URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Martie 2020, 14:49

Deputatul orădean Silviu Dehelean propune majorarea pedepselor pentru fapte de corupţie comise pe perioada stării de urgenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul USR de Bihor, Silviu Dehelean, a depus, joi, un proiect de lege care aspreşte pedepsele pentru faptele de corupţie comise pe perioada stării de urgenţă, în vigoare ca urmare de izbucnirii epidemiei de COVID-19. 

Concret, proiectul prevede majorarea pedepsei cu o pătrime pentru următoarele fapte: luare de mită, darea de mită, traficul de influenţă, cumpărarea de influenţă, delapidarea, abuzul în serviciu, neglijenţă în serviciu, uzurparea funcţiei, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, deturnarea de fonduri şi pentru infracţiunile săvârşite cu intenţie prevăzute de legea 78/2000. 

Potrivit unei informări transmise de biroul de presă al deputatului, Silviu Dehelean consideră că se impun măsuri excepţionale nu doar pentru cetăţeni, ci şi pentru funcţionarii statului care profită de flexibilitatea regulilor şi fură din banii puţini ai statului, destinaţi măsurilor de oprire a răspândirii virusului şi tratării celor infectaţi.

Proiectul lui Dehelean ar completa astfel legea pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă. 

"Climatul de incertitudine şi dezordinea specific acestor perioade fac ca vigilenţa cetăţenilor să scadă şi să crească riscul ca unii actori cu funcţii de putere în stat să folosească, în interes propriu, acest context excepţional. Garanţiile împotriva abuzurilor trebuie întărite, pentru a nu se ajunge în situaţia ca unele persoane care săvârşesc fapte penale de corupţie sau de serviciu să beneficieze de pedepse calibrate pentru timpuri normale, deşi faptele lor au fost facilitate tocmai din cauza evenimentelor cu potenţial dramatic care au impus declararea stării de asediu sau a stării de urgenţă", a transmis, prin comunicat, Silviu Dehelean.

Deputatul USR a cerut adoptarea de urgenţă proiectului de lege în comisiile de specialitate şi în plenul Parlamentului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
E bine si acum
Aplicati-o dar pentru toti nu doar pe sarite. Unul da, patru ba. Cu zeita coruptiei in frunte nu se aplica decat la cativa fraieri care trebuie pedepsiti ca nu au fost "cuminti".
Postat 26 Martie 2020, 15:49 de scarbit
DE CE ASA DE TÂRZIU ACEASTĂ PROPUNERE!???
Aceasta masura este strict de campanie electorală.De ce nu a ti făcut acest demers la inceputul pandemiei ???Acum cand este un haos total nu ca inainte nu era pentru ca este vizibil din avion modul haotic in care se misca lucrurile pe bajbaite iar românii pentru unele interese ascunse(din tara si din afara) ale politicienilor indiferent de culoarea politică românii plătesc cu viața.Modul in care PARLAMENTARII indiferent de etalonul politic legiferează în interesul ROMÂNILOR si a ROMANIEI este JALNIC.Trag cu amăgire concluzia ca stimabilii domni/doamne parlamentari au ajuns marionete iar România o tara fără stăpân român.
Postat 26 Martie 2020, 15:32 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON