URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Martie 2020, 20:26

Decesul numărul 80: O femeie din Satu Mare, diagnosticată, dar NU internată la Oradea - UPDATE

Decesul numărul 80: O femeie din Satu Mare, diagnosticată, dar NU internată la Oradea - UPDATE foto generic, europafm.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, decesul cu numărul 80 în România. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 61 de ani, din Satu Mare, care a fost diagnosticată la Oradea.

Fiul a adus virusul

Potrivit GSC, femeia a fost "internată în data de 26.03.2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea", i s-au recoltat probe vineri, 27 martie, şi a decedat marţi, 31 martie.

Pacienta suferea însă şi de alte afecţiuni. Conform aceleiaşi surse, ea avea insuficienţă renală cronică, cu dializă de 15 ani, şi o afecţiune oncologică, urmând tratamente de chimioterapie.

GSC nu menţionează clar traseul pacientei, astfel că, la ora transmiterii acestei ştiri, nu se ştie efectiv cât timp a fost internată la Oradea şi nici care a fost exact locul decesului.

Comunicatul specifică însă că femeia a intrat în contact "cu fiul întors din Marea Britanie în 21.03.2020, asimptomatic".

UPDATE: Nu a fost internată la Oradea!

Coordonatorul spitalelor din judeţul Bihor, dr. Gheorghe Carp, contrazice informaţia iniţială furnizată de GCS potrivit căreia femeia din Satu Mare ar fi fost internată la Oradea, spunând că nu este reală.

"Am făcut verificări în spitalul nostru, am vorbit şi cu prefectul din judeţul Satu Mare, situaţia este diferită faţă de ceea ce s-a transmis. Pacienta din Satu Mare nu a fost internată deloc la Oradea, nicio clipă. A fost internată la Satu Mare. Doar testarea probelor sale biologice s-a făcut la Oradea. În judeţul Satu Mare nu există niciun aparat de analize pentru depistarea coronavirusului, noi avem acel aparat PCR şi de mai multe zile facem testarea şi pentru probe trimise de la Satu Mare", a declarat dr. Gheorghe Carp.  

Acesta a mai precizat că "nici nu este logic" ceea ce a transmis GCS, în sensul că "noi nu plimbăm pacienţi internaţi la Oradea spre alte judeţe, indiferent din ce judeţ sunt".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cteste si da mai departe
Un doctor de pe baricada ATI in Italia: masca,manusi,izolare...„În acest moment al pandemiei acestui virus, prevenţia este fundamentală. Nu trebuie să ajungem să tratăm pacienţii în spital. Nu trebuie să răspândim virusul. Este foarte important ca oamenii să stea în izolare, să se spele foarte des pe mâini, să folosească chiar şi o mască făcută din tifon, chiar şi un fular. Pentru că în momentul în care se va ajunge să se răspândească virusul cum s-a răspândit în Italia sau Spania, pentru România va fi un dezastru. Ţara nu are capacitatea, nici din punct de vedere calitativ, şi nici cantitativ, să facă faţă unor astfel de cifre. Nu există personalul necesar. Nu poţi să ai şapte paturi şi un singur ventilator. Aia nu e terapie intensivă” Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/societate/ce-facut-romania-nu-ajunga-situatia-italiei-sfaturile-unui-medic-roman-verona-aflat-linie-luptei-covid-19-1_5e835c395163ec4271572c55/index.html
Postat 01 Aprilie 2020, 01:07 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON