URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iunie 2014, 18:03

De Ziua Mediului, filosofii orădeni au dat o lecţie despre respectarea naturii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrucât omul este parte a naturii, trebuie să o respecte aşa cum se respectă pe sine. Este convingerea cu care trei tineri, reprezentanţi ai Asociaţiei Noua Acropolă Oradea, un ONG care promovează filosofia în rândul cetăţenilor, au făcut curăţenie, miercuri seară, pe malurile Crişului Repede, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului.

"Nu facem nimic ieşit din comun, ci doar prezentăm o modalitate în care ideile filozofice se aplică în viaţa omului, prin responsabilitate şi voluntariat", a explicat Andreea Neacşu. Tânăra s-a mutat de câteva luni din Timişoara în Oradea, tocmai pentru a înfiinţa filiala locală a asociaţiei care, la nivel naţional, există de două decenii. Alături de ea, miercuri seară au ieşit la ecologizare doi orădeni care nu sunt încă membri ai asociaţiei, dar participă la cursurile de filozofie practică susţinute la Biblioteca Judeţeană.

Cei trei tineri au curăţat gunoaiele aruncate de-a lungul promenadei de pe malul drept al Crişului Repede, între Podul Ferdinand şi Podul Decebal, fiind ajutaţi de Primărie cu saci, mănuşi şi ridicarea deşeurilor adunate.

Cu acelaşi prilej al Zilei Mediului, şi angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au ieşit la curăţenie. Voluntarii au strâns gunoaiele de pe malurile Crişului Repede pe tronsonul orădean cuprins între podurile Sovata şi Densuşianu, dar şi de pe malurile Peţei, între Universitate şi podul din Ioşia. De asemenea, angajaţii ABA au mai curăţat gunoaiele în Chişineu Criş, de pe malurile Crişului Alb. În total, ei au strâns 120 de saci menajeri de 240 de litri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON