând de vineri doar cu respectarea regulilor, a indicațiior personalului muzeului, a traseelor de vizitare şi a măsurilor de protecţie care se impun.

Printr-un un comunicat de presă, Muzeul Ţării Crişurilor - Complex Muzeal anunţă că „din 22 mai 2020, Muzeul Țării Crișurilor, Muzeele Memoriale „Aurel Lazăr”, „Iosif Vulcan” și „Ady Endre”, precum și Peștera de la Vadu Crișului se vor redeschide pentru vizitare”.

Vizitatorii vor putea intra doar dacă poartă mască de protecție, iar la intrare li se va lua temperatura, accesul fiind posibil doar dacă aceasta nu depășește 37,3 grade Celsius, iar persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie nu li se permite accesul în instituție. De asemenea, la intrare vor exista dispensere cu soluții dezinfectante pentru mâini şi covorașe pentru igienizarea încălțămintelor.

Numărul maxim de persoane pe fiecare circuit de la Muzeul Țării Crișurilor va fi de 15 persoane, pentru a putea păstra distanță de 1,5 m. La muzeele memoriale și la Peștera de la Vadu Crișului vor avea acces, pentru vizită, grupuri de 10 persoane. La casa de bilete este permis accesul unei singure persoane, iar ghidajul nu este disponibil deocamdată.

La sediul MŢC sunt trei circuite pentru vizitare: Vivariul, Secția de Artă (parter: expoziția Que Viva Picasso, etaj: Artişti plastici orădeni din perioada interbelică) și expozițiile din sălile de la etajul I al corpului principal de clădire ce etalează obiecte recuperate şi restaurate, cum ar fi tapiseriile Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968.

Merită menţionat că iubitorii de artă au putut urmări online o parte dintre expoziţii şi până acum pe site-ul instituţiei culturale şi pe Facebook.

Programul de vizitare a rămas neschimbat: marţi, joi şi sâmbătă, între orele 10 şi 15, miercuri, vineri şi duminică între 10 şi 18, iar preţurile variază între 3 lei pentru copii peste 4 ani şi 8 lei pentru adulţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON