URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
31 Martie 2020, 20:26

Decesul numărul 80: O femeie din Satu Mare, diagnosticată, dar NU internată la Oradea - UPDATE

Decesul numărul 80: O femeie din Satu Mare, diagnosticată, dar NU internată la Oradea - UPDATE foto generic, europafm.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, decesul cu numărul 80 în România. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 61 de ani, din Satu Mare, care a fost diagnosticată la Oradea.

Fiul a adus virusul

Potrivit GSC, femeia a fost "internată în data de 26.03.2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea", i s-au recoltat probe vineri, 27 martie, şi a decedat marţi, 31 martie.

Pacienta suferea însă şi de alte afecţiuni. Conform aceleiaşi surse, ea avea insuficienţă renală cronică, cu dializă de 15 ani, şi o afecţiune oncologică, urmând tratamente de chimioterapie.

GSC nu menţionează clar traseul pacientei, astfel că, la ora transmiterii acestei ştiri, nu se ştie efectiv cât timp a fost internată la Oradea şi nici care a fost exact locul decesului.

Comunicatul specifică însă că femeia a intrat în contact "cu fiul întors din Marea Britanie în 21.03.2020, asimptomatic".

UPDATE: Nu a fost internată la Oradea!

Coordonatorul spitalelor din judeţul Bihor, dr. Gheorghe Carp, contrazice informaţia iniţială furnizată de GCS potrivit căreia femeia din Satu Mare ar fi fost internată la Oradea, spunând că nu este reală.

"Am făcut verificări în spitalul nostru, am vorbit şi cu prefectul din judeţul Satu Mare, situaţia este diferită faţă de ceea ce s-a transmis. Pacienta din Satu Mare nu a fost internată deloc la Oradea, nicio clipă. A fost internată la Satu Mare. Doar testarea probelor sale biologice s-a făcut la Oradea. În judeţul Satu Mare nu există niciun aparat de analize pentru depistarea coronavirusului, noi avem acel aparat PCR şi de mai multe zile facem testarea şi pentru probe trimise de la Satu Mare", a declarat dr. Gheorghe Carp.  

Acesta a mai precizat că "nici nu este logic" ceea ce a transmis GCS, în sensul că "noi nu plimbăm pacienţi internaţi la Oradea spre alte judeţe, indiferent din ce judeţ sunt".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cteste si da mai departe
Un doctor de pe baricada ATI in Italia: masca,manusi,izolare...„În acest moment al pandemiei acestui virus, prevenţia este fundamentală. Nu trebuie să ajungem să tratăm pacienţii în spital. Nu trebuie să răspândim virusul. Este foarte important ca oamenii să stea în izolare, să se spele foarte des pe mâini, să folosească chiar şi o mască făcută din tifon, chiar şi un fular. Pentru că în momentul în care se va ajunge să se răspândească virusul cum s-a răspândit în Italia sau Spania, pentru România va fi un dezastru. Ţara nu are capacitatea, nici din punct de vedere calitativ, şi nici cantitativ, să facă faţă unor astfel de cifre. Nu există personalul necesar. Nu poţi să ai şapte paturi şi un singur ventilator. Aia nu e terapie intensivă” Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/societate/ce-facut-romania-nu-ajunga-situatia-italiei-sfaturile-unui-medic-roman-verona-aflat-linie-luptei-covid-19-1_5e835c395163ec4271572c55/index.html
Postat 01 Aprilie 2020, 01:07 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON