URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Septembrie 2017, 17:01

Deputatul Ghilea îi cere ministrului Transporturilor un "termen de finalizare realist" pentru DN 76

Deputatul liberal Găvrilă Ghilea l-a interpelat, în această săptămână, pe ministrului Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, în legătură cu tergiversarea reabilitării DN 76, transmiţând apoi presei o informare cu titlul "Cucul cântă a pagubă pe şantierul DN 76!".

Ghilea arată că, după reciclarea in situ a asfaltului de pe tronsonul cuprins între Oradea şi Dealul Bitii, finalizată în iarna anului 2015, lucrările de reabilitare trebuiau continuate în 2016, pe acelaşi sector, cu turnarea stratului asfaltic de uzură, finalizarea podeţelor şi a podurilor, dar şi realizarea unor lucrări de consolidare şi lărgiri ale curbelor.

"Cu toate acestea, în conferinţa de presă pe care aţi susţinut-o la Oradea, cu prilejul la ultimei Dvs. vizite de lucru pe şantierul DN 76, efectuată în a doua decadă a lunii iulie 2017, aţi afirmat că tronsonul Beiuş - Oradea va fi refăcut abia în cursul anului viitor, peste reciclarea in situ realizată în urmă cu două ierni", a precizat parlamentarul PNL, solicitând explicaţii în legătură cu  amânarea finalizării acestui tronson pentru 2018, deşi garanţia lucrărilor de reciclare a asfaltului este de doar 24 de luni şi expiră în luna decembrie 2017.

De asemenea, având în vedere costul operaţiunilor de reciclare a celor aproximativ 50 de km ai tronsonului Oradea-Pocola, care a depăşit până acum 32 milioane lei fără TVA, Găvrilă Ghilea a solicitat ministrului Transporturilor să prezinte "ce alte lucrări vor fi efectuate post-garanţie înainte de turnarea stratului asfaltic de uzură şi care va fi valoarea acestora", precum şi asumarea "unui termen de finalizare realist pentru lucrările de modernizare ale DN 76 de pe întreg tronsonul Oradea - Deva".

Cele mai recente veşti despre reabilitarea DN 76 le-a adus, la finalul lunii august, prefectul Ioan Mihaiu, care a spus, în timpul unei şedinţe de Colegiu Prefectural, că "există şanse" ca tronsonul Dealul Bitii – Ştei să fie finalizat "până la sfârşitul anului", iar, tot până atunci, tronsonul Ştei-Vârfuri va fi finalizat în proporţie de 95%.

Prefectul a afirmat că tronsonul Oradea – Dealul Bitii, cel despre care întreba deputatul Ghilea, va intra ultimul în lucru, drumul fiind împărţit în trei sectoare care vor fi scoase la licitaţie "până la sfârşitul lunii octombrie", cu termen de execuţie 12 luni.  

"Cu contestaţii, cu eventualele probleme care ar putea fi, în mod normal cel târziu din primăvara anului viitor vor începe lucrările", a spus Mihaiu, precizând că, astfel, lucrările vor fi finalizate în primăvara lui 2019.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
TDS
Nici ceausescu nu a avut studii , dar ă construit România
Postat 18 Septembrie 2017, 12:13 de sandu1200
CORECȚIE
...i s-a....
Postat 18 Septembrie 2017, 00:24 de TDS
NU DORM
@sandu1200: Măcar in privința studiilor lui Bolojan nu am dubii! Și nici nu i s-ara pus pata că vrea doctorat!
Postat 18 Septembrie 2017, 00:23 de TDS
TDS
TDS copile dormi
Postat 17 Septembrie 2017, 22:54 de sandu1200
TDS
Bolojan e de vina asai
Postat 17 Septembrie 2017, 22:00 de sandu1200
STUDIOȘI
Dă-mi taina nopții inapoi.... șlagărul celor de noapte...GHILEA, cred că se califică si " doctorii " MINTAS, FILIP, BODOG, BOLOS dar și absolventul de la mediu GHERMAN! \
Postat 17 Septembrie 2017, 16:05 de TDS
PCR transpartinic. Ep.: ”Vitejii” din Opoziție(?). Alt episod.
I. ”Ghilea arată că, după reciclarea in situ a asfaltului de pe tronsonul cuprins între Oradea şi Dealul Bitii, finalizată în iarna anului 2015, lucrările de reabilitare trebuiau continuate în 2016, pe acelaşi sector, cu turnarea stratului asfaltic de uzură, finalizarea podeţelor şi a podurilor, dar şi realizarea unor lucrări de consolidare şi lărgiri ale curbelor.” 1. Oare cine a fost la guvernare în 2016? 2. Pe miniștrii Dan Marian Costescu și Sorin Buşe de câte ori i-a interpelat tov. Ghilea? II. Tov. Ghilea, pe când era prefect de Bihor, ce a făcut, la concret, pentru reabilitarea DN 76? A arăta cu degetul doar când eşti în Opoziţie, seamănă a copy-paste după ”Lucifer”, fost locatar la Palatul Cotroceni.
Postat 17 Septembrie 2017, 14:26 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON