URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2023, 23:37

De 8 Martie, baschetbaliștii orădeni le-au oferit fanelor flori și... o victorie. CSM a urcat pe primul loc (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut o victorie importantă sâmbătă seara în restanţa cu formaţia Rapid Bucureşti din etapa a II-a a TOP 10 din Liga Naţională.

La Oradea Arena, jucătorii echipei bihorene s-au impus la o diferenţă de 17 puncte, cu scorul de 88-71, într-o partidă considerată derby. Trebuie menționat însă că echipa bucureşteană a avut în lot doar nouă jucători şi a evoluat fără doi baschetbalişti de bază.

Victorie fără emoții

CSM CSU Oradea şi-a adjudecat primul sfert cu scorul de 23-16, după care în următoarele zece minute jocul a fost echilibrat, orădenii înscriind 22 de puncte, iar bucureştenii 21. S-a intrat astfel în pauza mare cu un avantaj de opt puncte pentru CSM CSU, scor 45-37.

În sfertul al treilea, Oradea şi-a mărit avansul, ajungând să conducă cu 13 puncte înaintea ultimei secvenţe, scor 67-54. Ultimele zece minute au fost în controlul „roş-albaştrilor”, care au continuat să se desprindă, iar la final să câştige clar, cu scorul de 88-71.

Achim, nemulţumit de o parte dintre jucători

La final, tehnicianul Cristian Achim a precizat că are nemulțumiri în ceea ce privește atitudinea și prestația unor jucătorii CSM CSU Oradea, pomenind o „lipsă totală de implicare”.

„Singurul lucru pe care îl pot remarca după acest meci este victoria. Este ceea ce contează până la urmă, dar sunt câteva lucruri pe care mă văd nevoit să le spun. În primul rând a fost un meci în care Rapid nu a jucat în formulă completă. I-au lipsit doi jucători străini, precum și un jucător român. Cel din urmă absentează de mult timp și probabil nu ne vom întâlni cu el nici la meciul retur. În schimb, absențele lui Kariniauskas și Conger au fost extrem de importante și, din acest motiv, este imposibil să tragem vreo concluzie după acest meci. În al doilea rând, prestația echipei noastre nu a fost cea pe care am dorit-o și așteptat-o. Nu pot să-mi explic de ce, dar anumiți jucători pur și simplu nu au fost aici. Mi se pare incredibil să nu ai niciun pic de energie sau reacție când ai câțiva colegi care într-adevăr s-au întrebuințat. Nu nominalizez, voi face acest lucru în vestiar. Îmi e foarte greu să înțeleg de unde această lipsă totală de implicare. Îmi felicit totuşi jucătorii pentru victorie, în special pe cei care chiar au fost aici în această seară”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

A fost cea de-a 17-a victorie consecutivă pe care CSM CSU Oradea a obţinut-o în acest sezon al Ligii Naţionale şi a treia din trei posibile în TOP 10.

Ca urmare, echipa bihoreană are un bilanţ de 10-1 în faza secundă a competiţiei. CSM CSU se află aşadar, pe primul loc al ierarhiei, la egalitate de puncte cu campioana U BT Cluj.

Cel mai bun meci al lui Joshua Bostic

În partida de miercuri seara, cel mai nou jucător al CSM-ului, Joshua Bostic, a făcut cel mai bun meci al său de când a venit la Oradea, fiind, de altfel, şi principalul marcator, cu 20 de puncte. El a fost aplaudat intens de publicul spectator.

„Mă bucur pentru prestația mea. Am avut procentaje foarte bune în acest meci, însă este un lucru cert, din punctul meu de vedere, faptul că aruncarea este cel mai inconstant element din jocul de baschet. Poți controla efortul, intensitatea, apărarea și așa mai departe. Nu există însă un control deplin în ceea ce privește aruncarea. Dacă ar exista, aveam jucători cu procentaje perfecte. Am obținut două victorii după această pauză. Confirmă faptul că avem ce ne trebuie pentru a obține victorii. Sunt convins că jocul nostru se va îmbunătăți. După părerea mea trebuie să ne vedem de treabă în continuare, să ridicăm nivelul în apărare și sunt convins că vom reuși acest lucru”, a declarat Joshua Bostic, la finalul partidei.

Pentru CSM CSU au mai marcat în acest joc: Erick Neal - 14 puncte, Donatas Tarolis - 12 puncte, Cătălin Baciu - 10 puncte, Nikola Markovic – 9 puncte, Bobe Nicolescu – 7 puncte, Mark Ogden – 6 puncte, Kris Richard – 5 puncte, Tudor Gheorghe şi Enzo Vescan – câte 2 puncte şi Stephen Holt – 1 punct.

De la rapidişti, principalul marcator a fost Tyler Stone, cu 21 de puncte înscrise.

Flori pentru doamne şi domnişoare

Cum jocul s-a desfăşurat de Ziua Internaţională a Femeii, jucătorii CSM, antrenorul Cristian Achim și mascota Leone le-au oferit flori doamnelor și domnișoarelor prezente la Oradea Arena.

Organizatorii nu au omis însă nici performanţa pe care echipa feminină BC Rookies Oradea a reuşit-o în urmă cu câteva zile, când a cucerit titlul naţional la categoria de vârstă U14. Astfel, la prezentarea echipei CSM CSU, tinerele baschetbaliste pregătite de Attila Veres i-au însoţit pe jucătorii „roş-albaştri” pe teren. Și ele au primit flori din partea CSM. 

În următorul meci, CSM CSU Oradea va evolua în deplasare, la Craiova, cu formaţia locală SCM U, sâmbătă, 11 martie, de la ora 19.

Următorul joc de pe teren propriu pentru echipa bihoreană va avea loc pe 18 martie, de la ora 20:15, cu U BT Cluj, într-un derby al campionatului, care va avea loc tot la Oradea Arena.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON